Sima meccs volt, csak nem úgy, ahogy szeretnénk

Kispest – Mezőkövesd 1:2 // plusz osztályozókönyv

Csalóka a kép: nem mi uraltuk a meccset.

Tegnapi beharangozónkra visszatekintve egy dolgot sikerült eltalálnom, mégpedig azt, hogy gyönyörű idő lesz ezen a szombaton. Abbéli kívánságom viszont, hogy ne a délelőtti ZOO-látogatás legyen a hangulati csúcs, az bizony nem teljesült: hiába Muti vezetést érő büntetője, ha Kuttorék a meccs háromnegyedében valahogy félgőzzel is kibekkelték erőtlen támadásainkat, és 3-4 kontrájukból kettőt értékesítettek. Nagy meglepetés sajnos ebben nincs is, ezért mennek ők idén a dobogóért, mi pedig – lassan teljesen vissza Hemy-érásodva – valahol a középmezőnyben hullámzunk.

Körülbelül pont a kezdőrúgásra sikerült beesni ma délután a Hungáriára, és onnantól meglepő nyugalommal konstatálni, hogy az elvárt foghíjascsapat-szerencsétlenkedés helyett egészen tudatosan lépünk fel. Zsoldos helyén végül tegnapi halovány tippemmel szemben Cipf lett a megoldás Ábel Gólb.szó Démonja mellett, így a múlt heti középpályát sem kellett újrahúzni, vagy felforgatni. A ’kövesd nyugodtan beállt kontrákra várni, mi pedig toltuk-tologattuk a meddő mezőnyfölényt, ami jó is lehet egy nagy büdös 0-0-ára, gondoltam magamban, és most nem is lettem volna ezzel teljesen elégedetlen.

Ráadásul a Kinget jobboldalon vészpótló Eke és Aliji helyett balszélen végre esélyt kapó Kukocs herceg is szárnyalhatott, legendásan toporgó antifutásával kergetve őrületbe hol a nézőteret, hol az ellenfél jobb oldalát, és bakker, amekkora troll ez a szerencsétlen, annyira jó beadásokat tolt megint. Komolyan, ha 20 évvel korábban érkezik Magyarországra ez az arc, az NB1 egyik Bondarenko/Makrickij/Oleg Korol szerű sztárja lett volna simán, hisz régen tényleg elég volt egyetlen jó skill a kártyádon a legenda státuszhoz, a bal küllő az meg nála tényleg rendben van, csak hát amíg beállítja, mint Dubecz a hajpántját anno, az a tökölés az élesebb meccseken sajna nem megy. Mondjuk a ’kövesd is dobogós, és ma mégis hatott hellyel-közzel a Tonci-show. Merthogy a gól előtt is bizony ő osonkodott el egy csípőficamos vágta után az alapvonalig, majd a centerezést Moutari után egy matyó kéz is lekövette (Guzmó), így büntető a verdikt, mi infarktus közelben, de Mutika ezúttal szépen helyezi a labdát Szappanos hálójába. 1:0.

Az öröm sajna nem tart sokáig. Moutari bepörög a góltól, mint gyengén látó Orosz Pál tenné a hatvani cukorgyár mintabolt-látogatásán. Nigeri démonunk bizonyítaná, hogy végre most már aztán tényleg, de komolyan megvan a góllövő cipő, és egy monstre szólót nyom nekünk, kicselezve az egész ’kövesdi középpályát és védelmet, a kispadokat és a 8 büfést a hátsó folyosókon, közben kétszer passzolhatna Banóéknak, de nem, inkább saját ziccer, majd a labda Föld körüli pályára állítása, klasszikus. Az ellentámadásból persze kontra, Zivzivadze még elpöcsöli, de a kipattanót a második hullámos Nagy Dániel kapura teszi és  már eldőlő Tujvel belepaskolni tud csak. Gyorsan itt a szofoklész (1:1).

A második félidőben folytatódik az alapkép: szövögetjük a veszélytelen támadásokat, a ’kövesd szépen védekezik. Aztán Banó elöl flegmán elpasszolja magát és bár Zivzivadze elöl megint szerencsétlenkedik, Kambi viszont segítségére siet, és későbbi nyilatkozatában is elismert módon bizony erélytelenkedve engedi beadni a grúzt, az érkező másik matyó légiós pedig berakja a másodikat (1:2).

