Bele a ködbe?

Videoton-Kispest beharangozó egy vidám péntek reggelen

Csúcson a sál. A csapat hol lesz tavasszal?

Holnap elindul a szezon tavaszi fele. Normális esetben (és a csakblog eddigi közel 10 éve alatt mindig) ilyenkor, a csapat aktuális állapotától félig-meddig független kedv-túlcsurranós poszt következne, a hosszú téli hónapok után kiéhezve a focitavaszra, a megint meccsre járásra, az új igazolások élőbeni lecsekkolására, az esélylatolgatásokra, a mez/sál/Puskasarmy póló büszke visszakúszásával a kabát alá.

Nos, idén pont ez nincs meg bennem, és valahogy azt érzem: holnap a robotpilóta visz majd csak le Fehérvárra, mert menni kell. Ami persze szintén egy érvényes álláspont, csak ennek ősz végén szokott itt lenni az ideje, amikor már elég a szokásos kilátástalanságokból, nem pedig a “tavasz” kezdetekor. Valószínűleg pont itt van a gondom.

2012 óta (ilyen olyan- vidámabb és kevésbé vidám okokból egyaránt) sajátos hagyományt tartok: minden évet azzal kezdek, hogy szilveszteri kötelező buli helyett január 1-én elmegyek egyedül kirándulni. Ez annyiban módosult 2017 óta, hogy már nem január 1. az időpont, csak az év eleje, de a szólót tartom: jó ilyenkor egy lefárasztó sétával, hegyre kapaszkodással megkínozni magad, távol mindentől, és az erdő csöndjében átgondolni, hogy mi vár rád az évben – kihívások, nehézségek, és talán jó dolgok. Csönd van, senki sem zavar, legfeljebb egy holló károg feletted, a metszően tiszta levegő kitisztítja a gondolataid. Idén a Pilis-tetőt másztam meg, a poszt-címkép is ezt hirdeti büszkén, melyet az egykori honvédségi bázis egyik rég elhagyott tankgarázsa tetején üldögélve készítettem [jellemző módon a tankokról arra asszociálván, hogy pont egy ilyen játékos kellene a csatársorba… Nagy kérdés, hogy a hónap közepére beeső George Mayron kiérdemli-e majd e becenevet tavasz végére?]. És azt is hirdeti bizony a kép, hogy az ilyen év eleji elgondolkodások végső etapját mindig a Honvéd képezi – idén sem volt ez másként. Nézzük, mik kavarogtak a fejemben akkor, és azóta.

A kihalt erdő után amúgy a csúcson már voltak vagy tízen, az egyik fazon úgy meg is nézte a sálam, hogy azt hittem felgyújt. Fradista-bukét éreztem.

Szóval indul az idény. Újra. Nem akarok a régen-minden-jobb-volt csábító csapdájába esni, de az az igazság, nekem jobban feküdt a gyerekkorom óta megszokott verkli. Nyárutó-ősz: szezon, december-február szünet, ami pont jó is arra, hogy újból megjöjjön a kedv meccsre menni, és ez minden évben meg is jött, menetrendszerűen. 1990-1996 között ez persze nem igényel magyarázatot, akkor még -20 fokban is lett volna kedvem a bajnokságért konstans harcoló csapatainkat nézni… Na de 1997-2007 és 2009-2012, majd 2014-2016 között már igen, ott már lehet magyarázkodni, hogy mi vonzott ki kora tavasszal a Bozsikba, meg vidékre, és mégis, a szarabb időszakokban sem volt ezzel gond. Még az idei kiábrándulós őszöm ellenére, idén sem lenne, ha egy hónappal később kezdenénk. Így viszont, azt hiszem, én még nem hevertem ki az utolsó (és a bajnokságkezdő) heteket.

