Masszív olasz kettes tapasztalattal rendelkező b2b középpályást igazoltunk

Federico Moretti a becses neve.

A kölcsönbe érkező Egerszegi, Kesztyűs, King és Kulach, az egy évre érkező Lefkovits, a két évre érkező Niba, valamint a három évre aláíró Moutari után ismét egy kétéves szerződést kötöttünk egy játékossal, szám szerint a nyolcadik újfiúval, Federico Morettivel.

A klubhonlap cikke szerint kifejezetten Sanyibá kérte, mert volt játékosa, ami nem különösebben meglepő, hiszen mindketten elég gyakran váltanak csapatot, valahol csak össze kellett futniuk.

A 30 éves korára lejátszott 217 Serie B-s mérkőzés veretes (Thomas Job 223 után érkezett Kispestre!, tehát minden relatív), a 14 gól és 9 gólpassz azonban nem azt mutatja, hogy egy kimondott gólb*szó démon öltözik át most piros-fehér-feketébe. Persze ilyen a box-to-box középpályások élete, ha egyáltalán erről lenne szó vele kapcsolatban.

Moretti érkezése amúgy felvet egy sor kérdést:

 • Egerszegi kölcsönbe érkezett nagyjából erre a posztra,
 • Kesztyűs kölcsönbe érkezett nagyjából erre a posztra,
 • Gazdag,
 • Heffler,
 • Nagy Geri,
 • Szendrei,

vagyis valakinek a helyére érkezett, vagy most mi a fene van? Mert, és ugye, három belső középpályással toljuk, amiből nem árt ha legalább az egyik támadó felfogású, vagyis marad két kiadó hely.

“Masszív olasz kettes tapasztalattal rendelkező b2b középpályást igazoltunk” bejegyzéshez 210 hozzászólás

 1. sztem a Halaladással kellene valami megállapodás, mert egyes posztokon túl sokan lettünk
  Jött 3 középpályás, 2 csatár, így Májer, Cipf, Banó, Szendrei, Temesvári, Berla játéka bizonytalan.
  Őket kölcsön kellene adni nb2be.

  Haladás és Honvéd szurkolók között jó a kapcsolat, jó a stadion, edzőpályák, plusz Supka is biztos örülne egy-két játékosnak (Szendreit nagyon szereti, Májert is bírta és szerintem Banónak is örülne).

  Így legalább ezek a játékosok nem a padon, vagy nb2 alsóbb csapataiban sínylődnének, hanem feljutásért küzdő csapatokban kaphatnának sokkal több lehetőséget.

  1. Szendreit, Banót a kezdő környékén el tudnám képzelni, de ha meg lehetne velük állapodni ezzel a “feljátszással”, szükség, ill. kiugró jó teljesítmény esetén nálunk játszanának, akkor mindenkinek hasznos lehetne. 2-4 fiatal kölcsön adásáért cserébe jöhetne Ivanov(?).
   Kérdés, hogy Supi nyitott-e a búcsú(ztatás) után ügyletelni a Honvéddal?

    1. A Haliból a ~Bambgoye igen, a bolgárt nem tudom hogy hívták, lehet, hogy nem Ivanov…

   1. Banó szép lassan alapember lett, a fiatalok közül ő játszi a legtöbbet, miért kéne kölcsönadni? Amúgy azzal egyetértek hogy picit túl sokan lettünk középpen, várhatóan lesz pár távozó , kérdés kik.

    1. Nem Banóra gondoltam (őt pont “balfutó OKJ-ra küldeném :)), hanem azon fiatalokra, akiknek kevesebb esélyük van játékra.

  2. szurkolók által mesterségesen létrehozott kapcsolat engem nem érdekel, szerintem sokkal fontosabb a biztos anyagi háttér (ne sorolják vissza a megye 1-be) és az, hogy budapesti, vagy ahhoz közeli csapatról legyen szó, valószínűleg ez fog dönteni.

 2. sz’tem lassan jók leszünk, nem kell itt sírni. Amit én még hiányolok, az 2-3 rakkolós védekező középpályás, vagy b2b ember, ha Nagy Geri, Heffler, Egerszegi, Kesztyűs, Szendrei, vagy Gazdag nem áll rendelkezésre. Csatár és szervező már így is sok van a keretben.

   1. próbáltam ironikus lenni :)
    mert igazi góllövő csatárt se látok sokat.
    (jó, nem leszek demagóg, Kulach akár még lehet az. De azért ez lurti. N’Gog-ot nagyon bírom, de meglepne ha 6 fölött termelne idén. Moutari nem klasszikus ék vagy ék mögötti. A fiataloknak pedig még kell a rutin.)

