Kiszámíthatóság, profizmus, családbarátság, tudatos tervezés

Tíz nappal a meccsek előtt még nincs pontos kezdési időpont. Tapsvihar. (képernyőkép: MLSZ adatbank)

“Kiszámíthatóság, profizmus, családbarátság, tudatos tervezés” bejegyzéshez 165 hozzászólás

 1. Nem értem mi ezzel a gond?
  Egy jó szurkoló általában minimum egy órával kezdés előtt kinn van. Most 18 órával előbb megyünk. :-)

 2. Ne zaklasd őket, most is éppen a teljes apparátus a Honvéd óvásán brésztormingol, mint ahogyan az elmúlt 130 órában

 3. Az UEFA fészbúk kirakott egy új posztot, miután az előző bejegyzésüket széttrollkodták a magyar kommentelők:
  Egy látássérült magyar focistáról, cím “Respect for blind footballers like István Szabó 🇭🇺 #EqualGame

  1. Szégyellhetik magukat! Szegény látássérült focistát eszközként használják.
   Ezért leírom én is UEFA Mafia!

   1. Mivel a Románia szó kisbetűvel szerepel a beadványban szerintem nem alkalmas arra, hogy agressziót váltson ki. Ellentétben a Kispest Honvéd blog szerkesztőjének megnyilvánulásával, aki egyértelműen félelmet keltett a jóindulatú kommentelőben ezért kizárom magamat egy pár napra a megjegyzések írásából #nemszeretlekRománia # UEFA
    egyébként szerintem se, tudjuk hogy az, és ők is tudják

     1. De ha te leírod, hogy #uefamaffia#, akkor mások miért nem írhatnál le, hogy #szarrománia# ???

      1. Mondjuk ez egy jó kérdés, mellesleg ha a bejegyzésemben nem értetted az iróniát Hanta, akkor Örkény után szabadon a hiba az írásomban van

      2. Idézném a szabályzatunkat:

       A harmadik féltől származó kommentkiszolgáló választásával a blog szerkesztői fenntartják maguknak a jogot arra, hogy mindazon hozzászólásokat (kommenteket), amelyet a blog olvasóira, alapelveire nézve sértőnek, nem kívánatosnak tartanak, úgy azokat minden értesítés nélkül teljesen, vagy részben töröljék. Ide tartoznak a rasszista hangvételű megnyilvánulások; a Bp. Honvédot, vagy egyéb futballcsapatokat, illetve szurkolóit, alkalmazottait, játékosait a közbeszédben elfogadhatatlan hangnemben szidalmazó megnyilvánulások; a blog szerkesztőit, olvasóit, vagy bármilyen beazonosítható személyt szidalmazó megnyilvánulások (kivétel ezalól a közszereplők, illetve közszereplőnek minősülő személyek a méltányosság határáig); a blog szerkesztői által a jóízlésbe ütköző, és az általános emberi normák megsértésébe tartozó megnyilvánulások; valamint a közlővel nem azonos félnek minősülő személy személyes adatait tartalmazó bejegyzések (kivétel ezalól a közszereplők, illetve közszereplőnek minősülő személyek a méltányosság határáig).

       Természetesen elfogadom, hogy az #uefamaffia# és a #szarrománia# érzésed szerint egy megítélés alá kellene essen, én azért érzek egy halvány különbséget, de mondom, ezt embere és hozzállása válogatja. Ettől még a döntés, hogy mi maradhat kint (l. szabályzat 1.1 és 1.2 pontok), a blog szerzőinek hozzáállását veszi figyelembe.

       Itt szeretném megjegyezni, hogy az #uefamaffia# és a #szarrománia#, valamint hasonló megnyilvánulások a blog lassan tíz éves történetében nem kerültek célirányosan szabályozásra, mert egyszerűen nem volt rá szükség, összhangban a főszabályunkkal: mindent szabad, amit nem tilos.

       1. Eszem ágában sem áll most vitatkozni, viszont a blogolónak nagyobb szabadsága van… Mint a blog olvasójának??? Ez vicc, egyébként meg az #uefamaffia# ugyanúgy sértő!
        Szerinted halvány a különbség…

        Szvsz. Hagyni kellene már ezt a témát és meghagyni a politikus úrnak!
        Új igazolásokról pletyi???