És innentől körülbelül vége is lett az érdemi részeknek. Mi még becsületből toljuk, Cipf helyett már George-dzsal, akit Ábel egyre jobban körülrajong, ami, mint tudjuk, igen veszélyes indikátor a benga skac tényleges hasznosságára nézve. Banó helyett aztán jön King is, végül pedig Uzi helyett Kálnoki-Kis, hogy Batik előremehessen csatárnak, hátha egy Kukocs-Petraellói külsőst beszögel a léc alá, de szegény Bence lassan újra mehetne a Templom térre perselyezni, mert akármennyit és akármilyen jól érkezve fejel kapura, nem akar beakadni a megérdemelt gól. A Mezőkövesd minden elszórt labdánkból vezet egy tessék-lássék, nyámnyila kontrát, de nem nagy meggyőződéssel, már zsákban a 3 pont, hova siessenek, szóval még meg is bosszulhatnánk ezt a lezserséget, de nem tesszük, nem megy, ez nem az az este.

Ha most, e meccs után nyomja el Sannino, vagyis bocs: Recsenti a „mindenkivel elégedett vagyok” mantrát, bármennyire is utálom az ilyen fajta faszongást, igazat adnék nekik. Tényleg nagyot hajtott az egész csapat, pont ezért ilyen elkeserítő, hogy egyszerűen nem jönnek a 3 pontok fordulók óta, mert ennyi van most a keretben. Ami, tudom, sokszor írtam már, de nem bírom ki, hogy most se tegyem meg, szóval nem jön ki, aminek ki kéne, ami azért kurva bosszantó, mert a körülmények, ugye elvileg most valami hihetetlenül jók a szakmai munkához. Aztán csak nem akar összeállni a kép, s ha a csilivili külsőségeket leszedjük a vázról, akkor túl sok előrelépést nem is érezni az elmúlt évekhez képest. És ez kicsit pazarlás valahol.

Amúgy tetszett minden hibájával (IGEN, a naggyal együtt is) Kamber apó, de Lovresz sem volt végletesen gyász. Batik remek meccset hozott le –ismét. A középpálya úgy, ahogy volt, nem tudta megismételni a fehérvári helytállást, Hidi minden alibi passza után a belassult Vadóczot is visszasírtam, Kesztyűs nagygerizni jó, kreatívkodni ugyanúgy nem. Nagyon nem. Banó pedig halovány volt. Kukocs tényleg egy troll, de így, hogy 6 meccsenként kezd, el tudom viselni, és ma nem is tűnt teljesen haszontalannak, bár kegyetlen hamar elfárad. Uzi szépet robotolt. Mutari előbb hozott 3 pontot, majd égbe lőtt kettőt passzolás helyett, nem tudok mit kezdeni vele. Cipf pedig néha remek dologkezdeményeket mutat, néha akaratgyengének tetszik, aztán végre odateszi magát, aztán megint gyámoltalan. Nála is az idő oldana meg sok mindent – anno Kabát, Kovács Béla, Sanyika, Geri, Gazdi is évek alatt, sokat játszva ért be (kb. Baráth Boti és Németh Norbi azok, akik elsőre bedobva is kurva jók voltak), most épp kezdek arra hajlani, hogy Dominiknek is kéne nyomni a játékperceket. George pedig tényleg a Pappa eltitkolt hagyatéka lehet, zseniális húzás, hogy rá cseréltük le az amúgy persze tényleg porcelántérdű N’Gog-ot, csak hát a francia még tropa lábbal is veszélyes volt néha a kapura, ez a czukk pedig… Áh, imádom…Klasszikus igazolás.

Megérdemelt Mezőkövesd siker, egy becsülettel hajtó Kispest ellen, és szomorúan összegezhetek azzal, hogy ma inkább a kgyulai jövőkép erősödött meg az optimistákkal szemben. Ez pedig senkinek sem jó hír.

Közben ismét Góóóóóól műsor, Kiskokeaux nyilatkozik a tévében, hallgatom ezt a férfiszoprán nyígást, és azon gondolkozom, hogy de kurvára elegem van ebből a szar focihétvégéből.

Fotó: Lovi – 1909foto.hu.


Osztályozókönyv //

“Sima meccs volt, csak nem úgy, ahogy szeretnénk” bejegyzéshez 386 hozzászólás

  1. A minden mocskot kimos ,reszemröl, vallalhatobb felirat lenne :) de amugy kivalo! Esetleg a Persilt Lanza mosoporra cserelni es akkor pikanteriaja is van….

 1. Basszus tényleg, Niba!

  Legalább Kupába kipróbálhatnánk egy Niba,Kamber,Batik, vagy inkább Niba,Batik,Lovrics hármast! Kicsit gyorsulnánk, a fejelés meg kb ugyanaz lenne. Niba kell, megsértődik elmegy azt kereshetünk megint, pedig az a fiu nekem megfelelne a védelembe!