Pedig az elmúlt fél év során egy-s-más szépen letisztázódott. Lassan kiderül, hogy a szangvinikus Papa távozása nem is igazán hozott akkor cezúrát, amit sokan vártak, sem negatív, sem pozitív irányban. NER-csapat lettünk, de módjával. Nem lettünk mi a “3. nagy”, ahogy azt a vágyvezérelt álomhívők remélték (nagyon nem); de egyelőre nem is az NB2 felé irányít minket a patás ördög Mendelényi-Bozó duó, akik a sötétben kezüket dörzsölve készítik elő a nagy összeesküvést, a klub Felcsútra költöztetését (a kommentelői pamfletek legszélsőségesebbjeit megidézve).

A középút minden téren áll. Igazoltunk is olyan, “értelmesebbnek” tűnő megoldásokat, akiket Hemy már 2008 óta nem igazán (Moutari, Tujvel), és hazacsempészték Zsoldyt, viszont Aliji, Moretti, Egerszegi, és minden szimpátiám ellenére (mert hasznos, de hát Adrián is az volt anno) Kesztyűs is, tegyük a kezünket a szívünkre, simán jöhetett volna a Hemy korszakban, és ki-ki hörögne rájuk/mosolyogna rajtuk habitusa szerint. Van remek klubkommunikációs külcsín, TV-műsor, app és designolt honlap, azaz minden, amire a spúr Czukk anno toszott áldozni – viszont a lényegi infóáramlás – ismét kezet a szívre – az mennyit változott? Sportlap, vagy éppen Fanta diMarzio továbbra is napokkal ezelőtt jelzi a történéseket.

Azaz: igazából nem történt semmi lényeges, és ahol én egy kicsit aggódok, az pont ez a terület. Minden remek félremagyarázás ellenére, sokakkal egyetemben, akik épp nem akartuk két naponként ténylegesen felgyújtani az Öreget (képletesen annál inkább, a szárazkolbászos cinikus mindenit a vén Kiscsillagnak…), ettől még nem lettünk Hemy fanok. Viszont, ami elismerhető volt az érájában, a kiszámíthatóság (a kiszámíthatóan skót klubvezetés, amibe mégis került néhanapján egy-egy Zelenka, Lanzafame, kukázott Eppel stb.) és hosszú távon láttad, mi jön majd, még ha az nem is volt éppen szívderítő, vagy dicsőséges. Most viszont én semmit sem látok előre – másik oldalról viszont el kell ismerni, minden rossz szájíz nélkül, hogy igazából az új tulajok teljesen tartják, amit mondtak, és mindent megtartottak Hemyből, ami szerintük jó, és a külcsínt feldobták. Más kérdés, hogy ez miben előrelépés, mert cserének akkor van értelme, ha valami jobbra váltunk, de mivel van egy olyan tapasztalatom is, hogy minden rossz után CSAK ROSSZABB jön, akkor ebben az összevetésben még egész jól kijöttünk e cseréből. Kérdés, meddig tart ez?

Hát ilyen lelki környezetben jött el az idei “tavaszi” folytatás, aminek első másfél hónapja (sőt, hogy a nem létező klímaváltozást is figyelembe vegyem, az utóbbi években megszokott módon valószínűleg az első két és fél hónapja) még csodálatosan téli lesz, esetleg 1-2 kampányszerűen lerohanós +10 fokos emelkedést hozó nappal vagy hétvégével, a szibériai fagy-etapok között, a megfázások melegágyaként. A tavaszi szakasz, ahol folytatnunk kéne az őszközepi szép sorozatunkat, viszont nagyon nem kéne folytatni az utolsó fordulók nihiljét. Miben reménykedhetünk?

Igazolások? Fékezettet habzottunk a szünetben e téren. Eppelt a pletykák alapján biztosra vettem, főleg, hogy Hatirát elküldtük, így még fizupénz is szabadult fel. Amikor Vadi is lelépett, ott már 110%-ig biztos voltam- ha az olaszt is sikerült hazacsábítani (haza… inkább a korábbi munkahelyére vissza), akkor Marci is jönni fog. Nos, jövés helyett ment, Belgiumba, ám paradox módon ennek valahol örülök. Pont Öcs mondta: azért valahol ez jobb érzés, hogy Eppel nem rohan haza 2 év után a kazah ligából, hanem még próbálkozik, a könnyű pénz bohócliger szereplés helyett nyugaton. Nem tudok ezzel vitatkozni.