        1. Igen, tényleg nem érdemes sértegetni a maffiát (hogy egy humorosnak szánt félmondattal üssem el az amúgy jogos kérdésed) 😀

     2. Igazad van amúgy, Te vagy a főnök, ha nem lennél, nem vitáznánk itt!

      1. Örülök, hogy elfogadod Hanta kérését, és még igazat is adsz neki!
       Tudod, pont nem mást kérnek a ” stadionok főnökei ” is; Jobban örülnének / velük együtt a szurkolók nagytöbbsége is /, ha az a ” felület ” inkább a szurkolásról szólna!
       Köszönöm előre is, hogy ezután, az ő kérésüknek is eleget teszel!

       1. Teljes mèrtèkben. Felveszem hètvègère a trikoloros sárga pólómat, ha visszaèr feliratozòbòl. Remèlem ráfèr a respect felirat.

  1. Mindjárt jönnek a megsértett drukkerek…Inkább úgy írd, hogy unszimpatikus a szar helyett az elfogadható és szerintem nem is kirekesztés :)

  2. El kell engedni ezt a történetet nincs következő Trianon !
   Éljünk a jövőnek ! Jöjjenek az új igazolasokról a beszámolók .

 4. Én Feczesinnek nem örülnék.. Már 2-3 éve sem volt stabil kezdő a Videotonban, 19 másodosztályú török meccsen 4 gól tavaly..
  A stílusából adódóan ő nem jelentene igazi erősítést, még N’Gog-ot sem tudjuk igazán kihasználni, márpedig szerintem N’Gog van olyan jó játékos, mint a 33 éves Feczesin.
  Ha jönne egy minőségi játékos, aki tud szabadrúgásokat lőni, tud passzolni, ott a 33 életév nem para, de egy merev centernél szerintem van jelentősége. Inkább más posztra, más stílusú játékos jöjjön.

  1. Teljesen jogos!

   Ugyanarra a “nem játszatott posztra” hozni még egy játékost a legnagyobb marhaság.

   Ha már mindenképpen ide akarunk alternatívát N’Gog mellé akkor jöjjön Sanyi az utolsó 10 percekre és felpezsdül a csatárjátékunk legalább.

   1. Vagy jöjjön Cipf, minél többször, minél hosszabb időre.

    1. Attól tartok a 12 csapatos MB1 nem leánynevelde :(
     Sajnos általában nem vezetünk a 60. percben 3:0-ra, hogy utána Cipf bejöhessen sérót igazítani. Játszott már párszor, de pályát felszántani még nem láttam.
     A Kispest sikereiért szurkolok – és a csapatnak jelenleg hasznosabb lenne egy 45 éves Torghelle, mint Cipf… Sajnos.

     1. Nálam a kettő együtt is megférne.
      Ha vezetünk 3:0-ra jöjjön, tanuljon, szerezzen tapasztalatot Cipf,
      Ha nyögvenyelős 0:0 vagy égünk, akkor meg Sanyiban mindig benne van a gól! (nem mellesleg Cipf-nek lenne egy jó mentora)
      Ebben az évben még szerintem ez a felállás úgy kellene mint egy falat kenyér!

      1. Csak akkor lehet, hogy Cipf egyszer sem áll be egész szezonban…

     2. Igen ez szerintem is így van. Ha azt válasszuk hogy rizikózunk és 3-4 fiatalt berakunk akkor benne van hogy NB2-ben kötünk ki mint MTK. Ez is lehet egy út de akkor következetesnek kell lenni, ezt fel kell mérni azoknak akik értenek hozzá. Eredménykényszer van az a baj…

   2. De Szuri bácsit is aktiválhatjuk, hiszen még csak 75 éves. És micsoda csatár volt! Biztos bírna vagy 3 percet….

    1. Tudom, hogy Sanyi nem a jövő embere, de elnézve a szerencsétlenkedéseinket továbbra is hiszem, hogy ebben az évben még segítségünkre lenne!

     1. Vasárnap szívesebben tapsoltam volna Sanyinak, mint Moutarinak, mikorb bejött a dió ellen. Én adnám és Ciofnek valóban mentora lehetne, mint megannyi játékosnak és utánpótlásnak Kambi és Lovresz

    2. 11-eseknél becserélhettük volna, szerintem beverné simán az öreg…

     1. Emlékszem, ’67 tavaszán – akkor még diósgyőriként – egymaga verte meg a Honvédot, a négyből két gólt lőve. Tipikus center volt, jó felépítésű, akit ma erőcsatárnak neveznek. átlagon felüli rugórtechnikája volt. Három évig volt itt játékosként, aztán Csepelre igazolt. Hogyí nem kapott több szerepet, annak az volt az oka, hogy még Tichy aktív volt, és Kozma Misi is akkor került Kispestre. Lajosnak amolyan kiegészítő szerep jutott, ezért igazolt el.

