“#uefamaffia 🤯” bejegyzéshez 285 hozzászólás

 1. Mivel Honvéd csapat vagyunk, legkőzelebb harckocsikkal, légi támogatás melett kell kimenni a mecsre. Akkor majd mi garantáljuk a biztonságot a szőröstalpúak helyett.

 2. Felhaborito dontes szuletett, s bar nem szamitottam ra, hogy a Honved javara dontenek majd, megis bennem volt a remeny, hogy mikor, ha nem most… Es a buefanak sikerult most is alulmulnia magat… Delvidekrol is szurkoltunk a Honvednak, es ez tovabbra sem lesz maskent, beleertve a tobbi magyar csapatot is.

 3. Én mindenfajta erőszak ellen vagyok. Legyen az verbális vagy fizikai.
  Ám ez az ítélet annyira felháborított, h az illetékesek jelezzék valahogy Európa legkeményebb szurkolótáborainak, h szabad a tánc. Bármit meg lehet tenni a bíróval vagy ellenfél megfélemlítésével kapcsolatban, mert a klubjuk hivatkozhat precedensként erre a mai vérlázító, gyalázatos ítéletre.

 4. Akkor düh, harag, sèrtettsèg, mèreg van bennem. Igazsàgtalan. Ezek utàn mi èrtelme küzdeni a fiúknak? Hihetetlen. Valaki halassza le a az uefa honlapjàt. Elvettèk a szeretett jàtèkom maradèk tisztasàgàba vetett hitet.

 5. Elmegy az uefa a büdös picsába!
  Nem maradt más hátra, pihenje ki magàt a csapat, és teljes erővel koncentrálni a bajnokságra. CSAK!

 6. 3 zárt kapu, nem tudom ki és miért várt ennél többet. Nekünk le kellett volna vonulni a pályáról az eset után, akkor hivatkozhatnánk valamire, de azzal, hogy végigasszisztáltunk a büntetőrúgásokat, szerintem minden jogalapunk elszállt a zöld asztalnál történő továbbjutásra. Ha meg levonultunk volna, ma lehet, hogy kétszázzal kevesebb szurkolónk lenne. Csak egyet nem értek, külügyminiszter úr eddig miért nem szólalt meg az ügyben, vagy csak én nem olvastam gondolatait?

  1. Az a szomorú, hogy ezt még el is tudom képzelni: “Ha meg levonultunk volna, ma lehet, hogy kétszázzal kevesebb szurkolónk lenne.”

  2. Mondjuk egy Craiova kizárás EL-ből továbbá eltiltás nemzetközi kupáktól 5 évig és 500000 Euro pénzbünti

   1. Inkább reménykedjünk, hátha jövőre is összekerülünk velük, akkor csak a mieink mehetnek be szurkolni a stadionba, az lenne nekik az igazi büntetés… :)

  3. “Gondolatait”? :D Egy közleményt tényleg illett volna kiizzadni, ha a “nemzetben gondolkodás” nem csak süket, szavazatszerző duma lenne.

 7. Az érzelmek befolyásolják a józan ítélőképességet..

  .. ezért megpróbálom megint összefoglalni, miért lett rossz irányból összerakva az óvás, csakhogy mindenki értse a szitut:

  A craiova-i rendezés természetesen inkorrekt volt, a Honvéd óvásától FÜGGETLENÜL a bírói jelentések alapján jár a büntetés a Craiovának. Ez akkor is járt volna, ha a Honvéd nem nyújt be óvást. Ez nagyon lényeges pont!

  Ettől függetlenül a Honvéd óvást nyújtott be. Óvni azonban csak és kizárólag az eredményt lehet! Vagyis, hogy az eredmény fals, a fogadó csapat rendezési hiányosságai, inkorrekt körülmények befolyásolták a mérkőzés végkimenetelést.

  Arra hivatkozni szimplán – mint ahogy azt a Honvéd tette Mendelényi nyilatkozatai alapján – , hogy a légkör “ijesztő, félelmetes” volt, az teljes képzavar. Az is, hogy a mérkőzést a bíró megdobása után le kellett volna fújni. Igen, talán le kellett volna fújni, de a bíró azt nem tette meg. Félórás szünet után folytatódott a mérkőzés, lett eredmény.

  Ilyen helyzetben – ahogy azt előre jeleztem már pénteken – CSAKIS egyetlen lehetőség lett volna a Craiova kizáratására és az eredmény módosítására 3-0ra a javunkra:
  arra hivatkozni, hogy az eredményt is befolyásolta a bíró megdobásával és hanggránátokkal, plusz a csendőrség kommunikációjával kialakult botrány.