Vadit sajnálom, hogy elment. Nem igazán az őszi teljesítménye miatt: amilyen pozitív meglepetés volt a játéka a tavaly előtti hazatéréskor (na, nála nem kell lábjegyzet a hazához), annyira fájóan belassult volt szegény idén. És mégis, akkor miért tartottam volna itt (a nagy labdái mellett, amik, ha ritkán is, de most is érkeztek)? Mert egyszerűen lerí a keretről, hogy mennyit számít a szerepe, mind konkrétan a pályán, mind az öltözőben (max Latabár megcáfol). Gazdag, Gergő, de az egész középpálya bátrabban játszik, mögöttük-közöttük Vadival, és gondolom a hétköznapokon is jött 1-2 jó tanács az öreg vándortól. Melóban is, mióta dolgozom, az eddigi 5 munkahelyemen minden csapatban fontos szerepe volt azoknak a tapasztaltabb, nyugodtabb arcoknak, akik ugyan nem vezetők, de a habitusukkal és a tudásukkal olyan biztonságot adnak a fiatalabbaknak, hogy minden halad flottul. Ezért sajnálom Krisz távozását, de mivel Forlán a 2000-res/kora 2010-es években a kedvenc játékosom volt a nemzetközi fociban, mondjuk úgy, ha engem hívna, én sem tökölnék sokat.

Hatira távozása technikai tudásban kissé fáj(na), de a fejben totál leeresztett, nagy kegyesen 10 meccsenként egy sprintet megejtő, két lábon járó ön- és lesajnálat kevésbé, azaz: egyáltalán nem. N’Gog pedig láthatóan körön kívülre került.

Vadócz helyett újfent Hidi a megoldás, mint 2018 őszén, és csak remélni tudjuk, hogy nem ugyanazzal a hatásfokkal próbál pótolni Patya, mint anno. Erről most legyen is elég ennyi. A costa ricai czukor pedig, és itt visszatérhetünk a korábbi gondolathoz, simán befért volna az Öreg igazoláspolitikájába is, egy ében Chris Bright-ként (Konét vagy Kabangut nem hozom fel analógiának, az esély mindenkinek jár!!!).

Nagy változások a szombati ellenfelünknél sem történtek, igaz, minek is, évek óta kompakt a keret, erős, bármikor bajnokesélyes, még ha idén kicsit el is bakkantotta az eleddig decensen szereplő Nikolics mester az idényt (aki egyébként a kézis tatabányai átlövő, Balogh Zsolti ikertornya, csak mondom). Carillóval egyszer már nagyon mentek, tartok is a spanyoltól, pedig ősz közepén még foghatónak tűnt a Vidi.

Nagy változás se ott, se itt, de nem csak keretileg. Az edzőmeccseken látottak (bár monitoron skubizni az edzőtábori meccseket nem az igazi, ha az ember mélyelemzéshez keres alapanyagot) nem túl biztatóak nálunk. A csapatjáték ugyanolyan esetleges mint ősszel, ha épp a talján, vagy Gazdag nem villant valamit, vagy Vadócz nem teker előre egy átadást (most már nem fog), csak a kínlódás megy. Abban sincs változás, hogy Beppe úr remek a pálya mellett, medencébe dobattatik, csendőrködik, csuda egy pofa, és szakadatlanul elégedett, minden remek, mindenki szuper, ez a legjobb klub ahol dolgozott, satöbbi. Boldog évek nyugdíj előtt, álomállás, szó se róla. Bennem meg csak nem akar gyengülni az érzés, hogy pazarlódik el ez az idény, egy szezon, ahol -elvileg- olyan tulajaink vannak akit nem akar kivéreztetni már az odafent, amikor “simán” visszahozzuk az aktuális gólkirályt, amikor, ha vészkapust kell találni, egy Tujvelhez nyúlnak, azaz jóval kecsegtetőbbnek tűnik a munkakörnyezet, mint mondjuk Rossi, vagy Supka esetében, és ehelyett egy remek győzelmi sorozaton túl nem látni értelmes építkezést, maga a győzelmi sorozat pedig inkább annak tudható be nálam, hogy vannak olyan arcok a keretben, akik lecsapnak az ellenfél hibáira, ha van rá lehetőség, vagy tudnak extrát hozni. De olyan megkomponált csapatjátékot, mint az igazi Kopasznál bármikor, vagy Supitónál 2011-ben, nem látok. Vagy akár Moralesnél, mert játékkép az volt, el kell ismerjem, még ha hánytam is attól, amit láttam.