 5. Nekem amúgy Romániáról a brutális szegénységen és a veszélyes kóborkutyákon kívül még ezek jutnak elsőre eszembe:

  Adrian Negrau
  Catalin Azoitei
  Piroska Attila
  Sergiu Moga
  Sánta András
  Marius Sasu
  Christian Dulca
  Dorel Balint

  és még ez a gól is:

   1. Ja, igen!
    Az egyetlen legitim ok, amiért valóban jogos lenne lerohanni Romániát!

  1. szép lista, szerencsémre párat láttam is focizni
   (esetleg még Vancea? vagy Palmes, aki egyébként 2 éve bajnok volt?)
   DE mi közük van nekik a csütörtöki meccshez és az azóta kapott uefa fejleményekhez?

   1. Hát ez az!!
    Ezt a kérdést magadnak tedd fel, ha azt írod, hogy szar románok, szar Románia..
    Van néhány millió, akik azt se tudták, hogy egyáltalán meccs van Romániában csütörtök este akkor..
    És vannak magyarok, akiknek semmi közük nem volt ahhoz, amikor a Fradi-drukkerek a saját játékosaikat ütötték, meg hátbatalpalták a Szentes Lázárt egy brúszlí – rúgással…

    Nem szar Romániázni kell, hanem amikor legközelebb idejönnek, kimenni a meccsre 50 ezren..

    Ehelyett mi volt itt nálunk? Mibe mutattunk mi példát?

    Abba, hogy a fene nagy nemzeti összefogásba több száz kilométert kellett utazni, hogy legyen egyáltalán stadion, ahol lejátszhatjuk a meccset, mert a Vasasnak “nem jutott eszébe”, hogy a stadionját esetleg nemzetközi kupameccsre is használni akarják majd más csapatok..

    Szídhatjuk a románokat, de egészen addig, amíg tőlük jobb játékosok jönnek ki, amíg tízezrekkel többen vannak a meccseken, amíg náluk több ezer 14 éven aluli gyereket össze tudnak fogdosni, hogy egy Craiova meccsre odategyék őket a bezárt stadionba, addig…
    .. mélyen kussban kéne maradnunk!

    Nem az a nemzeti összefogás, hogy te, meg a zolee itt nyomjátok a nagy “szar Romániázást”..
    .. eddig terjed a nagy nemzeti összefogás, a fikázásig, az uefamafiázásokig, meg a brüsszelezésekig…

    Gratulálok nektek!

    1. Hát nem ez az, amit írtam – és főleg nem ezt értem ez alatt.
     Nagyon nem erről szól, az ha focimeccsen elhangzik a #nemszeretünkganékeletiszomszédország (vagy éppen északi).
     Ha gondolod, viszek neked szakirodalmat Paksra.

     1. Meccs után meg lehet megint polemizéálni hogy miért énekeltek egyesek sértő szöveget…Úgyse fog elmaradni, mégha mondjuk engem és még további 10 embert itt meggyőznek akkor sem. Én nem értem hogy ezt nem lehet megérteni…

    2. Arról nem is beszélve, hogy a nagy összefogásban, a támogassuk a magyar csapatokat szlogen alatt több más klubal ellentétben a Kispestet valahogy sosem sikerül megtámogatni. Sõt, Kispesten még a legjobb játékosok megtartása is csak álom kategória, részben pont mások megtámogatása miatt.
     Pedig könnyen lehet, hogy pl. egy db leírt, de itt újra felépített bundás olasz csatárral nem jutunk el a 120. percig sem, mert már elõbb eldõl a továbbjutás a magyar csapat javára. De ez akkor valamiért nem fontos.
     Gy.k.: nem a románok, vagy az uefamafffia védelmében mondom ezt.

     1. Igazad van de tényleg most elgondolkodtam hogy lehet az Újpest fa..opó hiszen nem is személy hanem egy kerület..Ja bocs azt nem reklamáltad hogy minden meccsen elhangzik kb..
      Bocs, Bendegúznak ment!