    1. Az talán van… Ha az Ngog, Moutari, Kulacs hármasból bármelyiknek osztják a jó passzokat akkor mi adjuk a gólkirályt újra. De osztó az nincs sajnos…..
     Gazdag egy rakkoló technikás kp de ennyi… A minőségtől elv@lasztja évi 10 gól és 15 assziszt

     1. Nem akarok megint akadékoskodni, de ahogy megtaláljuk a kp.-sok impotenciáját gólszerzés terén, úgy lassan nem ártana ugyanezt megtenni pl Ngog-al kapcsolatban is!
      Csak az utolsó három lehetőségét hoznám fel példának;
      1; asszem a Zenit elleni felkészülésin, egy az egyben a kapussal telibetrafalja a kapust..
      2; Vilnius elleni El mérk-en 14 méteről, senkitöl sem zavartatva kaput sem talál…
      3; ua. a meccs, kb 6 méterről a szinte tök üresen tátongó kaput sem találja el, senkitől sem zavartatva!
      Szerintem sem ártana egy jó csatár, aki a kulcspasszokat értékesíteni is tudná!
      Az a világ elmúlt, amikor 15-20 helyzet akadt egy meccsen és abból ráért a csatár 2-3 -értékesíteni!
      Ma, ha akad 3-4 ziccer, abból illik, sőt kötelező 1-2-őt berúgni, ha eredményt akarsz elérni!
      Ez utóbbi hatékonyságot nem láttam/látom sem Danilo, sem Ngog esetében.

     2. @RW… de ez mitől tutti, hogy az olasz csávó nem jó irányítóban ? :)
      ui. nem utolsó sorban azzal a képességgel ha nem tud passzolni, akkor 20-25ről rá is tudja pakolni rendesen

      1. attól, hogy az eddig pályafutásában és a jelenlegi Serie C-s bohócligerkedésében erre semmi sem utal erre…

       1. Lanza sem azt játszotta nálunk, mint a szériabohócban.
        Moretti az első, akit tutira ismer Sanyi…bízom benne.

      2. ha kiderül, hogy csak savanyújóska voltam (ami az én érdekem is), esküszöm, meghívlak egy szekszárdi cabernet francra (nem sör, profi vagyok…;) ). Csak kissé riaszt a srác eddigi pályafutása, a még Lanzát is kenterbe verő klubváltáltási sűrűsége, és a statisztikáiból kiszűrődő posztja. Vagy akkor hoztuk volna őt egyedül, de minek a többi? Mindegy, remélem nektek lesz igazatok és akkor én is örvendezek majd, komolyan.

       1. Azért van itt egy hangyányi ellentmondás. Felsorolunk 5 középpályást, hogy milyen jók, és nélkülőzhetetlenek, közben minden héten 15 -en elsírják, hogy nincs középpályánk. Múltkor már a szpíker is megjegyezte, pedig tuti nincs pro licence. Feltételezem, hogy Sannino is csak észrevette.

        1. Valahogy nem rémlik nekem, hogy hol és mikor sírtam az elmúlt 3 évben amiatt, hogy nincs elég középső emberünk. Amiért én régóta sipákolok, az vagy egy klasszikus irányító, amiért szintén kioktatnak sokan, hogy az a poszt már nem létezik a modern fociban (ez mindent el is mond a modern fociról), de ebben a szottyadt Bohócligában én elviselek bármikor egy Zelenka jellegű lajhárt aki osztja az 50 méteres passzokat. Vadi ilyen lehetett volna. Vagy ha a másik megoldást választjuk, egy ilyen visszavontabb, szabad kezet kapó passz-csatár, mint a zsoldy volt, az is oké. De ha van már a jelzett posztokra 6 emberem, akkor lehet inkább az üresebb posztokra hoznék valakit, de reménykedjünk benne, hogy Pelso optimizmusa lesz az igaz, és újjászületik itt ez a Moretti gyerek. Mindenki jól járna.

         1. Ha min. egy Vadócz veszett el benne, akkor nagyon rosszul nem járunk vele.
          Emlékszünk ugye, hogy a Gazdag-Vadócz-Nagy középpályás sort, kb 1 éve még a média is az Nb1 legerősebb középpályája ként emlegette.
          Éppen ez a példa mutatja jól, hogy nem kellene itt túllihegni az igazolás-politikát! 1-2 csatár, 1 irányitó, 1 belső védő akik mind nemzetközi szinten is minőséget képviselnek és kész!
          De, sajnos tudjuk, a mutyi az nagy úr…

         2. Nem személyre mondtam, hanem általában, de én is úgy látom, hogy a középpályán szenvedjük a meccseket. A meglévők ötlettelenek.