Ezek után nem csoda, hogy korlátos a lelkesedésem a holnap előtt, és itt jön vissza a gondom, hogy idén még annyi szünet se volt, hogy legalább az elvonási tüneteim felülírják ezt a haloványabb kedvet. Merthogy jelenleg még épp élveztem volna az elvonást, Kisvárda, Monor, vagy épp az idényzáró kissé megnyomta a lelkem.

És hogy mi volt a célja e hosszú szomorkodásnak beharang gyanánt? Max annyi, hogy általában ilyenkor, amikor ilyen nihilista vagyok, akkor történik csoda, és holnap rúgunk egy hármast, Sannino pedig taktikailag megdicsőül, miután váratlanul 4-3-3-ban küldi fel a csapatot, Lanzafamével irányítóban, aki ezen annyira meglepődik, hogy kioszt két gólpasszt, bever egy tizit, és még kiakadni is elfelejt, hogy ő valójában csatár.

Meglátjuk.

“Bele a ködbe?” bejegyzéshez 260 hozzászólás

 1. Sajnos csak az utolós negyedórát láttam a mérkőzésből, de azt kell mondjam , hogy teljesen egyenrangú ellenfeleink voltak. Lehet fanyalogni, hogy még egy gólt se rúgtunk, meg hasonlók, de játékosállomány tekintetében a Vidi 3-4x erősebb nálunk. És ez valahogy nem jött elő a mérkőzés során. Én úgy gondolom, hogy egy Vidi ellen idegenben a 0:0 teljesen jó eredmény. :)
  Gólzáporos győzelmekre majd ott lesz a Kaposvár, Paks… :D

  1. Igen, megérdemeltük ez az egy pontot, és ezt most a csapat játék és a taktika hozta, mert egyéni villanások, húzó teljesítmények nem voltak.

 2. Nagyon szép eredmény az X. Jócskán felülmúlta mind a mutatott játék, mind az eredmény az előzetes várakozásomat.
  Hidi, Kamber, Lovrics, Tujvel voltak a legjobbak.
  Kár hogy Aliji a végén elvesztette a fejét.

  1. Tujvel előtt tényleg le a kalappal, Lefkovicsnak nem lesz könnyű visszakerülnie a kapuba, pedig ő is nagyon jó kapus és nagyon jó személyiségnek tűnik!

  2. Amikor Hidit kell ezzel a játékkal a jók között emlegetni…nagy a baj!

 3. Hazaértünk. Grat a csapatnak, netto küzdelem volt ez a meccs. igaz a molbubinak is.
  Ez a George gyerek benne van minden idők top3 leggyengébb Kipestben megfordult játékosa között!
  5 perc után már a fülén vette a levegőt, s olyan suta a mozgása mint Nagyanyámnak, amikor a szívgyógyszeréért “szalad”.

  1. Azért lenyomott pár évet dán, norvég bajnokságban, nyilván még bizonyítania kell, de kevés magyar játékos büszkélkedhet ilyesmivel.

   Szerintem várjunk még egy 5-10 fordulót.