   2. Bizony, Vancea… aktív szerepet játszott a ’91-es, 12. bajnoki címünkben.
    Respect Viorel!

   1. Bundás Botis???
    Az egyik legnagyobb bundás volt abban a csapatban Smilja és Hercegf. mellett…

     1. Attól még ő volt az aki gól helyzetben lehúzta a fejét… Láttam, ott voltam!

      1. Minden meccsen, minden gólhelyzetnél lehúzta??
       – azért ez komoly egészségügyi kockázatokkal jár a nyakizmokra ebben az esetben!

     2. Úgy tűnik azon a nyáron nem csak játékosmozgás, hanem bundásmozgás is volt a csapatnál. Ezeket a transfermarkt is kezelhetné külön lapon.

  2. Ki az a Christian Dulca, bajnokságot nyert nekünk?
   Ja tényleg, akkor Hagi polóban megyek paksi meccsre.

    1. Keserű se rossz játékos, de Popescu gyerekek nagy szám volt. Hu tènyleg majdnem megfeledkeztem Muturòl zseniális gòljai voltak van hogy éjszaka ha nem tudok aludni azt nèzem…Most mennem kell mert lerobbant egy tréleres vontatmány itt az úton segítek neki..

  3. Batrinu és szegény Ghinda Atti úgy látom kimaradtak. Meg a kiesés évének elejéről Laczkó Árpád. Talán nem véletlenül :)

   Florin Calin indult még remekül 1998 tavaszán, azt hittem, ő lesz az új Piroska. Aztán hamar kifújt. Szerencsére inkább visszatért a nagybányai törp 1999 elején <3

   És a Mezey-féle 1992-es tavaszról Ovidiu Lazar még megvan valakinek?

   1. Cseke Pista? Téger? Bonchis? Moga? Pascariu? Sundas? Constantinescu?
    Hmmm, nem is volt olyan sok Romániában született játékosunk.

    1. Pedig még edzőnk is volt. Menedzserként hozott játékosokat (pl. a későbbi kecskeméti Gyagya Attilát hozta fiatalon próbameccsre, bizonyos Csula Csongorral), aztán itt ragadt. Néha Petruska Jánosként mutatkozott be, hivatalosan Ioan Patrascu.

 6. Maffia – két “ff”-fel tökre mást jelent, mint egy mafia – egy “f”-fel..

  Kettővel az első világháború alatt egy földalatti ellenállást, eggyel pedig egy nemzetközi szinten szerveződő bűnszövetséget jelöl.

  Na, jóvan, nekem ennyi volt mára! Jó ebédhez szól a nóta, jó melót mindenkinek!

 7. Az MLSZ egy őskövület szervezet, az első osztályú bajnokság szervezését, marketingelését nem nekik, hanem egy profi cégnek kéne végezni. Teljesen elavult az a felállás, hogy a nemzeti szövetség foglalkozik az első osztály szervezésével, marketingjével, gyakorlatilag élősködve azon, semmit nem tesznek hozzá, inkább elvesznek belőle. Az angol példát kell követni, az NB1-el kapcsolatos döntéseket a klubok hozzák meg közösen, – végülis az ő szakállukra megy a játék – a marketinggel bízzanak meg egy profi céget, az MLSZ-nek meg lehet adni vétó jogot, és foglalkozhat a válogatottakkal és az alacsonyabb osztályú bajnokságokkal.

  1. Ez egy kiváló ötlet, csak itthon kb életképtelen szerintem. Jégkorongban volt liga, elnökkel, mindennel. Hoztak saját döntéseket is. Aztán jött a szövetség, felállt az asztal közepére, letolta a gatyáját, odakullantott egyet és nem ez volt a legszebb, hanem hogy utána még habosra verte strandpapuccsal. Azóta a liga a szövetség bábja, mert az van, amit ők akarnak. Látjuk, hogy hol tart most a magyar jégkorong. :) Akkor pedig képzeljük el szépen, hogy fociban mennyi mindenki akarna belepofázni a liga dolgába.

  2. Kiürülne a Kánai út :)
   Ki etetné akkor a megannyi éhes szájat ott! :)
   Marketinget még az OTP-s maca csinálja? – amúgy, őt anno még Csányi hozta magával.
   A Honlapjukra is ráférne egy ráncfelvarrás mert katasztrófa így.