    1. Nállam más betűtipussal jelen meg a kommented, de csak ez az egy.

     1. ja, lehet hogy amiatt, mert idézetként másoltam be és megtartotta az eredeti betűtípust.

      1. Akkor attól lehet, pedig már reménykedtem, hogy le lehet cserélni ezt az unalmast.

 2. igaazoljuk le az isteni mezökövesdi Zizouvadzét, négymilliardért, ez kell nekünk, basszhe
  a mi keretünk annyira foshh, Lanza, Gazdag, Lovric biztos nem férnének be a Kövesdbe se
  :P

 3. Végre felkerült a rövid hír a tartalék csapat edzőmeccséről! Az összeállításban Galeről és Abacháról nincs szó, bár mindketten végig játszották a 2. félidőt. Fehér Imi is feltűnt az első félidőben a csapatban, bár róla úgy tudtam, hogy szerződést bontottunk vele vagy 2 éve! Aztán lehet, hogy most visszaigazoljuk!:) Olyan jellegzetes mozgása van a srácnak, hogy lehetetlen mással összekeverni!:)

  1. Gondolom mivel Gale és Abacha nem igazolható le 18 éves korukig, ezért hivatalosan nem játszhatnak nálunk, tehát a hivatalos honlap nem számolhat be róla. De legalábbis biztos ami biztos, kerülni akarjuk a bajt. Hivatalosan te se láttad őket. ;)

   1. Így van, mint amikor korábban Hercegfalvi az eltiltását töltötte fél évig, játszott ugyan az edző meccseken, de a jegyzőkönyvekben nem szerepelhetett a neve

   2. Vagy akkora tehetségek hogy titkolják öket szerződéskötésig. :)
    Nehogy elvigye valamelyik állami gondozott

   3. Az a durva , hogy a fotos kitette a kepeket hetvegen mar ott szerepelt az osszeallitasban mind a ketto soot eleg sok kepen is rajta voltak , most raneztem a fotos oldalara es a kepekre ismet , eltuntek ott is az osszeallitasbol es meg a kepekrol is :O

    1. na ja ebben igazad van, de inkabb egy fizetett tulajdonosi interjut, konkret tervekkel, esetleg interjut Kunnal szivesebben vettem volna :) a szurkolo örül a sok maszlaganak amit kapunk a honlaprol, de egy idö utan unalmas, ha nincs igazi tartalom.

     1. Dettó ugyanezt látom! Engem biztosan érdeklő témák: Címer ügy, Szponzor ügy, Akadémiát illető ügyek, új Stadion látványelemek, dizájnötletelések megvitatása, Ankét vagy LiveChat, Szurkolói topikok frissítése a weboldalon, HonvédTV-t illető nyílt fórum indítása, Csapatról, játékosainkról nagyinterjúk, jut eszembe: SanyiManóval mikor volt komolyabb interjú??? Edzői Stábról valami, rehabilitáció, orvosi team. Scouting, kiválasztás, kapcsolatok, merre, hogyan tovább…ecetera, ecetera, így hirtelen!

      Nálam a legjobban a Bari-Hamar-Kovács féle ” Puskás Challenge ” ütött, azt nagyon adom!!! Remélem, fiataljaink vették a lapot, hogy hol is terem a finesz, meg a csibészség, a vagány “Nemadomfel!!!” Kispesti Mentalitás!!! Továbbá a kispesti anekdoták is egy remek sorozat!

      Kedves Marketing Csapat!
      Ötlet: Egy igényes Youtube Csatornát illene “üzemeltetni”, ha írott sajtóanyag jelenik meg a Klubról, azt szkennelni, feltölteni szíveskedjenek!!!

      Előre is köszönettel és tisztelettel,
      CzéZéDé. 😉

      1. Tetszik nekem is a honlap próbálkozása, hogy kicsit családiasabbá, érdekessé tegyék a Csapatot és a Klub körül zajló eseményeket. De azért bőven van még hova fejlődni. Pl. a legutóbbi MFA-s fiatalokból álló kvízkérdés sor.
       Ha már ilyen videóbalhéra adja a fejét a stáb, akkor ezektől a szerencsétlenektől olyanokat kérdezzenek, amivel tényleg lehet mérni, hogy csak idejárnak edzeni, vagy tényleg kötődnek-e a Klubhoz.
       Pl.
       – Melyik kispesti hírességet illeték a Nemzet bombázója címmel?
       – Sorolj fel legalább három kispesti gólkirályt.
       – Sorolj fel szurkolói csoportok neveit a 90’s évektől.
       – Melyik szín nem volt sosem a klub színe: piros-fehér-kék
       – Melyik énekes írt indulót a Kispest csapatának?
       Vagy hasonló.