       2. Csak lőne néhány olyan 20-25-ös szabi/sima gólt :) Jó lesz a ratyi-fidi ellen is – nem vagyok válogatós…

        A Gazdagnak meg minden meccs előtt le kellene vetíteni a balmazi gólját – tud(na) Ő ilyeneket is.. :)

       3. Kösziii! 1 sör ivótól ez már tényleg nem kevés… :D de ha lehet inkább, merlot, kékfrankos irányba moccanjunk, hátha sor kerül az “ünneplésre”, csak legyen rá ok!

        Egyelőre óvatosan bizakodó állásponton vagyok, mert szerintem rajzolódik az a verzió, hogy alakul 1 váz, aminek a stbilizálása után jöhetnek a versenyképes fiatalok.
        Ezért vannak 3 éves szerződések és kölcsön verziók, nyilván ebből is kirajzolódik, hogy kikre építünk és kik jöttek tűzoltás jelleggel.
        Nagyon remélem, hogy Robihoz hasonlóan Niba, Kulacs és az olasz is hozzá tud tenni a saját szekció erősítéséhez, és végre lesz valami karakteresebb játékunk.
        Az látszik, hogy a sérülések és az igazolások körül elakadások kicsit összezavarták a sorokat a tulajoknál, de bízom benne, hogy átlendülnek ezen és meg is valósítják, amikről eddig jellemzően csak szó volt.

        1. Én még Robi végleges megítélésével is várnék pár meccset mert, bár valóban nem védett rosszul Vilniusban, nekem még mindig ” dadog ” egy kicsit a srác!

         1. Bezzeg ha akadémista lenne akkor itt ujjonganál ugyanerre a teljesítményre. Ideje lenne már levenni a szemellenződ.

          1. Ne túlozz!!!
           Sohasem az akadémistától várok kevesebbet, ellenben egy zsoldostól igenis többet!
           Ideje lenne már felnőni itt néhányótoknak és felfogni, nem akadémista-pártiak vagyunk itt néhányan, hanem a zsoldostól, esetleg a Paks 2-ből importálttól, TELJES JOGGAL, az akadémistánál lényegesen nagyobb qvalitást elváró szurkolók!
           De te csak nyugodtan örvendezz a Kabanguknak! :)

          2. Kesztyűs tényleg full értelmetlen volt…akár Hegedüs többet tud nála

          3. Keress egy hozzaszolast amikor a ‘Kabanguknak’ orvendeztem. Ha nem talalsz, elvarom h bocsanatot kerj.

          4. Mivel te szólítottál meg először, ezért előbb keress egy hozzászólást, amelyikben kizárólag csak akadémistát követelek a csapatba, vagy olyat, ahol azt írom, hogy egyetlen egy zsoldost sem szeretnék látni a Honvédban!
           Ha nem találsz ilyet, elvárom h bocsánatot kérj.

          5. Mikor allitottam olyat hogy csak akademistat kovetelsz a csapatba? Tudod ertelmezni amit irtam, vagy ez mar meghaladja a szellemi kepssegeid?

          6. Nem ez volt az eredeti téma, ez már terelés réazedről!
           Ne kezdj hegylakóra hasonlítani! ;)

          7. Hat, pedig te terelted erre, nem tunt fel? Eddig is tudtam hogy szenilis vagy, de hogy ennyire? ;o) De valaszolj nyugodtan az eredeti kerdesre.

          8. Most azért bajban lennél, ha Paks2 nélkül kellene összeraknod egy közèppályát a mai meccsre a sérültek és eltiltottak miatt.

          9. Szerrintem nem lennék sokkal nagyobb bajban pl fiatalok használatával, esetleg Kambi egyszeri feljebb játszatásával annál, mint amekkora most van.
           Olyan szinten fogalmatlannak lenni a pályán mint amilyen Kesztyűs volt az első meccsen, egy 18 éves srác is tud!
           Nagy Geri 17 évesen debütált a felnőttben. Ha az ilyen égető szituációkat Egerszegik, Kesztyűsök kölcsönbe hozatalával tudjuk csak megoldani, mert nincs az akadémiánkon ezekhez / nem Lanzához! / közel azonos képességű 18-19 éves srác, akkor halál komolyan követelem, hogy azonnal zárják be az MFA-t!!!!