   1. mire várjunk. állóképesége exponenciálisan konvergál a nullához…
    értem én, hogy lenyomott északon pár szezont, de jelenleg ne bohóckodjunk már vele.
    ilyen kosztarikai bödedani fíling a megjelenése is.

   2. “Szerintem várjunk még egy 5-10 fordulót.”
    Vagyis mire a bajnokság még jó is lehet…még szerencse, hogy fél év kölcsönben van. :D

   3. 5-10 fordulót? Akkor jót tavaszolt itt nálunk. AliG-vel nem voltál ennyire türelmes, szerintem Mayronnal se legyél. Fradi ellen győztes gól, ez a minimális elvárás.

     1. Csak a kettős mércére igyekeztem felhívni a figyelmét Bendegúznak. Egyébként Gyuri darabos, lassabb mint a videókon, de talán egy erőnléti edző tud vele kezdeni valamit. Kell egy jó csatár, ez ma is látszott. De gyorsan, nem várhatunk még min. 5 fordulót, mielőtt a ZTE felé kezdünk nézegetni, nem pedig a névrablók felé.

      1. Szerintem teljesen más a kettő, én nem beszélnék kettős mércéről

       1. Georgeot nem két évre igazoltuk le, csak kölcsönbe.
       2. George-nak voltak a magyarnál jegyzettebb bajnokságban értékelhető szezonjai.
       3. George többszörös costa rica-i válogatott, tavaly gólt lőtt az Arany-Kupán.
       4. A fizikai mutatói valóban ígéretesek, ezért nem volt értelme előre kritizálni.
       (Elég lesz majd utólag :) )

    1. A két ember között a különbség az alapképességek.

     Aliji soha nem lesz olyan fürge, mint King és kombinatív, mint Mezghrani.

     George alapszinten viszont gyors és a súlypontemelkedése is elég korrekt.

     Amúgy George a dán bajnokságban 20 évesen rúgott 9 gólt, Alijit viszont eddig minden csapatától lényegében lehetőségek nélkül elhajtották rövid idő után.

     1. Aliji semmiben sem igazán kiemelkedő, viszont képes egy stabil átlagot hozni, ma egészen átlag felettit. Moha persze mindegyik szélsőnél jobb, bár aggódom, hogy milyen formában tér vissza.
      King annyira fürge volt ma, hogy Petrjak kb. nyolcszor megforgatta. Emellett a védőmunkája kimerült a kísérgetésben, beadásaiból egy értékelhetőt láttam. Eke megmutatta az első megmozdulásával, hogy miként kell azt az oldalt védeni. (persze akkor már nem Petyával szemben)
      Gyurival kapcsolatban Pelsonak leírtam a gondolataimat. Egy dolog miatt aggódom: kifogtunk egy új N’Gog-ot. Egy valaha jó volt, de ma már közel használhatatlan játékost. Remélem 1-2 héten belül kiderül, ha totális betli, vagy ha újra harcra kész a srác.

      1. Szerintem King-et kár szídni, hiszen temérdek súlyos sérülése volt az utóbbi években, csoda, hogy még a pályán van, nem lenne csoda, ha kb. 2 éven belül befejezné a játékot.

       Teljesen más a helyzet vele és Alijivel, akinek a leigazolása amúgy azért is tett különösen frusztrálttá, mert ha olyan játékosokat tudnánk nagyobb körültekintéssel hozni pl. a holland másodosztályból, mint Mezghrani, akkor csak a “nemtörődömség” vezethette az új vezetőséget egy Aliji leigazolásakor arra a posztra.

       Őszintén kívánom, hogy ennél csak jobb meccsei legyenek Alijinek, nem AntiAliji – fan vagyok, csak az átigazolási politikánkat szídom rajta keresztül.

   4. Szerintem amikor a nyaraláson kölcsönveszel egy autót 10 napra , mert be akarod járni az üdülőhelyetek környékét, akkor nem olyat választassz, amit majd egy alapos felkészítés, olajcsere, kisgeneral stb. után, úgy 4 hét múlva nagyon jól tudsz majd (esetleg) használni…

  2. kérdés, hogy mennyi idő kell neki, mire utoléri magát kondiban…
   de most nagyon lightos passzban van

   1. a lightos passzban van hízelgő kijelentés számára
    Ngog klasszisokkal jobb fél lábbal is nála.