  3. Évek óta szajkózom, hogy szükség lenne egy ligára, ahogy Európa összes országában van. A profi futball teljesen más, mint az amatőr, azt külön kellene kezelni, értékesíteni, brandelni, szabályozni. Abszurd, hogy az MLSZ előbb elsorvasztotta, majd megszüntette a Ligát itthon.

   1. Ezzel nem leszek népszerű, de Hemipapi is ezt mantrázta. Vezette is a ligát, ha jól emlékszem, amíg ki nem herélték. Mármint a ligát. :D

    1. És megjegyzem, a szerencsejáték pénz, a tévés pénz és az egyéb pénzek elosztási rendszere is neki köszönhető nagyrészt. Évekig tolta, és csak megcsinálták, majd leváltották és végül a ligát is megszüntették. #riszpekt

      1. Szerintem előbb-utóbb lesz. Én a tulajváltás szorgalmaztam, de a fent sorolt érdemeiért (meg még több másért) örök hála. A vlog mondjuk pont olyan volt, hogy szerintem több kárt tett vele, mint amennyi pozitívuma volt a klub szempontjából. De most már függetlenül, tét nélkül biztos végképp szórakoztató lenne, ha elmondaná a véleményét aktualitásokról. Tuti, hogy kap ilyen felkéréseket, idővel szerintem úgysem bírja ki nélküle

 8. @veghhanta:disqus az index azt írta valahol, hogy a Berzi érintettsége miatt nem lehetett jelen a bizottsági ülésen ahol minket tárgyaltak. Szóval lemondhatna, csak nem pont ezért. :)

  1. Nem is állítom, hogy azért, mert megszavazta (nyilván), hanem mert egy olyan bizottságban nekem nem lenne pofám maradni, amelyik ilyen döntést hozott. Ez elvi és gerincességi kérdés. Szerintem. (Amennyiben az MLSZ fenntartja a zéró tolerancia elvét.)

   1. Jah, azért. Hát, sokkolna, ha megtenné. Az egész rendszer rossz, ők pedig jól elvannak benne. Talán nem is érzékelik, hogy sokak szerint gáz az egész.

   2. Hanta! A Berzi a magyar foci egyik sirásója, és az egyik legnagyobb túlélője, több, mint 30 éve van atuz közelében, azóta csak romlik, és romlik a foci.
    Soha sehol nem mondott le, semmilyen pozícióban sem.

    1. Ha az ember alaposabban körbenéz, az egész közéletben, politikában, gazdaságnban, kulturában ez a helyzet. A társadalom elitje 30 év elteltével is a múlt rendszer túlélőiből, haszonélvezőiből és azok szellemi örököseiből áll. Egykori KISZ – és párttitkárok, “szocialista nagyvállalat”-vezetők, tsz- elnökök alakultak át piacgazdaság- és parlamentáris-rendszer konform figurákká, és ha már nem ők, akkor a gyerekeik vagy “tanítványaik” vették át a helyüket, akik ugyanazokkal a szellemi “értékekkel” rendelkeznek, mint elődeik.
     Persze egy társadalom elitje azért lehet ramaty, mert a társadalolm ilyet tud kitermelni magából. Mert maga a társadalom is ramaty. Itt masszívan beivódott az emberek tudatába, lelkébe a túlélés, meg a mindenképpen jóljárni kényszere, és az elmúlt 30 évben csak a frazeológia változott, a lényeg nem. Míg a nyolcvanas években az “élelmes” magyar megumbuldálta, amit kellett, ma “megcsinálja okosba”, akkor nem fizetett adót, mert nem kellett, ma megkérdi, adjon-e számlát…
     Szóval a “becsületes kisember” semmiben sem különbözik az elittől, legfeljebb abban, hogy “kicsiben” csinálja a szemétséget.
     No, mindezt csak azért, hogy van még pár millió névtelen Berzi is körülöttünk. Ezért tart itt ez az ország 30 évvel a rendszerváltás után.

     1. A becsületes emberek nevében ki kérem magunknak az általánosítást. Te ilyennek érzed magad?

        1. Áhh, Sanya, még jó, hogy te nem szoktál általánosítani! Idezlek: “…minden román tolvaj, ….”