         2. Robi megitelesem szerint (es itt max respekt Kambinak) magasan a mezony legjobbja volt Vilniusban, ha nincsenek a bravurok sztem 4-5 golt kapunk minimum es azzal ki is esunk.
          En tudok bizni abban, hogy kepes folyamatosan magas szinten teljesiteni hozzateve, hogy nagyon szkeptikus voltam vele szemben.
          De ha gyenge lesz, majd gyorsan berantjuk Dombot haha

    2. Csak fel ne add a további próbálkozást, én például jót röhögtem, köszi. :)

    3. NGog 12 őt biztosan vág, ha kap játéklehetőséget, erre egy láda sörben fogadok veled. Egy üveg jó bor is áll!

  1. Nekem is ez a problémám, itt volt Geri, Heffler, Gazdag, Szendrei, BH, BSZ, visszajött Hegedüs, de bevethető itt akár Májer is, erre idehozzuk Kesztyűst és Egerszegit, valamint most az olaszt..Ez alapján BSZ, Hegedüs, Szendrei, Heffler valszeg még kispados sem lesz, mert a létszám miatt oda se fognak elférni..Ennek mi értelme?

 3. Hefflert elcseréljük a Pakssal Bobál Díí-re és máris csökkent a középpálya száma. :)

  1. Igen, akkor márcsak:

   Nagy Geri
   Federico
   Kesztyűs
   Szendrei
   Egerszegi
   Gazdag
   Hatira
   Banó
   (esetleg a korábban ott is játszó Májer)

   az utánpótlásból lehetőségre várók közül pedig

   Irimiás
   Darabont
   Pisont

   fog lehetőségre várni.. :) :)

   A védelem baloldalán pedig Niba, Kálnoki és Bobál fog lehetőségre számítani..

   1. Bobált szélre nem mert az ország legrosszabb szélső védője….. Viszont a legjobb belsője

    1. a 3 védős felállás bal oldalán teljesen rendben van, csak ne bal futóba tegyék, arra alkalmatlan !

       1. Már régen észrevettem, hogy mi vagyunk a kisded óvó. Ezért nem leszünk soha igazi profi csapat. Nyugatabra, de még a benzineseknél is ez elképzelhetetlen. Mi itt erölködünk az akadémiával, de hányan kerülnek a Juve első csapatába az akadémiájukból. 10 évente talán 1-2.

        1. Ez így igaz, pedig mi vagyunk a Juve magyar megfelelője. Zsák pénz stb… 🙂

 4. Azon gondolkodom, hogy mondjuk Kesztyűs keres 500 ezer forintot… Egerszegi keres havi 1 millió forintot… Federico keres 1,5 millió forintot…

  3 millió forintos havi fizetésből nem lehetett volna 3 kérdéses helyett 1 jót igazolni?

  De csak gondolkokdom…

  1. Kesztyüs kb 2 misi alap/hó, Egerszegi dettó, Moretti szerintem 4-5 milka /hó

   1. Akkor még inkább jogos a felvetés, hogy miért nem tudunk 1 használhatót hozni.

   2. ilyen szintű és kölcsön’ játékosnál durva lenne akkora zsé

   3. Ennyiért én is elüldögélnék a padon.
    Ha rátesznek még egy kicsit, még az edzéseket sem zavarnám!

  2. Dezsvűm van, nem pont pont ugyanezt reklamáltuk az elmúlt 13 évben?

 5. Módosítottuk az EL keretet, így bekerült King és Moretti is, Mezghrani kikerült, más változás nem tűnt fel :)

 6. Moretti egyébként egy olasz sörmárka is. Így együtt biztos nem rossz.

 7. Sajnálom, hogy Milák Kristóf aranyérme és világrekordja elhalványította az átigazolási híreinket.

  1. Én nem sajnáltam, korszakos dolgot vitt véghez…És ne feledjük melyik klubban úszik…
   Morettitől meg félek hogy nem lesz Lanzafame szint

  1. nagyon felidegesített elsőre ez a hír, de jobban belegondolva igazából már a sorsolásnál elbaszták, nem nagyon lehet mit csinálni. Nálunk az EL érdekelt csapatok vasárnap, a BL érdekelt csapatok szombaton játszanak (most arról ne beszéljünk, hogy ezt jó eséllyel nyugaton megoldják). Nem kellett volna összesorsolni augusztusra két kupacsapatot.

 8. Állítólag jön Thorghhhellhhe..

  Éjenek a saját nevelésű(öreg)ek! :)

   1. Én örülnék neki, ebben az átmeneti évben 10-15 percekre életveszelyes lenne elől!

    1. Minek? 10-15 percre a fiatalokat kell beállítani, tök felesleges ide..

     1. ….. Gólt rúgni, fejelni, kapuba gyömöszölni ha olyan az eredmény! N’Gog sérülése, fáradása, rossz formája esetén van ilyen alternatíva középre?
      Ha vezetünk és olyan az eredmény, persze jöjjönek a fiatalok! Cipf rengeteget tanulhatna tőle például!
      Ez max. egy év, egy méltó búcsú lenne a számára és nem járnánk rosszul vele hidd el!