  Ez egyébként – szilárd meggyőződésem – így is történt, amit a bíró megzavarodása egyértelműen mutatott. A bíró a bírócsere és botrány miatt láthatóan dekoncentrálttá vált, az a körülmény, hogy 4 magyar büntetőnél (!!!) is figyelmetlen volt és a román kapus szabálytalanul védhetett, tulajdonképpen önmagában már egyfajta bizonyíték.

  Ezt kellett volna továbberősíteni az egyéb beadványokkal, a meghallgatásra játékosokat is el kellett volna vinni és arra is rámutatni, hogy az sem volt véletlen, hogy 3 játékosunk is borzasztóan rúgta a büntetőt (ez is a botrány és a csendőrség kommunikációja miatt volt).

  Az óvás ezért szerintem rossz irányból lett megközelítve, a klub (valószínűleg újdonsült) jogászai minden bizonnyal nem értenek a futballhoz, a futballpályán történtek láncolatszerű összefüggéseihez, ezért egy sablonanyagot adhattak be, ami nem ment át a rostán.

  Szerintem ezt fontos hangsúlyozni az UefaMafiázás helyett.

  A helyzet igazságtalan, de – sajnos – jogszerű….

  1. Nem láttuk a beadványt, miért vagy benne biztos, hogy nem eszerint érveltek? Ha innen vki igen, az linkelje be

   Az UEFAMafiázás annak szól, hogy amilyen gyorsan csak tudnak gyáva féreg módjára próbáltak túllendulni az egészen. Nem csinálnak semmit a pénzügyi FairPlay miatt sem, itt se tudnansk semmit csinálni. Egy kirakat szervezet, korrupt bohocokkak, nem véletlenül próbálják a nagyklubok évek óta megkerülni vmi európai szuperligaval.

   Lehetett volna bármilyen szakszerű a beadvanyunk (amit meg egyszer, legjobb tudomásom szerint a szurkolok nem ismernek), el volt döntve, hogy arra mennek, amerre kisebb az ellenállás és a balhé. Ha kizárják a Craiovat, az nagyobb port kavar, ok is fellebbeztek volna, így max a mindenki által semmibevett magyarok pattognak, ok is max pár napig, a honvédosok pár hétig. Csütörtökön már AEK-Craiova ha azt lejátszották már kb úgyis mindegy.

   Az egész MLSZ-nek ki kene állnia a magyar úgy mellett, de mindenkinek fontosabb a tyukszaros pozíciója, mint a magyar érdekek képviselete.

   1. A sajronyilatkozatokbol Mar pénteken ki lehetett következtetni, irtam is akkor, hatha egy illetékes figyel legalabb.
    24 Ora van ovni, eleve nem értettem, miért siettek vele..
    Most pedig Mendelényi az index cikkben konkrétan is utalt a hivatkozasi alapra – ami rossz volt.

    Lehet szidni az Uefat, de sajnos, ha a romanok Ellen döntöttek volna, azik ugyanugy uefamafiaznanak most..

    Valoban jobban kellene képviswlni az érdekeket Kk-Europaban az UEFA AL És a Fifaval szembeni, de ehhez inkabb összefogas kellene az itteni orszagok labdarugo szövetségei között..

    1. A 150. perc környékén nem úgy tűnt Kambi, amint éppen vidáman cseverészik a román csávóval a pályán, hogy de be lenne szarva a körülményektől és 5 percre rá azért rúgta volna gyatrán a tizit…

     1. Ha igy is volt, hivatkozasi alapnak csak az lett volna elfogadhato, I’ll a biro tévedése.
      (Amugy a cseverészés És hogy annak az infonak a tudta, h a csendörség mit mondott a Roman szurkolok beözönléséröl, nem feltétlen zarja ki egymast.. Pszichikai tényezök furcsa dolgok)

      1. Az se feltétlen szerencsés vezetői húzás, ha valóban azt mondták nekik a pályán, azért kell folytatni a meccset, mert különben nem garantált a biztonságuk…
       Normális esetben erről nem kellene tájékoztatni a játékost, ha vezetőként tudom, hogy folytatódik a meccs és tizenegyesrúgások fognak következni, tehát végigmegy a meccs és lesz eredmény…

 8. Sziaztok!

  Gusztustalan, ami az UEFA művel, őszintén sajnálom! :(
  Sajnos éreztem, hogy valami hasonló, Rátok nézve kedvezőtlen döntés fog születni… :(

  Bízom a fellebbezés eredményességégen, bár szerintem az már a veszett fejsze nyele.
  Hajrá Magyarok, hajrá Fradi!

 9. Oroszok azért keményebbek, mint mi..
  Leigazolt a Zenit egy srácot a Barcelonától pár napja, de az orosz drukker annyira nem akarnak feka játékosokat, hogy a srác már most távozhat a Zenittől, akkor az ellenállás :) :)

 10. Mendelényi:
  “De mi nem hagyjuk, megyünk tovább, mert az elfogadhatatlan, hogy a melegítő játékosainkat dobálják köpködik.”