     2. Mint közismert, az UEFA meg a FIFA is tele van korrupt emberekkel. Egyre többről derül ki valami disznóság, de ez így van az olimpiáknál is. Ők is a “múlt rendszer” túlélői és haszonélvezői?
      Rossz úton jársz, ha innen indulsz ki.

      1. Nem csak a korrupcióról van szó hanem úgy általában a társadalom arculatáról. Biztos, hogy jelen van a korrupció a nyugati társadslmskban is, csak épp “kicsit” más a társadalmi megítélése, mint itt. Ahogy sz adócsalásnak is. Ott nemcsak elítélik, aki nem vállal részt a közterherviselésből, de szemét embernek is tartják, míg nálunk cinkosan összekacsintanak vele.

       1. Nyilván van igazságod ebben, ám a korrupció a felszín, egy megjelenési formája a komoly erkölcsi problémáknak. Ott is azok lesznek nagy korrupciós ügyek részesei (a kicsikről nem tudunk, de bizonyosan vannak) akiknél a “gumigerinc” az alap. A gumigerinc pedig ősi emberi tulajdonság (számos példát lehetne hozni a történelemből, akár az ókoriból is, akár napjainkból is), társadalom és korfüggetlen.
        Kicsit fókuszáltan nézted a dolgot. Ráadásul a politika nem ennek a fórumnak a témája, max. annyiban amennyire becsorog a csapat életébe (és így a miénkbe is).

       2. Ehhez képest Uli Hoeness ugyanúgy nagyrabecsült tagja a társadalomnak, mint korábban, ahogy Beckenbauer is..
        A különbség inkább, hogy ott meg lehet élni és nem rablógazdálkodás folyik

   3. Háromszor is visszaolvastam, de tényleg elvet és gerincet írtál Berzivel kapcsolatban. Lehet, hogy én mással keverem.

 9. Ahogy így elnézem az mtk-nak sikerül stabilan megvetni a lábát a másodosztályban.

  1. Az nekünk jó lenne King miatt. Moha teljes felépülése kérdéses.

 10. Nézem az MTK meccset, a Budaőrsben játszik tizesben egy 18 éves nagyon ügyes irányító (Szabó Bálint).

  1. Duna Aszfaltos tulajnak megjön lassan kedve NB1-hez aztán jön fel Tiszakécske is NB1-be…

  2. Mer cselezni, és tud is. Nem is értem, Budaörsnek is van akadémiája?

    1. Kíváncsi leszek, hogy a mi fiataljaink, Májer, Hegedűs, Temesvári hová kerülnek…

     .. Haliba szerintem Májer és Hegedűs nagyon kellene…

     Remélem, nem Ajkára adják őket, mert az a csapat borzasztó!

  3. Akkor lesznek nálunk fiatalok stabilan, ha kiesünk a mennyei kettőbe.. Nem teljesen értem egyébként miért félnek a 17-19 éves játékosoktól, akár csak 5-10 percre is, inkább nyomatják ezt a nyomorék Kukucskát.

   1. Hát megnézve a mai nb2-es nézőszámokat – leszámítva a “falusi” csapatokat azért nem rosszak…

    1. most lett készen a stadionjuk, biztos feljutónak tűnnek.. 3 ezer néző lehetne kint náluk idén átlagba..

    2. Úgy hazugság az mennyei 2 nézőszama, ahogy van. Mtk meccsre behazudtak 1600 nézőt, valóságban volt 300.Tobbi pályán is ugyan ezt csinálják.

 11. Kiss Károly fantasztikus szakmai hozzáértését mutatja, hogy egy meccset játszatta Soltész Dominiket, rögtön egy félidő után lekapta, ma be sem állította… pedig a csapatai simán vereséget szenvedtek… :( :(

  Ilyen edzőkkel nehéz fiatalokat felépíteni.

 12. Igazolásokkal kapcsolatban javasolnék egy dél-amcsi túrát szakmai vezetőknek, ott alacsonyabb osztályú meccseken is lehet gyöngyszemeket találni, nem kell ide 15. vkp meg ilyenek, hanem argentín 2. liga vagy brazil területi bajnokság jó kiválasztásnál sokkal nagyobb bumm lehet benne mint magyar középszerű játékosokban.
  Sőt már stream is van fogadási oldalakon, nagyon vakon se kell kimenni.