       Erre mit kérdeznek ezektől a srácoktól?
       – mikor alapították a klubot (és a srácok még gondolkoznak is rajta)
       – mikor nyerték az első magyar kupát?
       – kivel játszották az első hivatalos mérkőzésüket?

       Vagyis szerintem jók ezek a kezdeményezések, de könyörgöm nem attól lesz valaki igazán kispesti kötödésű, hogy tudja, hogy mikor nyert elöszőr MK-t, hanem mondjuk attól, hogyha azt mondják neki, hogy Szelídek, Nouva Gardia, Tichy Lajos, Komora Imre, Kalapács Józsi, akkor ne nézzen ki bugyután a fején, hanem tudja, hogy ezek mind Kispesthez köthető nevek.

  1. Az biztos, engem például viszonylag hamar sírba fognak vinni az igazolásaikkal.

  2. – A különböző fórumokon követik a szurkolók hozzászólásait?
   – Igen. Ugyanakkor törekszünk arra is, hogy ne csak olvassuk őket, beszélgessünk is velük.

   Na akkor innen jött az a múltkori felszopó komment, amiből csöpögött a pozitivitás… :D

   1. Készvagyok:
    …Jelenleg azt látjuk, a pályán van egy olyan csapatunk, amely dobogós helyezésért küzd, más lapra tartozik, hogy van egy Ferencváros és egy Mol Fehérvár FC is, amely a költségvetését és a keretét tekintve más minőséget képvisel. A cél az, hogy öt éven belül felzárkózzunk e két klubhoz….

    1. Ez zseniális mondás volt, az biztos. 5 év múlva én például a blogot index-nyi olvasóközönséggel, és printformátumban is megjelenve a Nemzeti Sportot verő példányszámban fogyó médiumként látom. Aztán vagy bejön, vagy nem.

     1. Én már azon felhúztam a szemöldököm, hogy ” a pályán van egy olyan csapatunk, amely dobogós helyezésért küzd“… Azurák melyik rendezvényen volt, vagy ezek a mi kommunikációs paneljeink?

     2. És akkor most 5 évig sem ” jó ” Kispest , sem NS-t verő blog?! Hmm?!

      Na kgyulám, jól nézünk mi ki 60 felettiek! Még 5 év és akkor is még ” csak ” felzárkózunk, nem pedig beelőzünk.. Mi van akkor, ha ez az időszak nettóban van megadva és erre még majd jön a 27 % áfa?! Látod, mondtam én Neked, hogy tanuljunk meg örülni annak is ami ma van, mert ahogy látom, sokkal jobbat mi már nem élünk meg! 😁
      És még RW is csak hiteget bennünket! 😀

     3. Ha tényleg 600 ezren lennénk (nem vagyunk), akkor akár meg is lehetne valósítani (az Index-nyi olvasóközönség kivételével).

      Hemi is szép terveket fogalmazott meg az elején, aztán beköszöntött a csudálatos NER-korszak…

 4. 1 kis off…”TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A KAPOSVÁRI RÁKÓCZI FC-NÉL Érkezők: Farkas Aurél”
  Régi akadémiásunk, Aurél is megérkzett az nb1-be, sok sikert neki!
  Sajnálom, hogy Ő sem nálunk mutatkozik be…pedig amikor “töltelék” embereket kerestünk a középpályára, akkor Ő is eszébe juthatott volna az illetékeseknek, meg pl. Pantovic, aki gólt lőtt a fradinak…Egyik védekezésben, másik támadásban képes jó teljesítményre.

  1. Farkas gondolom legalább olyan jó,mint Kesztyüs,Pantovics csatár volt,de most ugy láttam középpályán játszott.Nemrég ítram össze az MFA-sokat NB I-ben MB II-ben,nem teljes :Vécsei,Botka,FTC;Vernes Vasas,Prosszer,Bíró B.,Schön Sz.,MTK ;Jelena Kisvárda ;Bobál G.,Bobál D,,Gergényi ZTE ;Kundrák DVSC ;Vida K. DAC ;Koszta UTE ; …..

  1. persze semmit sem mutattak a 11es szitukból!
   a 40. percig sehol sem voltak…sima meccs b+… :/
   ekkora faxságot, amit művelt a védelem annál a kirúgásnál…serdülőben is lecseszik érte.

   1. Van egy ilyen magyarázat is. De egy olyan is, hogy Moutari borzasztó lövése után kaptunk egy ingyen tizenegyest azzal, hogy Guzmics combjáról a karjára pattant a labda. Szerintem az ilyeneket be sem kellene fújni. A második félidőben pedig a Mezőkövesdnek három-négy nagy ziccere is volt, mi egyet sem tudtunk kidolgozni. Nem volt ez jó.