  Ezek szerint tényleg csak erre hivatkoztak.

 11. Állítólag igazolunk egy neves támadót, kíváncsi leszek…ha az eddigiekből indulok ki akkor ez sem lesz nagy segítség.

   1. Azt nem szívesen mondanám el, de maga az infó biztos, de attól még kútba eshet az üzlet, állítólag neves csapatban (tudom minden csapat neves) is játszott, így szerintem nem Torghelle. Mondjuk N’Gog is játszott neves csapatban, mégsem segítség nekünk.

 12. https://index.hu/sport/futball/2013/12/08/berzi_tulelok_sorozat/

  Berzi nagyon hatásosan tudja eladni magát – Csányi sem láthatott mást -,
  ha az UEFA- vagy éppen a FIFA-székházban van elintéznivalója,
  mindenkinek köszön, szinte mindenki ismeri, mosolyognak rá, mindenkinek
  van egy kedves szava hozzá, ami abból is adódhat, hogy nagy vitákba nem
  szokott belemenni a magyar futballért mások kárára.

  Az ilyen alakok miatt nem lesz soha jobb a magyarfoci.

 13. Én már jó ideje nem kommenteltem ide semleges szurkolóként, csak gondoltam szólok, hogy az UEFA facebook oldalának komment szekciója kb felrobbant az eset után. Én is írta oda egy kedveset. Rákóczi drukkerként is elfogadhatatlannak tartom.

 14. Ezzel mindenki jól járt, csak a károsult nem. Kár felháborodni csak a szokásos, kettős mérce. Hozzá vagyunk szokva, itthon is így kezelnek bennünket. Bárki megpróbál a valóságról véleményt nyilvánítani, rögtön jönnek a jöttmentek sárba döngölni. Olyan vezetőink vannak, akik tesznek a fejünkre.

 15. Egy aprócska történet (szerintem jó pár szurkoló ugyanígy élte meg):
  Mielőtt a Keletibe készültünk az odavágó előtt átfutottam a facebookot, a blogot, a meccsel foglalkozó portálokat. Belefutottam egy postba a Tábor fb-os oldalán, hogy a stadionon belül ne legyen románozás (mert ugye az uefa ezért keményen büntet), az odaúton meg hazafelé természetesen ami a csövön kifér…
  A meccs alatt, (ha jól emlékszem már a kezdés előtt is) többször is felhangzott a ,,SZAR románia, UTÁLUNK SZAR romána…” rigmus. Én balfasz meg előtérbe helyezve azt, hogy ha ezt kiabáljuk, bünti lesz, (rossz lesz a csapatnak, rossz lesz a szurkolóknak, zártkapus meccs stb.) nem kiabáltam (pedig ha valaki, akkor én tényleg utálom őket, nehéz volt megállni… de sikerült) SŐT, a mellettem lévő emberekre akik nyomták rászóltam, hogy srácok nem kell… én is utálom őket… de nem szabad… most sajnos nem… és voltak jó páran akik osztották a véleményem. Tegyük hozzá, azért egységesen az egész szektor nem románozott (én így emlékszem). (Ami nem tetszett, hogy egyszer-egyszer az előénekesek is bekapcsolódtak, Ők példát mutathattak volna, de emberek vagyunk van ilyen).
  Aztán jön a visszavágó és megtörténik ez…
  Tehát csak annyit akartam mondani, hogy én mekkora egy hülyefaszvagyok…. Vagy csak nem vagyok román?

  Az uefaról meg annyit még, hogy a Vojvodina elleni meccs miatt egy kis cigányozásért ugyanezt a büntit kaptuk… A következő meccsen, hogyha cigányozni fogunk vagy ilyesmi, akkor szerintem beszaladok majd a pályára aztán felpofozom a bírót, ha fúj valami faszságot, végül is úgyis egy kategória, nincs vesztenivalónk…

  ….ja és az mlsz, támogatjuk a magyar csapatok nemzetközi kupaszereplését blabla.. Nem kellett volna minimum egy közleményt kiadni, hogy

  Kedves Kispest!

  Oké egyetértünk, mi nem megyünk szembe az uefával, mert fosunk tőlük, de ti ha gondoljátok próbáljátok meg, sok sikert, lélekben veletek vagyunk, hajrá !

  mlsz

  Tényleg vicc az egész szitu… és nem arról szól, hogy mi játszunk az AEK-kal, mert kurvára nem érdemeljük meg, de miért van az hogy másnak mindent lehet?

  1. Az a legnagyobb baj hogy vannak olyan magyarok akik még most se látják a fát az erdőtől és színházi körülményeket várnának el a következő esetleges románok elleni meccstől is. Semmi önbecsülésük önérzetük büszkeségük nincs. Örülök hogy azért néhányan rájönnek hogy honnan fúj a szél, persze nem kell túlzásokba esni ezekután sem, de hagyjuk már a steril körülményeket, és engem pl senki ne kritizáljon mert a lelátón kimondom véleményem.

