Ha lősz három gólt, akkor nagyon valószínű, hogy három pont lesz a jutalmad

Bp. Honvéd – Debrecen 3-1 // osztályozókönyv

Majdnem nehézzé tettük magunknak, pedig

 • visszaálltunk 3-5-2-re, ahol a két szélre inkább támadóbb felfogású játékosok kerültek (King, Kukoc), miközben a középpályára inkább védekezőbbek, előre pedig Ugrai, és mögötte visszavonva Gazdag. Vagyis inkább volt valami 3-5-1-1, vagy 3-2-3-1 a felállás, de ez igazából mindegy.
 • Lanzafame, Moutari, George pihen, Tujvel nem, Batik, Kukoc, Aliji és Niba egy félidőt kap, Lovric és Kamber viszont egy teljes meccset. Gazdagot csak a végén cseréljük le.
 • rátartalékolunk a szerdára.
 • miközben nem úgy tűnt, hogy a 0-0 lenne a célunk, sokkal inkább a találni egy gólt, és semmiképp se kapni.
 • először merem azt mondani, hogy Pisonték jól cseréltek és nekem tetszően meccseltek.
 • 2020-ban a második akciógólunkat szerezte Szendrei. Az előzőt még Lanzafame lőtte Kaposváron, nagyjából 533 meccsperccel ezelőtt.

Jó volt újra találkozni. Jó volt végre nem telefonon beszélni, cseten írogatni. Annyi már látszik, hogy a kommunikáció fonalát könnyen fel tudtuk venni, azonban az 5-7. sörök még (már) megviselik az embert. Sebaj, nekünk is formába kell lendülnünk.

A csapat például egészen tetszett. Oké, hogy a Debrecen olyan, amilyen, hogy számukra valóban fenyegető a kiesés, bár még játszanak a Kaposvárral, az Újpesttel és a Pakssal is, azonban mi se arról voltunk híresek mostanában, hogy dominálnánk a meccseket. Feltéve, hogy a nettó bénázást és a szétesést nem nevezzük dominálásnak, mert ha igen, akkor a március egyértelműen rólunk szólt.

Tegnap – fogalmazzunk úgy, hogy egy olyan – középcsapatra emlékeztettünk, amelyik tisztában van a sorsolásával, a hétközi meccsének fontosságával, vagyis kicsit tartalékol, miközben jól megszervezi magát, és képes összeállni, mert tudja, hogy most arra van a legnagyobb szükség.

Kamber ahogy felszabadultan ordít és örül a góljának, ahogy kimutat a kispadra, abba nem nehéz belelátni nagyon sok és hosszan felhalmozott feszültség kiengedését. Pisonttal a padon, legyen az bármilyen formában, ez volt az első gólunk.

Ugrait szabadjára engedjük, és próbáljuk is megjátszani. Hol a szélen, hol középen, bevállalja a cseleket, a debreceniek dőlnek jobbra-balra, mi pedig elkezdünk reménykedni, hogy elkapja a fonalat. Egy Diósgyőr-drukker ismerősöm elmélete Ugrairól, hogy az első félévet mindenhol megnyomja, akkor tényleg jónak nevezhető, majd jön egy iszonyat gyenge félév, aminek a végén új csapatot keres számára a klubja. Hátha nálunk nem így lesz, és végre lenyugszik, megtalálja a helyét és a formáját. Sanninonál nem feküdt neki a kötöttebb szerepkör, tegnap viszont lubickolt a hirtelen rászakadt nagy szabadságban.

Talán pont erre a nézőpontra volt szüksége ennek a keretnek? Mintha Pisonték hajlandóak lennének elengedni a merev taktikai és a még merevebb posztokhoz rendelt játékosok rendszerét, és felszabadítani akit csak lehet azoktól a megkötésektől, ami miatt egyrészt kényelmetlenül érzik magukat a pályán, másrészt a töredékét se használjuk ki a tudásuknak.

Elismerem, hogy bőven van benne kockázat, ha tényleg valami ilyesmi bújik meg a háttérben, hiszen ne feledjük, a végletekig megkötött taktika egyben azt is jelenti, hogy az edző előre lemeccseli a kilencven percet, azt akarja látni, amit előre lerajzolt. Talán ennek is köszönhető, hogy Sannino rettenetesen cserélt, alig volt olyan meccs, amibe érdemben és pozitívan bele tudott volna nyúlni a padról, mintha bármiféle eltérés az előre eltervezettől meglepetésként érte volna, amire képtelen reagálni. Ha bejön az alapötlet, akkor mindenki örül, azonban ha nem, akkor totális csőd a csapat játéka.

Ezt a hozzáállást láthatóan és egyértelműen tagadják Pisonték.

Miközben tartom, hogy menet közben formációt váltani, új posztokra vezényelni játékosokat iszonyatosan kockázatos (l. az MTK elleni kupavisszavágó 80. percében!), és talán kívülről laikusként nézve kissé szakmaiatlan, hiszen mi még úgy tanultuk, a menet közbeni átszervezés a rossz meccselés és a rossz felkészítés egyik legfőbb jellemzője. Vagyis nem bízol saját magadban edzőként, valamint túlzottan bízol a csapatodban, hogy kissé elengeded a játékosok biztonságba, megszokásba, rutinba vetett hitét, hogy üzemszerűen hoznak valamit, és nem hibáznak bele, hiszen fel vannak készítve minden beeső kihívásra. Egy formációváltás menet közben komoly kockázat, pláne, ha a formációhoz kapcsolt stílust is megváltoztatjuk.