    1. Senki sem mondta hogy jó.
     Qrvára bosszantó hogy mi csináltuk meg nekik a ziccereket, és momentumuk sem volt a 40. percig.
     Plusz suttyó Iványi ténykedése… No comment

    2. A 3 gyanús esetből, ha 1 sem lett volna büntető, attól függetlenül igaz, hogy a bekapott gólig sehol sem voltak. A 11-es előtti lövés tényleg borzasztó volt, de az akció viszont nagyon mutatós. A 2. -szintén nagy hibából kapott -gól után kontrákból tényleg eldönthették volna a meccset, ettől még a végén Batik fejese egyenlítési lehetőség volt, tehát volt helyzetünk.

  1. dél-amerikai foci szubkultúra <3 <3 <3 <3
   valami furcsa perverzitásból, de ezek a lepukkant betonstadionok, a főlelátó tetején azzal a balkáni üvegablakos ráépítménnyel, iszonyat hangulatosak!

  2. Fene se érti. Bezzeg a mi 1973 nézőnk a Hidegkúti katlanban mennyivel jobb hangulatot csinálna.

  3. Nem ér össze a főtribün, meg a hátsó lelátó. De szar!! :)))

  1. Nemsokáig…Felkészül: Al Vhas-As…! 🤑🤑🤑

  2. ejj, már látom: Kaposváron Kádár szerelése után a Kukoc helyére becserélt Dzsuzsi kanyarít Ugrai fejére a hatodik gólunk előtt…

 5. Szerdai meccstől egy összerakott bunkert várok. Lanzától ne várjunk csodát, ellenünk is mindig rosszul játszott. (Megkövetem, ha kivételesen máshogy lesz.) Ha esetleg kamu volt a Vidi elleni lapja, akkor esélyes, hogy rám cáfol és bizonyítani akar.

  1. Nagyon nem figyelem, de ebben a videoban nem csak Majer a mi kutyank kolyke nem? ;)

   1. Herjeczki is kölcsönben szerepel ott. Honvéd MFA nevelés ő is. A Siófokban csereként beállt Bora György, bár ő már nem a mi játékosunk.

  2. Akadnak azért tartalékaink, csak nem kellene ott felejteni őket…

 6. ígérem utoljára ebben a témában, de úgy olvastam nem mindenki látta a vitatott szituációkat, ezért beillesztem:

  https://uploads.disquscdn.com/images/5aa02bfceec40a484e8932ffbfad5784e4c2ccb785761858692c1e393baf3cda.gif

  https://uploads.disquscdn.com/images/adb2021514c02107991bb830596581dba8f33e5a20e6d4b3a464ca63370e4f2e.gif

  pontosság kedvéért mindkét esetben ugyan az az elkövető az 5-ös számú Nesterov, javítva korábbi bejegyzésemet, ahol szegény Guzmicsot és az ártatlan Besirovic-ot vádoltam meg az NS beszámoló alapján alapján.
  Nagy levegő…. elengedtem a témát. Remélem igazatok lesz és visszakapjuk hamarosan mondjuk pont a fradi ellen: )

  1. Te csináltad a gifeket is? Tetszik, amikor egy szurkoló időtenergiát beletéve igyekszik kiállni az igazságért!

  2. gondolom külön elment Ivanyinak, es az MLSZ jatekvezetöi bizottsaganak. az elsön az is latszik, hogy Ivanyi vak….

    1. zolika ügyesen megbújt..nem akarta látni, de az az alapvonali fax vajon miért nem mozog a vonalon, hogy lásson is vmit a labda közeli helyzetekből ?

  3. Szerintem az volt mind a kettő, de ha nyerni akarunk ennél jobban kell focizni (tudom most ennyit tudunk), mert egy meccsen nem fújnak be nekünk 3 tizit, még másnak sem.

  4. Szép munka! Szerintem a kezezés nem tizi, mert nem növelte meg a testfelületét max beleszagolt volna a labdába ha nincs ott a könyöke. Az első eset egyértelműen büntető és bírói szemszögből látható volt.

   1. Köszi!
    Látod mennyi vitát ad majd a VAR is! :)

    Ahogyan Puhl Sanyi mondaná, “nem természetes” a kéztartás, ráadásul mozdulatot tesz a labda felé, egyértelműen szándékosan, ami ha jól tudom szabálytalan…. szerintem

    1. Nem szoktam, de most véletlenül megnéztem a Premiership összefoglalót. Ott van VAR, de néha minek. Szerintem csak még jobban kiidegeljük majd magunkat, ha itthon is lesz. :)

    2. Igen, a csávó egyértelműen lehajol, a labda útjába. :)
     Az elsőnél még az tűnt fel, hogy miközben fogja Batik karját, riadtan a bíróra néz. :)

    3. Szerintem is büntető a kezezés, de jó lenne elolvasni az ide vonatkozó szabályokat, mert nem is olyen egyszerű mint gondoljuk, elég bonyolult szabály, ami mostanában változott is.