   1. Zolee!
    Itt nem a románok viselkedése a legnagyobb probléma (bár az is, de az őket minősíti! Nekünk nem szabad lesüllyedni a románok szintjére!!!!!!), hanem az UEFA, az MLSZ, és a külügy álszent, képmutató, sunyi hozzáállása az ügyhöz, a saját maguk által hirdetett értékrend ilyen mértékű semmibevételéhez!
    Mégis mit várnak ezek a mi munkánkon, izzadságunkon hízó bürokraták? Most, a döntést követően tartom tartom teljesen jogosnak, hogy minden magyar kinyissa a száját, és azt kiabálja, hogy lófasz a seggetekbe!

  2. Az a legnagyobb baj hogy vannak olyan magyarok akik még most se látják a fát az erdőtől és színházi körülményeket várnának el a következő esetleges románok elleni meccstől is. Semmi önbecsülésük önérzetük büszkeségük nincs. Örülök hogy azért néhányan rájönnek hogy honnan fúj a szél, persze nem kell túlzásokba esni ezekután sem, de hagyjuk már a steril körülményeket, és engem pl senki ne kritizáljon mert a lelátón kimondom véleményem.

 16. Még arra lennék kíváncsi, milyen magatartást vár el a szurkolóktól a buzimlsz a Szlovákia elleni válogatott meccsen ezek után? #szarszlovákia, #leszmégErdélyMagyarországé #csányimondjonle stb.stb.

  Hogyan lehet az, hogy a bmlsz egyetlen tisztségviselője sem szólalt meg még az ügyben 104 órával a meccs után?

  Hogyan lehet az, hogy az mlsz.hu honlap nem található információ az esetről?? Talán még az esethez legjobban kapcsolódó hír, hogy : “Az UEFA évek óta szigorúan bünteti a pirotechnikát a stadionokban…” aug. 1 (https://szovetseg.mlsz.hu/hir/ezert-veszelyes-a-pirotechnika)

  Küldeném az UEFA és mlsz valamennyi tagjának Vámosi János Én mindenkiben csalódtam című számát. https://www.youtube.com/watch?v=5cU9TG0tbew

   1. Gyula, te tényleg nem vágod a lényeget?! Ahogy a románok, úgy a szlovákok sem a kedvenc nemzetünk. Blaser arra akart utalni, hogy akkor mi a szlovákok ellen ugyanazt megtehetjük, mint most a cigányok ellenünk, minden retorzió nélkül.

    1. Én a hülyeséget nem vágom. Miért tennénk ugyanazt? Ha ugyazt tesszük, akkor ugyanolyanok vagyunk, mint azok.

     1. Mivel a szlovákok ímádnak minket ugye? Nem emlékszel a DAC meccseken milyen balhék voltak jogtalanul? Slovan-Fradi? Kirekesztőek, én ha mondjuk itt Bp-n egy szlovák megkérdez valamit segítek, na Pozsonyban elég volt magyarul röhögcsélni az utcán haverokkal öreg papa habzószájjal jött oda hozzánk…
      Az a baj ha nem utazol ilyen helyekre szűkült állapotban vagy…

     2. Én is ezt az elvet vallom. Megdobnak kővel,dobj vissza kenyérrel.
      A lényeg,hogy szeressünk mindenkit. 😅

      1. Nem erröl van szó. De ha a másik állatként viselkedik, trágárkodik, akkor te felveszed vele a versenyt és te is így teszel? Aztán ki győz? Aki tovább bírja?

       Tényleg nem kapisgálod, hogy gyerekek viselkednek így? No meg a gyermekek szellemi szintjén megrekedt felnőttek.

       1. A cigókra is rá lett hagyva minden.
        Láthatjuk az eredményt.
        Nézd,én senkire nem hagynék rá semmit.

  1. Azt tudja valaki, miért nem lehet elérni a Honvéd honlapját, vagy csak nekem nem sikerül? Köszönöm!

  2. Az MLSZ a Fradi Vidi Felcsút hármas érdekvédelmi szervezete ne várj tölük sokat. Főleg velünk szemben mert mi NER ide NER oda de Orbán seglyuka vagyunk annyira utál minket.

 17. Hát srácok, ez a végkifejlet román szempontból a legenyhébb. Már írtam, hogy utálom az ilyen jellegű verbális és fizikai erőszakot, de most mégis mást emelnék ki. Ez pedig az, hogy egyedül vagyunk, semmi diplomáciai hátterünk, az UEFA a magyarokat rendesen berakta az alsó polcra. Itt a feladat az MLSZ-nek, a görögtüzeket meg hagyják meg a szurkolóknak.
  Mélységesen fel vagyok háborodva, ezt a lenézést egy magyar (sem egyéb nemzetbeli) sem érdemli meg!