      1. Cipfet oktassa a Kovács Kálmán egyénileg, vagy vegyük fel erre a Sanyit, de csatárnak hozzunk olyant, aki tényleg alternatívája N’Gognak..

       1. … Így legyen, de ha mégsem (én ennek látom a nagyobb esélyét) mert potens gólvágóból hianycikk van, akkor meg Sándorunk aranyat érne!

     2. mert az ügyes megoldások, bíztató futások mellett néha valakinek gólt is kell rúgnia. a fiatalok (Májer, Cipf, Lukács) eddig összesen 2 góllal (ebből Májer és Cipf dupla nulla) járultak hozzá a csapat teljesítményéhez.

      1. Ha alig cserélik be őket, mert idehoznak ilyen Sanyi féléket, lsd. Tischler, akkor nem is fognak gólt szerezni..

    2. Ha ezt az utat járjuk a ” van pénz szarásig “-ból, ami eddig körvonalazódik, akkor Én is.
     Többet látok benne, mint Kesztyűsben + Egerszegiben..

    3. Van nálunk már életveszélyes elöl, és hátul is, akár 90 percig is.

  1. Valahogy vele én is kibékülnék, lehet benne bôven 1-1 félidô

   1. Tök felesleges egy olyan csatár ide, aki ha mondjuk N’Gog nem játszhat, már nem tud lenyomni egy teljes meccset.. AirSanyi pedig már nem tud.. Kiegészítő embernek ott vannak a fiatalok..

    1. Ahhoz be kellene áldozni mondjuk 2-3 szezont. Ha tuti az akadémia, és nem adják el a tehetségesebb gyerekeket az első komolyabb csapatnak, akkor én benne vagyok .. Ez még mindig kevesebb mint 25 év :D

 9. Vernes úr Macronban, zöldben és a Hapoel Kfar Szabában. (innen már remélem nem “boldogít” minket a góljaival)

  1. El ne hidd már,amit 1-2 gyengeelméjű beírkál oda egymás cukkolására.

    1. Hát az egy dolog. Ezt sem megerősíteni,sem cáfolni nem tudom. 😄 De ráléptem miután leírtad ide és annyira vehető komolyan,hogy alá írta egy másik,hogy botka is Kispestre megy,egy harmadik váltott és nem tudta ki az a Heister. Szóval bohóckodást nyomnak eléggé.

     1. Az ide irogató fradista Zsolti gyerek is azt írja ott, hogy neki is az az infója, hogy Varga idejön..

      1. Az a kurva Lanza jött volna inkább,de képes volt elb.szni a mai két góljával. 😅

       1. Á, csak szépen akart búcsúzni, ezért is cserélték le, hogy utoljára megtapsolják…

  2. Eladtak? Lol…
   Neked úgy tűnik, mintha mi pénzért igazolnank játékosokat? 🤣🤣🤣

  3. miért adna el a dúsgazdag fradi a lesajnált honvédnak egy magyar válogatott játékost, aki az előző szezonban 28 meccset játszott, ebből 21 meccset kezdőként, ráadásul fontos eleme a felépített modellnek, aminek lényege, hogy minden posztra legalább 2 magyar szinten kiemelkedő játékosuk van? Ennek semmi értelme, a pénz nem kell nekik, Varga meg gyakorlatilag a legjobb magyar támadó az NB1-ben. Gondoljátok át ezeket, mielőtt beleélitek magatokat ilyenekbe.

   1. Így van. Fradinak nem kell a pénz, ha el is adnák akkor a piaci ár többszörösét kérnék érte. Mi az irreális árakat úgysem adjuk meg, maradunk az olcsójános kategória.

 10. Leendő csatárunk Lanza kezdő a ződeknél. Rebrov nem tudja, hogy egy nagyobb terv része? Telt ház egy máltai csapat ellen.

  1. és 2 magyar…dekoratív.
   amúgy ez a Valetta lehet h nagyobb falat lesz, mint a ludo volt.

   most mondja csávó, h képernyőn leszünk a diós meccsel!
   //végre nem jenő…

   1. Jenő pancsol Koreában. Milák történelmi csúcsába is belerondított.

    1. Én hang nélkül néztem meg a videót. :) Meghallom jencit és már nyomok is a némítás gombra.

     1. UPC-nél már évek óta volt, olyan funkció, hogy a riporter hangját le lehetett némítani, és úgy nézni a mérkőzéseket.nézök, illetve a többi hang továbbra is hallható volt.

       1. Amikor boxot használtam, akkor a hang beállitása funkció volt, nem a tv, hanem box (UPC)távirányítója segitségével, és csak az M4, volt működőtt.