    1. próbáltam finoman fogalmazni…amúgy tényleg “BobálGeri rossz passzban”, ami nekem lejött a csávót látva. :)
     a sok sérülés miatt N’Gog olyan szinten kerülte az ütközéseket, ami 1 ilyen favágó fc ellen nem fér bele, sajnos.

     1. Mondjuk ha Ngog van Bence helyén akkor..az tuti gól… Hol kellett ütköznie a csatárainknak ezen a meccsen?

       1. Lanza legtöbbször a középpályán ütközik, mert rengeteget ( szerintem csatárként túl sokat ) lép vissza. Ez persze a középpálya gyengesége miatt van…

 4. Fratyi kispad! Gróf, Botka, Vécsei. Ülnek mint a (p)madarak.

 5. valaki tudja, hogy kifelé jövet miért volt 5-6 nyomozó a kijáratnál? kiemeltek valakit esetleg?

 6. Hát ez az èv necces lesz.Ez a costa ricai pali egy nulla.Legalàbb 5-6 kiló plussz.sehol aza dinamizmus,mint a videókon volt.Azt nem èrtem ,ha hozjnk valakit fèl èvre,mièrt nem azonnal bevethető?Balfèk aki leigazolta.Megèrztem a veszekedő Lanzàt!

   1. Kispaddal.Sztem làtja,hogy nincs minősèg a csapatban,tàrs akivel tudna jàtszani.

    1. sajnos ebben van vmi, de, hogy Ő sem teszi oda magát úgy,mint az első meccsein, az is tuti.

 7. jövő héten nincs AliG és lehet h King sem ?
  kíváncsi vk, hogy kap-e lehetőséget László vagy Buna.
  a Lokiba ma beállt 1 U17es srác, igaz 4-0nál, de ha erre várunk, akkor nálunk nem mostanában lesz lyen…

  1. Kovács Nikolasz egészséges, bevethető? Kingnél nagyobb bajt nem okozna. Balra pedig mehet Eke. Csatárposzt eléggé necces: új srác nem bír 90 percet, Cipfnek itt a nagy lehetőség, ha 2 csatárral megyünk a Kövesdnek.

   1. kellene 1 kész, bevethető csatár is..pl Bamgboye is vajon mi a faxra vár az olajos padon??
    iq Hangyával egyetemben….gratula nekik.

   2. Én azt gondolom, hogy Cipfnek pont kevesebb lehetőség fog jutni, ez a Mayron gyerek fog majd beszállni a végére és nem Cipf.
    Egyébként ez az új gyerek, elég gyenge képességű, nem fog ez rajtunk segíteni semmit, de hát ingyen csak ilyen van.

    1. Nem lesz Lanza (eltiltott), ha nem Mayron kezd, akkor ki? Szerintem Cipf.

      1. Nem maradt más. Még Gazdi sincs, hogy feljebbpakoljuk egy sorral.

 8. Kamber-Lovrics, Banó Szabó. Remek, mester. Akkor ez egy hármas, sajnos. Ne legyen igazam. CSAK.

 9. Akkár nyerhetünk is volna. Hidi jol mozgot remélem hasznunkra lesz. De a george gyerek elsöre sajnos inkább komikus mint focista. Kell csatár lanza mellé mert moutari jo de nem tud golt lönni az olaszt meg szét fogják faragni. Ngogot vissza az elsö csapathoz.

  1. Igen kis szerencsével (vagy nagy szerencsével) akár szerezhettünk volna gólt és ha sikerül gólnélkül megúszni, hátha… az egy pontot teljesen megérdemeltük.
   Hidinek a 20-40m-es labdái érnek valamit, a foci többi eleme sose volt az erőssége.