 18. Szerintetek nem lehetne az MLSZ-t felszólítani (pl. a csakblog nevében), hogy adjon ki hivatalos állásfoglalást, ne lapítson. Nyílt levélben, több sajtóorgánumon keresztül. Vérlázító, lapítanak, sumákolnak. Lehet, újra érvényes “egy klub a világ ellen”. Kiváncsi lennék, mi lenne, ha ez az ügy a molotont érintené.

 19. Hétvégére kellene valami közös performansz a szervezett szurkolói csoportok részéről. Első 25 perc néma szurkolás vagy az első félidőben háttal szurkolni + drapi a szolidaritásról kamerában jól látható helyen. A lényeg, hogy legalább minden NB I pályán így legyen. Ezt még az M4 sem tudná letagadni.

  1. Nem tudom mikor melyik tábornak ért célba az, ha nem szurkolt…?

   1. Gyanús, hogy igazából szerettél volna. De nyugi, ez egy másik esemény. 😉 Jó étvágyat!

    1. ja… Freud…:)
     fel is villant 1 durva kép, hogy Kukac bedobásnál toporog a vonal mellett és 1 másik kopasz meg kezd vetkőzni a lelátón…tényleg nem kéne :D

    2. Az egy nagyon durva stand-up comedy lenne, plusz jegyet kellene rá váltani…

 20. Ha ráér valaki, van kapacitása és affinitása, kellene egy “kampányvideó”.-t gyártani az uefa no rasszizmus mintájára “uefa NO fair” címmel.

  -Szerepeltetni a bíró fejbedobását, mentős ápolását
  -Batik nyakánál történő letarolását, rákérdezve, hogy ki mit kapott?
  -aki felöklelte sárgát?-NEM!,

  -pirosat?-NEM!

  -utólagos eltiltást a felvételek alapján?-NEM!

  Ellenben rúghatott 11-est a végén…

  Nem befolyásolták az eredményt az események?

  Bejelentette a csendőrparancsnok, hogy ha lefújja a mérkőzést, akkor “nem tudja garantálni a biztonságát sem a bíróknak, sem a vendégeknek”! (Ez már önmagában min. 2 zárt kapu!)

  Tehát az uefa szerint a kialakult helyzet nem befolyásolta az eredményt…

  -Akkor miért nem állította ki a spori azt a köcsögöt? Netalán nem a megfélemlítés miatt? A felvételeken jól látszik, hogy ez még akkor történt, amikor még “magánál volt”, és pont oda nézett…
  Ok, tegyük fel agyrázkódást kapott a fejbedobástól, de akkor miután “magához tért” miért ítélkezett mielőtt lecseréltette magát?
  -miért a Batiknak adott sárgát? -mert hagyta magát felöklelni?

  -a 4. bíró miért hagyta, hogy a román kapus jó 1m-re legyen a gólvonaltól minden 11-esnél? “Nyilván” ezek nem befolyásolták az eredményt és/vagy nem volt köze a megfélemlítéshez…

  De ha nem volt félni való, és minden olyan egyértelmű, pofonegyszerű, akkor mit tököltek ott ~ félórát?

  Szóval jó lenne egy videó, ami mindezt frappánsan összefoglalná, megküldeni az uefának + kitenni a youtube-ra, “kampányolni egy kicsit az uefa “mellett”.

  Balhézni kár a meccsen, mert az csak muníció nekik, akkor megint bennünket meszelnek el.

  Ja, és hogy nincs kettős mérce… A “nagy” csapatoknak a seggit kinyalják, míg a magunkfélékébe a “cipőjüket törlik”…
  A BL-ben videó bíró, itt meg még napokkal utána sem “látják”, hogy mi történt valójában.

 21. Az UEFA a saját szabályait, elvárásait, hitelességét szarta telibe, a magyar vezetés a kussolásával (a kormánytól az MLSZ-ig bezárólag) pedig az egész magyarságot. Sajnálom a határon túli magyarságot is, mert nekik kell majd egy jó ideig naponta végigélni, hogy szemtől szembe kiröhögik őket, gúnyolódnak rajtuk a románok.
  Nem a románok hőzöngése, sértegetése az igazán felháborító, mert az őket minősíti, és az sem, hogy nem mehet tovább a csapat, hanem az UEFA és a magyar vezetése mentalitása.Szégyen amit az UEFA tett, és még nagyobb szégyen, hogy a magyar (sport)vezetés semmit sem tett a a magyarság megaláztatása ellen.Semmi sem számít nekik, csak a pénz a saját tollasodásuk (mások munkájából). Minden más csak duma a részükről!