     1. A 2018/2019 szabálykönyvben ez van:

      “A labda kezezése
      A labda kezezésekor egy játékos a kezével vagy a karjával szándékosan kerül érintkezésbe a labdával. A játékvezetőknek a következőket kell figyelembe vennie:
      • a kéz mozog-e a labda felé (és nem a labda a kéz felé)
      • az ellenfél és a labda közötti távolság (váratlan labda)
      • a kéz helyzete még nem feltétlenül jelenti azt, hogy szabálytalanság történt”

   2. hova szagolt volna…kb. mellre vehette volna. :)
    mezőnyben lefújja, mert kezet ért, ez a 16oson belül a 11es.
    //amúgy labdát szagolni nem tilos, kézzel irányítani viszont az!

  5. Bence majdnem minden rossz beadásnál eljátszik egy vetődést, már akkor sem fújnak neki a bírók, ha igaza van. A második kezezés pedig sokkal inkább volt tizi, mint amiért rúghattunk, ott szerintem Guzmics teljesen véletlenül ért kézzel a labdához.

   1. Igen, ez nekem is feltűnt, hogy legalább annyira törvényszerű Batik “lerántása” minden szögletnél, mint hogy minden bedobás = Kamber.
    Ha nekünk feltűnik, a bíróknak is fel fog, ha eddig mondjuk nem. De kétlem, hogy ne szúrtak volna ki.

    1. most azt akarjátok mondani, hogy 10 méterről nem látszik, hogy valakinek befogják a karját és nem eresztik..:? :)

     1. Hát, annál, aki minden szöglet után rohan a bíróhoz, lehet, hogy egy idő után nehezebben veszik észre az ilyesmit 😔

      1. pedig elég csak nézni, semmi extra igény… :)
       az a gond h bírója válogatja, mert volt már olyan is, hogy ettől kevesebbért is befújta a tizit

       1. Na igen, de ha megorrontják, hogy ez kvázi a taktika része nálunk, akkor több lesz a csak azért sem…

  6. és Batik sárga… :D (iványi orra előtt történt…még soha nem volt ennyire gyökér velünk ez a bíró.)
   a matyó védő meg konkrétan röhögött a kezezés után, hogy elmaradt a 11es…………..no comment.

 7. megkérdeztem 1 gyakorló bírót… : “Figyelj, az UEFA szerint ennél az esetnél a kéz nem természetes test helyzetben volt ,ezért büntetöt kell ítélni és nem kell sárgalapot adni.Ez az én döntésem szerint is büntető.”

 8. Elvagyunk a 11-es elemzéssel, meg Bano ill Kambino hibáztatásával, de nekem feltűnt egy olyan jelenség is, amit még azóta sem sikerült vissza néznem megfelelő kameraállásból / de pótolni fogom / miszerint; az első gólunknál Batik hevesen integetve lest kalimpált, mintsem egy sprintet levágva felvegye a második hullámban érkező későbbi gólszerzőt..

  1. Nem tudta ezt a szabályt:

   Nincs les szabálytalanság, ha a játékos közvetlenül:
   • kirúgásból
   • bedobásból,
   • szögletrúgásból kapja a labdát.

   1. De azt tudnia kell egy profi játékosnak, hogy sípszóig játszunk!!!

    1. Sztem az előbbieket is tudnia kellene egy “profi” játékosnak… A szabályok ismerete nem státusz kérdése.
     Egyébként Batikot én nem hibáztatom, személy szerint az egyik legjobb játékosunknak tartom. Eleinte nagyon nem csíptem a játékát, de szerencsére felvette a ritmust. Rajta érzem, hogy szereti ezt a játékot és nem a pénz miatt csinálja.

     1. Igen, ismernie kellene a szabályokat, de mentségére legyen mondva, az sokszor annyira túl van bonyolítva, hogy előfordult, az sem érti aki alkalmazza / lásd pl: kezezés /
      Az viszont, hogy sípszóig játszunk, az talán nem oly’ bonyolult szabály! Persze előfordulhat megtévesztés, ha pl Urbi füttyent egyet. 😀
      Én meg aztán végképp nem bántom Bencét, jó srác nagyon, de / ha jól láttam! / hibázott, és akkor ez is hozzátartozik a teljes igazsághoz

      1. Sípszó is megtud minket viccelni, lásd a Diósgyőr ellen tavaly……

    2. Mi ebben az érdekes? Batka manó az egyetlen aki védelem legjobbja, és támadásoknál is veszélyes. A szuper védekező középpályásaink hol a bánatban voltak? Nem nekik kellene a második sort megállítani. Ne haragudj, de ez nem korrekt, és rohadtul manipulatív.