 10. De utálom ezt a riportert… Amúgy szerencsénkre Elek és futács sebessége’ gyakran segít nekünk.
  Ui.
  Lanza viszont többet dumál, mint játszik. :(

   1. :) és kép minősége is jobb lehet… :D
    de ez a minimum, ami jár Nektek + Respect!
    CSAK!

 11. Eddig jó a tippmix tippem, 5000* szorzóval.. már csak a másodikban rúgnunk kell 2 őt😉

 12. Ennél többet reálisan sajnos nem várhattunk, így az eredmény jónak mondható. A grupiban is kiegyeznék az 1 ponttal.

 13. Banó Szabó ezt el b@szni! Meg lett volna. Aliji kiállítása túlzás volt. Pedig jól nyomta.Hidi hasznos volt.

  1. Az adott szituációban ez nem volt hiba. Beleszúrt az érkező labdába, és így sikerült. Egyébként meg a legjobb középpályásunk volt.

   1. Nem azért állt ki, fél percel később beleszúrt Fiolába is, amikor már nem volt ott a labda

   2. Én eredetileg azért nem örültem a leigazolásának, mert statikus, egy alapjátékon kívül nem tud igazán offenzív lenni

    … sajnos, ez továbbra is helytálló vele kapcsolatosan.

    Néhány statikusabb helyzetben volt néhány nagyon jó közbelépése és ennyi.

    1. Mesélj ki tud itt nála sokkal offenzívebb lenni, csatárt nem ér említeni!

  2. Agyatlan volt Aliji, látványos volt a rúgás eldurrant a feje, sajnos jogos volt a piros.

   1. kivülről könnyen mondjuk…de mit művelt az a gyökér egész meccsen ??
    volt mikor derék magasságban szállt bele vkibe hátulról, 0 lap……. :/

    1. Lehet hogy kívülről ez okoskodás, de Aliji pedig lehetett volna annyira észnél, hogy ha látja milyen a játékvezető akkor egy ilyen dolgot nem húz meg. Nem hiányzik a sérülések és az amúgy is vékony keret mellé még az eltiltás is. Plusz ahogy olvasom lehet lanza is elvileg öt sárgás lett ő is kiesik jövő hétre.

     1. Akármilyen a játékvezető, ilyet akkor is marhaság csinálni. Ezért bárki kiállíja, ha nem néz pont másfelé.

    2. Ebben igazad van, de attól még sajnos ez egyértelmű piros

     1. persze ki lehetett szórni… tiszta sor.
      én csak azt akartam hangsúlyozni, hogy -kis túlzással…- hasonló volt, mint Nyilasiék 78…végig faragták őket, aztán 1X elszállt az agyuk,,,sajnos benne van.
      volt itt minden: stoplival vádlira+ az a derékra hátulról…ezek is min. narancssárgák voltak.
      és semmit nem kapott ez az állat!

 14. sajnos a kövesd egyre jobban elmegy, de szerintem a falusiakat meg tudjuk majd előzni.
  szerencsére úgy tűnik, az ute nem akar előzni…sőt. (2-0ra megy a loki a 60. percben)

  Az elmúlt percek alapján az Újpest teljesen szétzuhant, no nem mintha a gólok előtti teljesítményére túl büszke lehetett volna a Vignjevics-csapat… Hatvan perc alatt még kapura tartó lövése, fejese sem volt a fővárosiaknak.

  1. Erről beszéltem, Újpest, Debrecen ko-zta magát és a Vidi is elég motiválatlannak tűnt.

   Kicsit jobb vezetői döntésekkel idén simán dobogó, második hely is lehetett volna.

   1. a 3. hely is nagy volna, de sok van még vissza… közben az Ute tényleg kezd elszállni, kérdés mennyire tudják ezt kezelni.

 15. Ute már 0-3 és a néhany szurker által “nálunk is emlegetett” Bacsa beállt a 62. percben, majd piros a 67.ben….ez korrekt.
  talán javulnak a Zsótér szerzési esélyeink… ? // 0-4

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.