   2. A tévé közvetítésünkhöz az kellett, hogy a ződek a szerdai máltai meccs után – 30 fős kerettel – ne tudjanak kiállni négy nappal később egy magyar bajnokira. A Vidi és mi a csütörtöki meccs után játszunk bajnokit is, egyenlőbbek az egyenlőbbeknél.

  2. Lő a Fradiban még pár gólt, hogy megköszönje nekik az ott töltött egy évet. Talán így nem keserednek el annyira, ha távozik.

 11. Csak két magyar kezdő a Fradiban. Dibusz, aki sosem lesz első számú kapus a válogatottban, és a majdnem 31 éves Lovrencsics. Épül a magyar foci jövője…

  1. Nálunk is sanszos, hogy Batik, Gazdag, Nagy Geri kívül nem lesz magyar a kezdőben. (Lanza nagyon motívált, biztos, hogy nem fog visszajöni.)

    1. De. Nem a holnapi meccsre gondoltam, általánosságban a szezonra.

     1. Ha törlődnének, akkor senki nem lenne eltiltott. Ma már persze okosabbak leszünk. Egy Banó-Egerszegi-Kesztyűs kp sor azért ütős lenne.

      1. Álomközéppálya. Az ellenfelet sakkban tartják ők hárman a stabil védekezésükkel,ugyanakkor a támadásoknál is megfelelően hatékonyak tudnak lenni. Sokat várok tőlük.

   1. Én remélem, h más magyar is beépül. Amúgy meg Gazdag még mindig elég fiatal, tehát elviekben ő a magyar foci jövőjében számíthat. A Fradi/Vidi kezdőbe lassan be se férhet 28-30 alatti magyar.

     1. Alapvetően engem se érdekel a nemzetiség, bár azért valamennyire preferálom, h a magyar bajnokságban magyar csapatban magyar játékosok játsszanak többségében.
      Az biztos, h nem a magyar foci jövőjének érdeke, h az államilag agyon támogatott zöldeknél, egy nagyjából nb2-es szintű máltai csapat ellen 9 külföldi kezd, és két a magyar foci jövője szemszögéből a kora illetve a tudása miatt teljesen irreleváns magyar játékos.

   2. Azért Kamber meg Lovric már mininum félig magyar, és nem csak papíron

 12. annyira idegesítő és dühítő, hogy itt és a facebookon néhányan még mindig Gróffal és lanzával foglalkoznak szinte minden nap, mintha valami szappanoperában lennénk
  komolyan millió forintba fogadni mertem volna, hogy feljövök ide és valaki a meccs után leírja, hogy dibusz védett, akkor gróf nem fog védeni, hehe, meg hasonlók..
  most minden fradi-meccs után ezt néhányan le fogják írni?
  agyrohamot kapok ettől már

  1. Sajnos még mindig a digo az, akiért érdemes meccset nézni, magasan a mennyei legjobbja…

 13. Nem tudom, észrevettétek-e, de Májer kikerült a keretből…

   1. Szerintem nem az utolsó neki, mégcsak 20 éves, de valóban nem robbant még be.
    Viszont 1-2 éve az nb1hez még mindenképpen van és pl. Tömösvárinál, Herjeczkinél, stb. mindenképpen sokkal igéretesebb srác.

    1. Nekem semmi nem jön átt abból a gyerekből…. Sokan istenítik de én nem látom amit ők. Lehet bennem a hiba

     1. Ahogy ül a kispadon, szerintem sincs benne semmi extra. Tétmeccsen- az első csapatban- nem sokat lehetett látni, főleg az utóbbi időben.

 14. csőtök

  valaki nem venné fel holnap a meccset és tenné fel a youtubera, vagy a dailymotion.com-ra, hogy még éjszaka megnézhessem?
  Sajnos, dolgozni fogok a meccs időpontjában, de éjjel megnézném,.

  1. A 10-es számú srác még náluk védekező középpályás és irányító nagyon ügyesnek tűnik, kár, hogy nem lehet tudni, hány éves.
   Őt elhívhatnánk próbázni

 15. kíváncsi lennék h mit mondott neki lanza… :)
  “Természetes, hogy a Honvéd múltjáról mindenki tud valamennyit, akkor is, ha nem olasz klubról van szó. Ráadásul korábban és most is beszéltem Davide Lanzafaméval, aki szuperlatívuszokban beszélt a klubról, a csapatról, és a városról, ezek pedig fontos összetevők egy labdarúgó számára, amikor új együttest választ magának.”
  http://honvedfc.hu/hirek/segiteni-a-csapatot/2019-07-25

   1. a tegnapi meccs után Te el(kölcsön)adnád a helyükben…? :)
    nem hülyék… még ha a tegnapi ellenfél játéka feküdt is Lanzának és nem fog 2 gólt produkálni komolyabb csapatok ellen, de az látszik h mekkora érték nekik.