  A klubvezetést nem hibáztatom még akkor sem, ha esetleg nem volt tökéletes a beadott óvás, mert teljesen újak ezen a pályán és úgy tűnik, hogy megpróbálnak mindent megtenni egy korrekt döntés érdekében (várhatóan nem sok eséllyel, és erről nem ők tehetnek).

 22. nem érzelmi alapon kell ezt megközelíteni, sajnos..

  Szöllősi György ezúttal jól összefoglalta a lényeget egy kommentjében:

  “jogosulatlan játék esetén mindig az ellenfélé a három pont, teljesen függetlenül attól, hogy az illető befolyásolta-e a végeredményt. A Vasasnál is így volt, mikor hiába nyertek 6-1-re a pályán a Kerület ellen, Aranyos jogosulatlanul játszott, mert egy felkészülési meccsen kiállították, amit az NS megírt, de a szövetségnek nem jelentették be. És most az Antwerpentől is el fogják venni a 4-1-es győzelmet (helyette 0-3), mert Bölöni pár percre becserélt valakit, aki nem volt nevezve a meccsre. A nézőtéren történtek miatt, vagy rendezési hiányosságok miatt viszont nem szokták megváltoztatni a pályán elért eredményt (kivétel a szerb-albán Eb-selejtező, ahol hasonló volt a helyzet, de ott is a CAS hozott csak végül ilyen döntést, az UEFA első körben az albánokat büntette, mert életveszélyben nem voltak hajlandóak folytatni a meccset). A játékvezető joga volt azt mondani, hogy menjen tovább a meccs, mert be lehet fejezni, és nehéz vitatkozni vele. Félő, hogy ha a mieinknem álltak volna ki a folytatásra, még a Honvédot is megbüntették volna. Plusz, amiről most kevesebb szó esik, a rendezési hiányosságokért igen szigorú büntetést kapott a Craiova. Még ha a Honvéd nem is megy vele semmire.”

  1. Ez így igaz, kivéve az utolsó előtti mondatot. Kurvára nem szigorú a szankció, hanem csak egy látszatbüntetés, ha szigorú lenne, kizárnák/eltiltanák a nemzetközi szerepléstől a románokat….
   Kapnak 3 zártkaput, és akkor mi van? Ha letelik hogyan tovább? Arról semmit nem mondott az uefa, hogy elrendelne valamiféle vizsgálatot, vagy bármilyen intézkedést, hogy a jövőben megfelelő legyen a biztonság a stadionban. Ezért látszatszankció az egész, semmit nem tesznek annak érdekében, hogy legközelebb ne legyen piro, hanggránát, ne dobálják meg a bírót, a vendég játékosokat, ne legyen trianon póló, meg különböző provokáló drapik…

  2. Jól van. Szöllősi tudja, hogy merre kell állni. Valószínűleg megkapták az MLSZ ukázt. Pogácsás szemétláda!

   1. Tegnap is láttam amint megy be a cukiba, pedig már nem kéne.

    1. A cukrok, szénhidrátok teszik a dolgukat, az érfalak pedig már nem lesznek rugalmasabbak. Mi lesz így a nemzet sportújságírójával meg az újságírói kamarával egy sanszos infarktus után?

  3. Lengyel szempontból nehezen indult a mérkőzés, hiszen a megállapodás ellenére az albánok képtelenek voltak élőképet sugározni Varsóba, így azon a 150 fanatikus szurkolón kívül, akik elutaztak Tiranába, senki nem láthatta az első félidőt. Pedig a varsóiak a 28. percben Nikolics révén vezetést szereztek. Azonban az öröm nem lehetett teljes, mert a magukról megfeledkezett albán szurkolók a lengyel játékosokat gólörömük közben üvegekkel dobálták meg. A Kukesi játékosai sem voltak finomabbak: Tomasz Jodłowiecet kellett még az első félidőben lecserélni egy brutális belépő után.

   A félidő sem telt békésen, mivel az albán szurkolók folyamatosan dobálták a Legia-tábort, így hamarosan rendőrsorfal állt a két fél közé. Ekkor már megjött az élőkép is, így mindenki láthatta, hogy a lengyel szurkolók nem is értik, hogy mi történik.
   A nézőtéri rendbontás miatt csúszással, de elkezdődött a második félidő, ami mindössze 7 percig tartott. Egy szöglet után egyenlített a Kukesi, majd a Legia csapatkapitány, Jakub Rzezniczak újra vezetéshez juttatta a lengyeleket. Ezután szabadultak el újra az indulatok: Ondrej Dudát, a Legia szlovák középpályását egy kővel fejbe dobták. Percekig állt a játék, a játékost hordágyon vitték le. Miután kötést kapott a fejére, még a pályára is vissza akart menni. Ekkor azonban már az UEFA ellenőre kezében volt a mérkőzés sorsa, aki néhány perc tanakodás után elrendelte a mérkőzés lefújását.