  1. Szervezni kellene egy szurkolói megfigyelő csapatot és szétnézni a csapat nevében dél-Amerikában !

 13. Gazdag még kihagyja a Paks elleni meccset, elvileg utána már lesz, vele se lenne könnyű, így még nehezebb…

 14. Srácok! Ma lehet a helyszínen jegyet venni az AEK ellen? – Irónia off

  1. Akkor lesz, aki rúgja a szabadokat? Na majd ha aláírt, beszéljünk róla.
   (így még fájóbb, hogy Mézga és Robi sérült. Egészséges kerettel más lenne ez a hír is.)

 15. CSAK nekem van tele a tököm ezzel a lanzafame sztorival?
  Lassan hosszabb lesz mint a Háború és béke…

 16. Lanza mellé még Zsótért kellene valahogy kipiszkálni Újpestről… És meg is lennénk.

  1. Zsótér hatalmas húzás lenne az olasz mellé. felépülnének a sérültek és oda érhetnénk az elejére rendesen

   1. Zsótér – aki lilaérzelmű- nem jönne el újpestről. Max, ha a valami nagyon-nagy gáz lenne a csapatkörül. Amúgy Zsótért nem sztárolnám annyira….vannnak jó meccsei, de huzamosabb ideig nem képes jó teljesítményre. Rossi alatt sem volt mindig fix játékos.

    1. nem annyira lila ő……ennél nagyobb gáz meg nem lehet a dózsa körül

   2. Lazán.
    Akarom mondani: lanzán 😎
    Olasz edzőnk van, tuti kezdő, a csapat nagy részét is ismeri. Úgyhogy…

  2. Durciskodott is hétfőn a szurkolókra, visszavágyik Ő is… :D

 17. Ha igaz, hogy Lanzafame visszajön, akkor én annak nem örülök! Több okból sem! Fradiba igazolás, fradi istenítése, címer csókolgatása. Cserben hagyott bennünket. Ez olyan, mintha excsajod visszaveszed,a ki szemed előtt csald meg. Másik dolog, hogy igaz jó spíler, de az önző, kiskirály stílusa nekem nem jön be. Szerintem nem fog sok játékossal fog kijönni. (pl:Hatirával, ha marad) Már korábban is baszogatott mindenkit a pályán, ha nem neki passzoltak vagy elrontottak valamit. Nagyon-nagyon sokat kell(ene) neki tenni azért, hogy elfogadjuk.

  1. Az excsajod félrement,de rájött,hogy te sokkal jobb vagy ezért visszajött,te meg visszafogadtad,mert tudod mennyire jól ……..(helyettesítse be mindenki amire akarja),mondjuk úgy,mint senki más. Onnantól nem kell szerelmesnek lenned bele,elég ha használod.
   Visszatérve Lanzára,tolt egy marketinget a fradinál,kötelező szarságokat,de emellett mindig dicsérte a Kispestet es a szurkolóinkat. Nagyon sokat tudna segíteni. Itt a helye.

   1. Tudod Hunor , még egyet is tudnék veled érteni, de az excsajomat – aki a világon a legjobban tudod…..ni – más is használta, akkor az én egomat kurvára is zavarná! Ha a marketing is volt a szöveg, amit nyomott, akkor is nagyon-nagyon rosszul esett ez anno nekünk. Nem tudom, mi lesz az általános fogadtatás a szurkolói körökben és a viszony eleinte a szurkolók és Lanza között, de nagyon-nagyon sokat kellen neki letenni, hogy ismét elfogadjam. Ja és remélem nem lesz neki megint nóta énekelve….

    1. Hetekkel ezelőtt egyeztetett a szurkolói csoportokkal a olasz a visszaigazolásáról. A szurkolók sztem a csapat érdekeke miatt,de biztosították az olaszt,hogy nem lesz gond.

  2. Nekem is ambivalens érzéseim vannak. A játéktudása alapján isten hozta itthon, ám ahogy viselkedett a csapattársaival sokszor (voltak ellentétei mindkét alkalommal nálunk Kispesten az öltözőben), és amiket te is említettél a Fradiba igazolása kapcsán, az kicsit árnyaltabbá teszi az egészet.
   Ha Sannino ráveszi, h picit vegyen vissza az egójából, és ne ugasson a pályán és az öltözőben annyit a csapattársaival, akkor nyert ügyünk van. Ebben tud segíteni Nagy Geri is, aki nagyon jó barátja Lanzának, rá hallgat.