    1. Elöleget már kifizettük érte ott ül a padon hidrogén hajjal…. Asszonták

     1. Grófnak lejárt a szerződése, szóval nem hinném hogy sok mindent kapnánk cserébe. amúgy meg Lanzánál is szinte ugyanazt el lehet mondani, mint Vargánál, kétszeres gólkirály, NB1 legjobb légiósa, fradi kezdő/kezdő közeli játékos élő szerződéssel, nem valószínű, hogy hozzánk fog jönni.

      1. Gróf azért nem kapott ajánlatot mert akkor maradt volna hisz durván itt is megkapta volna azt a pénzt mint a koszos zöldeknél.
       De az olasz üzlet reményében átt lett engedve mordorba.

       1. Úgy csinálsz, mintha bennfentes információid lennének, közben szétégeted magad a saját szurkolóid körében is, mert csak lököd a valótlan és lehetetlen infókat! Nem azért ment el Gróf, meg Lanza, hogy visszamenjen! Miért tennék, ők nem Honvéd drukkerek, meg Fradi sem, profik, akik nagyobb lehetőséget látnak egy másik klubban és több pénzt, ennyi! Próbáld túltenni magad a veszteségeken, megnyugszol!

     2. Thibby mond már, meg hogy honnan ez az infód, hogy mi bármit is tettünk lanza megszerzéséért? VAgy hogy neki onnan kifelé áll a szénája.Hetek óta ezzel riogatod itt a jó népet :) Komolyan érdekelne, na

      1. Azért nem árulom el mert akitől tudom szarba kerülne miattam és ezt nem akarom. De esküszöm hogy gecire kompetens embertől tudom ismeritek ti is.
       Annyi volt az info hogy a zsoldos hazajön ahogy kiesnek a blböl. Ne kérdezzétek meg hogy mi van akkor ha megnyerik a blt….arról fogalmam nincs!!
       Az informátorom azt mondta hosszú hetek egyeztetése van a dologban és nem gondolnám hogy ez a tag kamuhirek terjesztésében látná a jövőképét….ti se gondolnátok hogy kamuzott ha tudnátok ki az. Akkor biztos ha itt van…. A fradi menetelése biztos bekavar föleg ha augusztus 31 után még állnak a kupában.
       Többet én sem tudok…..
       De ha a részletekben elvesztek sok jel mutat rá…… Morettinek szuperlativuszokban beszélt Kispestről, továbbá kezdünk nyakig lenni olaszokkal….. És mind a zsoldos volt állomáshelyeiről jön….. Novarra, palermo… Több olyan hely van ahol keresztezték egymást Sanyibával, Morettivel. Nekem a sérülése is érdekes volt pár hete

     3. Már olyan egyenes az ülepe mint a vasalódeszka. Persze annyiért én is elücsörögnék. Bár az is igaz a szar részét elvégzi az edzéseken, csak a szereposztásnál marad ki rendszeressen.

     4. még tartogatják az előleg csekket, nem váltották be…:)
      bár annyi sejtelmes komment volt Gróf távozásával kapcsolatban, hogy más semmin sem lepődnék meg…..
      elsőre az is kamunak tűnt, hogy a Heffler-BobálD. csere felmerült…

   1. most spec tényleg annak érezném, 1 ilyen 2 hetes kerettel, félig kész játokosokkal, sérültekkel, eltiltottakkal……hú b+….kemény lesz.

  1. Ne ijesztgessél bameg, egy pillanatra leállt a szívem…

  2. Ez éhgyomorra nekem picit sok volt. :) De értem a viccet, jár a vállveregetés.

  3. Valaki tegye ki a zulloi129-re :)
   Kicsit rinyálok a mai meccstől. A kp eddig sem volt acélos, Gazdag nélkül mi lesz? Mindenesetre a perem emberek ma viríthat(ná)nak.

 16. Őt sose, Lipcsei is 6k aláírásba került,hogy ne hozzák.

  1. Tanár úr: “ Látod, már akkor is megmondtam Neked, ne menj sehova, mert Király CSAK itt lehetsz..”

 17. kicsit off… érdekes cikk, érdekes gondolatok a magyar hoki/foci világából…néha ilyen is átcsúszik a szűrőn.
  http://www.nemzetisport.hu/jegkorong/kokorszaktol-az-elitig-szinte-maga-a-magyar-jegkorongsport-2712277?fbclid=IwAR2oS97gzPl9Ma02fJZSciwHe0u5nypFV_vtbcfSKuJv87p2jJpxJQi03Bs

  ” Jussak még mélyebbre? Mondjuk, így sem kapunk semmilyen állami pénzt. Én összeszedtem néhány embert, akik a cégükből, a zsebükből, az íróasztalfiókból és a nyaralás helyett igyekeznek összehordani a büdzsét – csak közben nagyra nőttünk. Amikor a MAC-ot elkezdtem, tizenöt éves gyerekeink voltak, ma pedig miénk az egyik legeredményesebb utánpótlás, és a felnőtt szlovák Extraligában szerepelünk. Ültem olyan beszélgetésen, amelyen azt mondták: „Balázs, ez a MAC szenzációs! Háromszáz gyerek, három év alatt? Látom az eredményeket, le a kalappal. Tudod, mikor lenne ez igazán jó? Ha úgy hívnák, hogy Ferencváros.” Itt befejeztük a beszélgetést.”
  …..