   Az Európa Liga 2015-ben sokat szigorított a szabályzatán. Az ilyen esetekre a szabályzat 26. cikkelye vonatkozhat, amely szerint a mérkőzés eredménye 0-3 a Legia Varsó javára, a Kukesi csapatát pedig ki kell zárni a sorozatból, ami azt jelenti, hogy minden bizonnyal nem lesz visszavágó. Ha így lesz, akkor Nikolicsék már bejutottak az Európa Liga 4. selejtezőkörébe, ahol már a főtábláért harcolnak majd. Döntés hamarosan.(döntés a következő volt:Legia 3-0 megkapta 2.meccs eredményét, és tovább ment) ennyit a hazug pogácsa zabálni tudó, mást nem gyurikáról!!!

 23. Az Uefa nemzetközi szervezet, az MLSZ pedig MAGYAR. Mivel “vér profik” nekik segiteniük kellene a szervetükhöz tartozó klubbokat. Még egy olyan utolsóként kezelt klubbot is mint a Honvéd. Csak lapítanak, hivatalosan még nem reagáltak semmit. Szégyen, teljesen hiteltelenek!

 24. Vajon ilyenkor hol vannak a
  nagy jogvédő szervezeteink??

  Persze „román belügy”az egész,
  de hol egy nyílt levél, egy nyilatkozat, hogy „elítéljük, ami történt” és minimum
  a román társszervezetünkhöz fordulunk az ügyben!

  A Magyargyalázás, a köpködés,
  a dobálás, a megfélemlítés, ez a bánásmód nem éri el ezeknek a nagy „jogvédőknek”
  az ingerküszöbét ebben az esetben?

  Mindenki tudja persze, hogy
  “egyéb esetben” pedig mekkora hisztit tudnak vágni és nemzetközi szervezetekhez
  tudnak fordulni, mindenről van véleményük és álláspontjuk csak a „Döglött
  magyar a jó magyar” mellett hunynak szemet.

  Pár gondolat az alábbi
  szervezetek hitvallásáról a honlapjukról:

  Transparency International: „Tiszteletben
  tartjuk az alapvető emberi jogokat és szabadságot.”

  Helsinki bizottság: „„……civil jogvédő szervezet,
  közhasznú egyesület, amely az emberi méltóságot védelmezi a jog és nyilvánosság
  eszközével.”

  Társaság a Szabadságjogokért: „…..azért dolgozunk, hogy
  Magyarországon bárki megismerhesse alapvető emberi jogait, és érvényesíthesse
  azokat a hatalom indokolatlan beavatkozásaival és mulasztásaival szemben.”

  Amnesty International: „Olyan embereké, akik mind
  kiállnak az igazságtalanságok ellen. Egy olyan világért kampányolunk, ahol
  mindenki jogai érvényesülnek. Olyan emberek támogatnak minket, mint te.
  Mindenfajta politikai ideológiától, gazdasági vagy vallásos érdekektől
  függetlenek vagyunk.”
  ——————————–

  MLSZ: – Berzi – lemondása a minimum elvárható cselekedet.

  Hasznos olvasmány az MLSZ honlapjáról, hogy miért veszélyes a pirotechnika :)
  https://szovetseg.mlsz.hu/hir/ezert-veszelyes-a-pirotechnika

  1. A “liberális” védelmi háló nem foglalkozhat minden apró-cseprő kis üggyel (érzed az iróniát remélem), ők nemesebb dimenzióban, globálisan gondolkodnak: Aquila non captat muscat…

  2. szerintem ha valaki megkersi a TASZT ezzel az esettel, ha tudnak jogi segitseget adni akkor fognak is.

  3. Felesleges libsizni. Hol van orbán, szíjj, csányi, berzi? Fagyi, fideszoton megszólalt? Nem “csak” a szurkolóik álltak ki mellettünk. Arról nem is beszélve, hogy milliárdos NER lovag tulajunk van – ki intézzen el bármit is ha nem ők??

   1. ……jaj, eszembe nem jutott “libsizni” nem kell ám minden esetben ilyen érzékenynek lenni és ellenségképet látni mindenhol. Én csak egyszerű média fogyasztóként érdeklődtem, hogy a mindennapi életünkben jelen lévő és az igazság és az érzékenység és az emberi jogok jeles élharcosai szerepében tetszelgő szervezetek ilyenkor miért burkolóznak hallgatásba?? Itt a lehetőség és legalább egy kis színes ügyet is zászlajukra tűzhetnének és nemzetközi kapcsolataikat latba vethetnék. Ja, hogy 2006-ban is kuss volt a részükről a szemkilövetéses attakok után és ott is és itt is magyargyalázás és magyar emberek voltak főszereplők és az annyira nem “trendi” dolog ebben az esetben……

    Orbán és Szíjjártó megnyilatkozása szerintem ebben az ügyben nem várható jelenleg (most még nem fognak amíg le nem zárult az ügy), ellenben Csányi és Berzi megszólalása természetesen igen alap kell, hogy legyen. Előbbi megtette, de abban sok köszönet nem volt……. diplomatikus közhelyszótár az egész.
    “Milliárdos NER lovagot” ebben az esetben nem tudom értelmezni…..szerintem az ügy jellegéből kifolyólag teljesen mindegy, hogy ki a tulajdonos én ugyanúgy fel lennék háborodva ha ez a Pakssal vagy az Újpesttel történt volna.