     1. Ajánlom szíves figyelmedbe Blaser Ferenc linkjeit fentebb!
      ” Batka mano ” hibázott, ez tény!
      Hibázhat Ő is, mint ahogy hibázhatnak mások is, sőt, mivel ez csapatjáték, ezért akár egyszerre többen is!
      De ami tény az tény még akkor is, ha manokaról van szó!
      A manipulácio messze nem itt kezdődik, ugye ezt érzed te is magadról?! ;)

      1. Ő egyszer kétszer téved, de nehéz is lehet neki középpályások nélkül. Gólt nem lőnek, gólpaszt nem igazán adnak, most már az is kiderült, higy a védekezés se a feladatuk, hmmm… akkor minek is vannak? Ja tudom bocs a Kukocs tehet mindenről, és persze a Daniló.😂

       1. Na ez a manipulatív amit te csinálsz!!
        1; Ha megnézed feljebb Ferenc linkjét, / és persze nem elfogultság homálya korlátozza látásod / lathatod, hogy ráadásul a támado Batokról “kanyarodik ” el, tehát a világon semmi köze jelen esetben a kp-soknak ehhez a szituhoz! Vagy ha igen, akkor javaslom, holnaptól a vonalfestése is legyen az ő feladaruk!
        2; Mindig azt mantrázod, hogy nem szereted a futóbolondokat! Akkor most mi a tökszósz van, amikor 3 védő fog 2 támadót, akkor is nekik kellene megoldani a problemát?! Bakker, akkor az ilyen szituk miatt tényleg futóbolond kellenek nekük! 😀

        1. Miért nem Columbót nézed, biztos játsza valamelyik csatotna .

     2. Nagy Geri a lelátón, több védekező középpályásunk meg nincs. :) De a középpályásaink nyilván a kapott gólok közben is azt csinálták, mint a meccs további részében, Patya valahol bujkált, Kesztyűs és Banó-Szabó meg épp kergettek valakit, akit sosem értek utol.

   2. Biztosan velem van a baj, de hogyan lehet úgy szögletet rúgni, hogy a lesállás felmerülhessen? Mindenképpen a labda mögött vagy legfeljebb egyvonalban van a támadó. Ha meg ellenféltől jött a labda akkor meg azért nem les.

    1. Pont ezért van, hogy közvetlen szögletből nincs (nem lehet les) les, ezt azért nyomatékosítják, mert ugye a labdát kicsit beljebb rakhatod amíg a negyed körív engedi

   3. Hát az azért érdekelne, hogy szögletből hogy lehetne les?! Ezt direkt azért van így leírva /ha le van egyáltalán/ hogy idiótának se jusson eszébe még véletlenül se lesz ítélni?

  2. Igen az a gól egyértelműen Batik hajó törött úr érdeme ! Profi labdarúgó a sípszó ig fusson ne integessen ! Ezekből a hibákból nekem az jött le ,hogy a kezdeti gyenge mezőkavicsot lebecsülték a fiúk.

   1. Köszönöm szépen Ferenc!
    Én sem haragszom rá! Csak így teljesebb a történet.
    Abban meg olyan nagy különbség nincs, hogy a gyerekem gyútja fel a házamat v egy idegen, a végeredmény a lényeg..

   2. Sőt! Ha nagyon akarom hasogatni azt a bizonyost / így, többszöri visszanézés után /, kétszer is nagyot hibázott! Először az Ő oldalán indultak meg / nem véletlen szeretne lest elérni. Azt mondják, ez egy kényszer cselekedet ilyenkor, mert érzi a játékos, hogy ludas /; másodszor pedig, ha már azt elengedte, akkor fel kellett volna vennie a második hullámban érkezőt, aki papíron a Kambié kellett volna legyen..
    Na mindegy.

 9. Még van több mint 550 vendégjegy a szerdai meccsre. Az elmúlt pár napban alig fogyott. Tudom, hogy hétköznap este, de azért egy Fradi-Kispestnek nagyobb szurkolói létszámot kellene produkálnia.

  1. egyébként mennyi az összférőhely? Azaz mennyien leszünk, ha marad 500 hely?