  A MAGYAR FOCIRÓL
  „Sok focit nézek, sőt, általában érdekel magyar sport, hogy ki hol tart, mire megy, hogyan fejlődik. Megnéztem például egy Kisvádra–Fradi bajnokit, amelyen játszott talán három magyar, a Kisvárdában egy sem. Elgondolkodtam, hogy a tao nem arra volna-e, hogy az utánpótlás feljöjjön, a legügyesebbek elmenjenek külföldre – mondjuk Szoboszlai Dominik a Salzburghoz, ahonnan majd elviheti a Manchester, vagy Nagy Ádám, aki a Fradiban nevelkedett, most Bolognában légióskodik –, a többieket pedig beépítsük idehaza? Tök jó, hogy Kisvárdán van focipálya, szép stadion, tényleg tök jó. De nincs három környékbeli srác, aki eltalálja a lasztit és be lehetne tenni a brazilok mellé, hogy eltanuljon valamit? Hátha idővel majd egyet ki tudunk húzni Szalai Ádám helyett, amikor már harmincöt lesz és kellene egy új kétméteres center.”

  1. olvastam tegnap, vicces, amikor egy hokistól értelmesebb analízis jön, mint a nagy magyar focikorifeusoktól. Bár inkább szomorú. És amikor végre valami értelmesebb irány jön ki az MLSZ szuper agytrösztjéből (minden visszásságával együtt a fiatalszabály ilyen volt szerintem), azt pedig beszántják.

  2. Azért ne kezdjük már Kangyal f*szát szopni! Azzal a fenenagy utánpótlás nevelő MAC-cal többször lerabolta a Miskolci csapatot, minden évben elvitték a legjobbakat és sokáig így sem tudtak bajnokok lenni. Több honosított légiós játszik náluk, mint a többi magyar csapatnál összesen. A szlovák extraligát is a miskolciaknak köszönhetik, meg a 300 millás állami támogatásnak, amit Viktor királyunk soron kívül írt alá. Nem kapnak állami pénzt? A plafon nem szakadt rá? :D A válogatottban úgy tolják a saját játékosaikat, mint anno Egervári tette azt Devecserivel, meg az összes többi botlábúval, akinek csak az értékét akarták feltolni. Abban viszont igaza van, hogy a jégen minden kiderül, ott nem sokat ér, hogy kinek a segge lett kinyalva.

   1. elkötelezett heteroként vissza kell utasítsam a gusztustalan felütésedet, de enyhén liberális konzervatívként nem vonnám meg mástól, ha erre volna ingere … :)
    amúgy kösz a kiegészítéseket, nem voltam képben a részletekkel, csak tetszett, amit a TAOról írt ill. a fradivilágegyetem kialakításának folyamatára történő enyhe utalás is érdekesnek tűnt.
    ez utóbbi főleg az “elnyomot ratyi, bevonultatott sztárok” szokásos idetévedt kommentek mellé kívánkozik…

    1. Csak ha ismered a hazai jégkorong-világ történéseit, akkor tudod, hogy ez a bort iszik, vizet prédikál tipikus esete. (jó, nem teljesen, mert azért nevelnek fiatalokat is szép számmal és építkeznek is rájuk, de azért erőteljes túlzás az, amit összehord az interjúban :D)

  3. A MAC a jégkorongban pontosan ugyanaz, mint a felcsút fociban, rühelli is Őket mindenki.

  1. Kb. Most megnyitottak újabb szektorokat. Én ott leszek, ez a lényeg. :)
   Cs.A.K.!

  2. Talán pár győri is kijön, ha már odaviszünk nekik egy nemzetközi meccset.

  3. Engem az érdekel jobban, hogy kinn mennyien leszünk. Vilniusba nem tudtam menni más program miatt, Győrbe meló miatt nem, de Craiovához kivettem a két nap szabit. Picit érdeklődtem erdélyi barátoknál a városról és a közegről. Nem bánnám, ha nem 100-150 kispesti lenne kinn, hanem 4-500 minimum. :)

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.