Valami lesz a bajnoksággal, azonban a mai kormányinfó után sem lettünk sokkal okosabbak

Két bejelentés érint minket:

 • Augusztus 15-ig 500 száz főnél nagyobb rendezvényt nem lehet megtartani.
 • Profi sportban engedélyezik az edzést.

Vagyis az NB I-ben Felcsúton és Pakson, az NB II-ben pedig szinte bárhol lehetne elméletileg nézők előtt is meccs. De nyilván nem lesz az esélyegyenlőség nevében. (via magyarfutball.hu nb1, nb2)

címlapkép: kormányinfó, MTI/Botár Gergely/kormany.hu

frissítés // a Kormány hivatalos tájékoztató oldalán a következők jelentek meg:

500 főnél nagyobb rendezvényeket nem lehet megtartani
Kiemelte: a rendezvényekre vonatkozó korlátozások érvényben maradnak, augusztus 15-ig az 500 főnél nagyobb rendezvényeket nem lehet megtartani.

Vagyis nem a jelenlévők számítanak, hanem a befogadható méret. 500 főnél minden stadion nagyobb, vagyis ha lesz bajnokság, az egész biztosan zártkapus lesz.

Vidéken megszűnik több korlátozás
A miniszter hangsúlyozta: vidéken a kijárási korlátozásokat eltörlik, új, az eddiginél lazább szabályokat állapítanak meg, de azt kérik, hogy a védekezési intézkedéseket ott is mindenki tartsa tiszteletben. Kifejtette: május 4-től engedélyezett az éttermek, szállodák és kávézók nyitva tartása a kerthelyiségekben, teraszokon. A strandok, szabadtéri múzeumok kinyithatnak. Szolgáltatások korlátozások nélkül nyújthatók, az amatőr és profi sportban engedélyezik az edzéseket és zártkörű rendezvényeket. Az esküvők, temetések, szentmisék, istentiszteletek a korábbi szabályok betartásával megtarthatók – sorolta.

Amennyiben ez így marad, a vidéki klubok versenyelőnybe kerülnek, vagyis az MLSZ-nek nem marad más lehetősége, mint lefújni a bajnokságot. (Jó, tudom, a versenysemlegesség nem volt éppen a magyar futball sziklaszilárd alapelve eddig sem.)

Egyelőre várjuk meg a részleteket, mert például az, hogy – teszem azt – Felcsúton lehet edzeni és zártkapus meccseket rendezni, az hogy egyeztethető össze azzal, hogy a játékosaik nagyjából ugyanakkora arányban laknak Budapesten, mint mondjuk a Kispestenek, ahol viszont nem lehet edzeni és egyelőre meccset se rendezni?

(Ismét egy jól végig-, át- és biztos, ami biztos, kereszbegondolt döntést sikerült meghozni.)

“Valami lesz a bajnoksággal, azonban a mai kormányinfó után sem lettünk sokkal okosabbak” bejegyzéshez 6 hozzászólás

 1. Mondjuk, francnak lenne kedve ilyen helyzetben focival foglalkozni.. Nem véletlen a kevés komment sem, érezhetö, hogy nem tudnak most ezzel egy<ttérezni az emberek

 2. “Stop football!” – Össz-szurkolói kezdeményezést indítottak az olasz táborok

  Az alábbi közleményt több mint 150 olasz csoport írta alá, az egységes ‘Basta Abusi’ szignóval:

  “Az egész világon súlyos korlátozási intézkedések sokaságát éljük át, emberek ezrei gyászolják halottjaikat, még többen harcolnak élet és halál között. Rengetegen elvesztették, illetve féltik munkájukat, otthonukat, valamint jövőjüket gyermekeik miatt is. Mindezalatt vannak, akik labdarúgó-mérkőzésekre gondolnak. Ez az ötlet, hogy újrakezdődjenek a mérkőzések, folytatódjanak a bajnokságok, mutatja a leginkább, hogy a modern futball milyen kegyetlen üzletemberek kezében van, akiket csak a profit érdekel, és akik igen távol vannak a szurkolói szenvedélytől.

  A futball szurkolók nélkül csak a szponzorok show-ja. Úgy gondoljuk továbbá, egyetlen érintett munkavállaló sem kockáztathatja egészségét a tv-közvetítések érdekében.

  A “Basta Abusi” egy több mint 150 olasz csoport képviselőiből álló együttműködés, és arra kérjük a világ összes szurkolóját, álljanak a kezdeményezés mellé, küldjünk egy egységes, erős üzenetet a mai labdarúgás világának.

  Javaslatunk az egyértelmű és egységes aláírásokhoz:
  #StopFootball
  #EndSeasonNow ”

  Szorol szora egyetertek veluk

 3. Szerintem se kellene folytatni a bajnokságot.

  A mai kormánydöntést meg nem értem. Vidéken lehet köv héttől edzést tartani, és meccseket rendezni zárt kapuk mögött, Pesten nem?
  Ha ez így van, “némileg” sérül a versenysemlegesség…
  Olyan futballistáról is tudni, aki Pesten él, de vidéki klubban játszik (Fehérvár, névtolvajok pl), a járvány előtt minden edzésre, meccsre Pestről ment a klubjába. Most akkor költözzön oda, ahol a klubja van?

  1. Egyelőre még nincs kint a közlöny: https://magyarkozlony.hu/
   Vagyis nem tudjuk, hogy mi vonatkozik Budapestre és mi vidékre. Ha eltérő lesz, akkor az MLSZ számára tényleg nem nagyon marad más lehetőség, mint a versenyegyenlőségre hivatkozva (sic! pláne Magyarországon) lefújja a bajnokságot.

 4. Leírta már itt szurkolótársunk néhány hete, hogy embert próbáló időket kell majd megélnünk.
  Mit lehet mondani, mikor honfitársaink mennek el és hagynak itt minket a járvány miatt ?
  Mit lehet mondani, mikor kollégáimat küldik el, hogy a cégnek egyáltalán esélye legyen túlélni ? És milyen sokan vagyunk most ebben…
  Ez most elég negatív tudom, de jelenleg ez van.

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.