    1. A felsorolt szervezetek olyan ügyeket visznek általában ahol a sértettnek se pénze se ötlete nincs arról, hogy hogyan védje meg magát (legtöbbször az állam ellen). Szerintem ez nem mi vagyunk :)

     NER csak azért merült fel, mert ma ez a jollyjoker elintézisi mód, de elfelejtettem, hogy ez csak Mao-n működik, szóval tárgytalan.

     Orbi vagy Szíjj pedig (szerintem megint) megengedhetett volna egy telefont a román kollégáknak. Persze nem a szokásos berendelem, leordítom módon, lehetne ésszel is politizálni. Ne várjuk meg amíg vér folyik.

 25. A drapira mehetne: “A gyűlölet pálya!”: UEFA
  Tudom, hogy ezt be sem engednék, de akkor valami fifikásabb felirat kellene, ami átmegy a cenzúrán, de mindenki érti.

 26. jönnek itt páran formai meg tartalmi kérdésekkel…
  ne baxa már meg gyerekek…
  olyan az egész, mint ha 1 rendőr látna 1 bűnügyet, de megvárnák, hogy a sértett tegyen jogilag fullos feljelentést!!
  álljon már meg a menet…ott volt az szájbaqrt uefa ellenőr a meccsen, látott mindent!!!
  könyörgöm…minek is ilyenkor bármire várni és a sértett klubot baxtatni jogi procedúrával ?
  ha az nem volt elég több éves eltiltásra, akkor nekem ne pofázzon senki EUról, demokráciáról, jog előtti egyenlőségről…

  1. Így van,de láttuk azt is milyen tag volt az ellenőr… 😅 Abból meg sejthettükk “mennyire” számíthatunk rá.

  2. Igazad van, ha a fociban szarul működik valami, akkor működjön szarul a mindennapi életben is.

   1. Fordítva! Amikor szarul működik (vagy egyáltalán nem) valami a mindennapi életben, akkor az a fociban is úgy működik.

    1. Akkor nem pont ezért kellene minél többet “pofázni róla”?

     1. De! Most teljesen jogos, és elengedhetetlen a “pofázás”!!!!

      1. Akkor ideje lenne elkezdeni.
       Mit akartál ezzel mondani:
       “ha az nem volt elég több éves eltiltásra, akkor nekem ne pofázzon senki EUról, demokráciáról, jog előtti egyenlőségről…”

       1. Ugyanazt amit Te, értsd már meg, mert elsírom magam… Lájkold az első bejegyzését, aztán menjünk ebédelni… :D

       2. Tolják a többemberes transzparensüket minden meccs előtt a rasszizmusról , erőszakról,
        majd mikor 1 meccsen tettlegesség van és majdnem vér folyik akkor 3 meccset osztanak, mint a Honvédtábornak a cigányozásért.
        Tartok tőle, ha 1 menőbb, gazdagabb nyugati klubbal esik meg ez a balhé a balkánon, akkor nem ez a büntetés.
        Ennyit az egyenlőségről, demokráciáról, transzparensekről.
        kb ennyit akartam.
        köszi és jó étvágyat!
        áfonyának is…. :)

        1. Ez tiszta sor, de pont ezért kell minél többet beszélni az ehhez hasonló esetekről.

  3. nem erről van szó, lentebb leírta valaki, hogy a Craiova büntetése automatikusan a játékvezetők jelentése alapján megtörtént volna.

   Az Uefa nem büntethet meg mindenkit óvások alapján, mert akkor innentől kezdve minden csapat és minden forduló egymás felnyomásáról szólna. Be kell tartaniuk az előírásokaikat.

   1. a büntetés mértéke azért nem kellene tükrözze, hogy tettlegesség van és majdnem vér folyik ?
    3 meccset osztanak, mint a Honvédtábornak a cigányozásért ?!

 27. A lényegen nem változtat, de azért jelzem, hogy az olasz bűnszervezet nevének írásmódja “mafia”, egy f-fel.
  Tehát a cím helyesen: uefamafia. (Nehogy valaki Mézgáék macskájára gondoljon.) :)

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.