  1. Bíztam benned, de azt nem gondoltam, hogy egész magasan fönt is van barátod.

   1. Nincs barátom ott fenn ahogy Te mondod. Egy vak véletlen volt hogy tudtam valakivel beszélgetni aki nagyon közel volt a tűzhöz és egy olyan szituációba keveredtem vele beszélgetés közben hogy nem tudta letagadni az olaszt. Viszont ez a transzfer már két hónapja biztos volt. Meg kellett volna fogadnom bassza meg….. :)

    1. Thibby!
     Inkább mondjuk úgy, hogy ez a transzfer már két hónapja tart!
     Még ebben a pillanatban sem 100% semmi, max közelebb vagyunk mint két hete.
     Akkor lesz tuti, ha bejelentik.
     Hogy ez holnap lesz, jövő héten, vagy soha, azt még mindig nem lehet tudni.
     Bár így, hogy a kölcsönadás is opció lett, megnőtt az esély arra, hogy valóban nálunk köt ki Lanza!
     Amikor Pelsoval a ” nagy névről ” beszélgettünk, Őt értettem alatta.

  1. Berlának legalább nincs hülyegyerek frizurája, és nem is védett rosszul.

 18. A szurkoló nem felejt. Azok a baromi nagy szabadrúgás gólok.😀

 19. Jöjjön Lanza. Itt a helye. Iszonyat sokat tud segíteni nekünk és bárki bármit mond,mindig tisztelettel beszélt rólunk.

 20. Eddig az volt a baj, hogy Dagobert szélnek eresztette a Bajnok csapatot, mos nehogy az legyen a baj, hogy újra összerakják.

 21. “A Mezőkövesdhez a nyári átigazolási szezonban érkezett a kétszeres grúz gólkirály, Budu Zivzivadze, a fehérorosz válogatott Alekszandr Karnickij, a honfitársa, Artem Koncevoj, az ukrán élvonalból igazolt Andrij Nesztorov, a kétszeres magyar válogatott Nagy Dániel, az NB II-ben kimagasló teljesítményt nyújtó Sajbán Máté és Sajbán Miklós, valamint kölcsönben a MOL Fehérvár FC-től Berecz Zsombor és Silye a Ferencvàrostól.” (csakfoci.hu)

  1. Akkor leszögezhetjük, hogy nagyjából azonos szintű a Kispest , és a nagy múltú Mezőkövesd erősítése. Darabszámra mindenképpen. 🙂

  2. Na neee.. Akkor én mostantól nekik drukkolok..😉 (Én értettem a célzást, remélem az illetékesek is leveszik, hogy ez nem nekem szól..)

   1. Most már nem vagyok benne biztos, hogy leveszik. Persze miért is vennék le, amikor az edzö részéről nem fogalmazódnak meg igények? A mi derék Józsink szerint kész a keret. Minden normális edző az átigazolási igényeivel basztatja a tulajdonost, és legfeljebb tudomásul veszi a korlátokat, de vannak igényei. Ennek mindegy, hiszen a “lehető legjobb” eredményt akarja elérni. Azt meg ki mondja meg, hogy mi az?

    1. Szóval erre utaltak a tulajok, mikor azt mondták, hogy Supkával nem egyeznek az elképzeléseik. Supi a dobogóra szeretett volna hajtani. :)

    2. Azért jött az olasz vándormadár a középpályára, mert ő volt az igény.

    3. Szinte az embert rázza az ideg, hogy ebben a Klubba semmi nem történhet anélkül, hogy valami negatív kommented ne legyen, és ne a folyamatos pesszimizmus áztassa minden hozzászólásod.
     – Veretlenül estünk ki az EL-ből
     – Egy olyan Craivától nem kaptunk gólt, akitől előtte gólok tömkelegét vizionálták
     – A csapatnak láthatóan nagyon jó kondija van
     – Az átigazolási időszak még bőven él
     – Ha jól látom ma igazoltuk vissza Lanzát
     Tudom, hogy ezek nálad nem mérvadóak, csak egyszerűen képtelen vagyok megérteni, hogy miért mindenben csak a rosszat kell meglátnod.

     1. Aztán miért “ráz az ideg” amiatt hogy én nem úgy látom a dolgokat, mint te. Engem nem zavar, hogy te rózsaszín lencséjű szemüveget hordasz… :)

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.