    1. Ha 1200 feletti volt az indulólétszám és nem foglaltak le néhány csíkot biztonsági sávnak.

     1. Talán még elmegy párszáz jegy az utolsó napokban, jó lenne 1000 körül lenni

   1. 750 körül leszünk, ha 1250-ről indult a számláló. Utóbbit nem tudom, mivel csak vasárnap néztem rá először, akkor 666 volt a foglalható jegyek száma.

    1. +2, tegnap este megvettem a jegyeket a Kispesti Futball Házban!

 10. Ma voltam Mr vizsgálaton a mellettünk lévő röntgenben vizsgálták derék Mayron George barátunkat……. Röntgenezni kell…….lehet nem is az állóképességével van baj hanem csak sérült

   1. Nem mondom hogy sérült de gyanús ha egy röntgenből jön ki és a Honvéd gyógytornász milfje kiséri.
    Egyébként civilben nem tünt túlsulyosnak. Jó alkatú gyerek

   2. Szórakoztató volt látni, ahogy lepattantak az emberek róla, ő meg nézett kb, hogy “Mi bajuk ezeknek a gizda fehéreknek?”.

  1. +1 strigula a f@szán sikerült igazolások rubrikába… Ide csak mindig ilyen félhullák jönnek. Tessék végre normális, használható játékost igazolni. Ja hogy az pénzbe kerül…. bocs

  2. Remelem, te mar a gyogyulas utjan vagy, es lassan elkerülöd ezeket a helyeket!

   1. Ahogy vesszük. Pár hete is mütöttek mert eltörtek a merevítők a gerincemben de kicserélték egyébként meg stagnálok. Dolgozom, élem az életem.

      1. Jobbulást kívánok én is. Ezeket még olvasni is szörnyű, nemhogy megélni. Remélem a következő évtizedekben a csapat is megajándékoz további szép eredményekkel (de még inkább a stagnálást váltsa föl a további javulás).

      2. van egy kollegam, aki hasonlokeppen tele van tolva vassal (Ö egy motor baleset miatt, elcsapta egy piroson athajto auto) amikor repülnie kell elöre figyelmezteti az öröket, hogy ki fog akadni a femdetektor. Mindig az a kedvenc sztorija, amikor egyszer elfelejtett szolni, es ezert skociaban, majdnem raugrott egy kommando, mert a gep olyan hangot adott, mintha gepfegyver lenne nala.

       megegyszer jobbulast!

        1. Készítettem erre egy mailt, amit itt ki tudok írni nyilvánosba.

         xxx (erre már nincs szükség)

         Ha erre dobsz egy levelet, bizalmasan kezelem a címed. Előre is köszönöm.

      3. Atyakrisztus, ez a felvétel! Hát minden elismerésem az orvosoknak és Neked!

      4. Jesszus nagyon kemény.
       Ehhez képest az utóbbi három évemben a váll-, boka-, és köldöksérv műtéteim semmi.
       Vigyázz magadra! Még nagyon sok kispesti sikerekben gazdag évet kell megélned! :)

      5. Atyaisten! Kezet foghatsz faterommal, nála is valami hasonló a helyzet, bár a rudazat talán kevesebb. Neki most a nyaki csigolyák következnek majd. Jobbulást, bár jó nem lesz már soha, de amíg a két lábadon jársz, addig ez csodaszámba megy. :)

  3. Lehet, mellékállásban röntgen / MR teszter. Nem kell túlgondolni 😃

   1. Lehet vizsgálatokkal próbáljuk kideríteni, hogy a dánok valóban azt a csávót küldték-e ide, akit papíron kölcsön vettünk. :)

 11. Egész nap mondtam a munkahelyemen a sok fradistának, holnap végük van, azért vannak kétségeim, de lehet máshogy aludni menni?

 12. Annyira tipikus, hogy két forduló után a második és harmadik ellen is nyerhettünk volna, de az a pici plusz mindig hiányzott. Ettől függetlenül ma bármi megtörténhet és nyilván meg is fog történni!!! Bizakodó vagyok és ez holnap reggel is így lesz, mert szeretem ezt a csapatot! Örülök, hogy nem egy összevásárolt csak a pénzhez kötődő társaság jött össze, hanem olyanok akik értékelik azt amit ettől a klubtól megkapnak! Batik, Tujvel, Uzoma is másodvirágzását éli. Lanza most is az élmezőnybe tartozik itthon. Hidi, Gazdi, Nagy Geri a saját utánpótlásunkból jött és meghatározó szerepük van a pályán és az öltözőben is. Egyszóval bárhogy is lesz ez egy szerethető csapat! Nyerjél értünk csodálatos KISPEST!
  De azért jó lenne a kupagyőzelem is! :) :)

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.