Egyelőre nem merem mondani semmit, három meccs, három ilyen meccs alapján értékelni se merem Pisontékat. Az eredmények minden esetre egyelőre mellettük szólnak. A kupadöntő meglett, augusztus óta először lőttünk kettőnél több gólt egy meccsen, a csapat a kiállítás után se esett össze, és több játékoson is azt látni, jóval felszabadultabban játszik, mint korábban.

Rövid a bajnokság, alig egy hónap, lehet, ide most pont ez a meccsekhez esetlegesnek tűnő hozzáállás szükséges, hogy az ellenfeleknek fogalmuk se legyen, mire, hogyan reagálunk. Hosszú távon nyilván tarthatatlan, azonban ha egy hónap alatt nyolc meccset kell lejátszanod, akkor a fene se tudja, hiszen itt már nem fér bele semmiféle változtatás, azzal kell végigmenned, amid van.

Kapusok

Reméljük nincs baj a sérülés miatt lecserélt Tujvelnél, azonban azzal legyünk tisztában, hogy Levkovich-csal párban talán az NB I. legjobb kapuspárosát alkotják. Mekkorát védett Rubi, alig pár perccel a beállása után? Ha van poszt, ahol megvagyunk, és amit jó lenne jövőre is megtartani, az a kapusok.

Nem is tudom mikor volt utoljára ilyen minőségű párosunk? Brockhauser és Vezér 94 és 96 között?

Sárga – nem sárga
Sárga (fotó: 1909foto)
Tokmac nem sárga

A szabályt egyébként a mezen szereplő szponzorok védelmében, valamint azért hozták, hogy a játékosok ne villantsanak feliratos alápólókat.

Osztályozókönyv

címlapkép // fb/honvedfc

“Ha lősz három gólt, akkor nagyon valószínű, hogy három pont lesz a jutalmad” bejegyzéshez 96 hozzászólás

 1. “Az eredmények egyelőre Pisonték mellett szólnak.”

  Azért ez túlzó kijelentés, az MTK-t nem tudtuk legyőzni, tizenegyesekkel jutottunk tovább egy 3 db 19 éves játékossal felálló csapattal szemben.

  Pisont most nagyjából visszaállt arra a taktikára, amit tavaly májusig játszottunk, ez láthatóan máris jobb volt Sanninohoz képest, ahogy az is előrelépés, hogy egy-két új arc és régi arc új posztokon is ki lett próbálva.

  Az egyértelműen látszott már a mai meccsből is, hogy a vezetőség súlyosat hibázott, egy biztos 3. helyet vettek el tőlünk idén Sannino kinevezésével. Ebben a csapatban jóval több volt, mint ami idén kijött, az olasz súlyosat rombolt, Szendreitől lényegében elvett majd egy teljes évet.

  Pisontot nem tartom edzőfejedelemnek továbbra sem, de szerethető pali, bölcsen hallgatott arra, hogy most ne a 4 védős rendszerrel ne kísérletezgessen, ez már mindenképpen pozitívum.

  KUPÁT!!!

  u.i.: Levkovicsot mindenképpen meg kellene tartani, nagyon jó kapus és fiatalabb Tujvelnél

  1. Ez mondjuk nem jó hìr,mert edzővàltàs utàn àltalàban egy csapat kucsi megtâltosodik,meg sztem a lilàk edző buktatàsra is jâtszottak.Szóval jó lett volna,ha a szerb ül a padon 7vègèn.Na mindegy lökni kell a lilàkok egyet az nb2 felè!

   1. A fene tudja. Itt van az nb1 eddigi összes edzőváltása, és a következő öt meccsen szerzett pontok száma:
    – Debrecen 8pt
    – Diósgyőr 7pt
    – (Honvéd 3pt 1 meccsen)
    – Kisvárda 7pt, 7pt
    – Paks 7pt
    – Videoton 10pt
    – ZTE 10pt
    Ami inkább félelmetes, hogy a nyolc edzőváltás után hét(!!!) csapat is megnyerte az első meccsét, és csak a Paks ikszelt.

    1. Ettől fèlek èn is,hogy új edző ès első meccsen nyernek.Ugye mi egy kupadöntővel a làbunkban megyünk hozzàjuk.Lehet nen làtom jól,de a szerb nem olyan rossz edző,csak nincs anyag amuvel dolgozzon ès sztem a jàtèkosok is ellene voltak.7 èv egy klubnâl sok esetben nem ideâlis:)meglàtjuk,remèlem ràm càfolnak a sràcok,mert ha vernènk a lilàkat,akkor sztem màr nem kellene a kiesèstől fèlni.

     1. Auxerre, Manchester United, Arsenal. Ezeknél a csapatoknál egész jól sült el a hosszan tartó edzősködés. Bár kétségtelen, hogy az utána jövő edzők már nem tudtak ilyen stabilitást elérni a csapatuknál. Vignjevics esetében úgy gondolom, hogy ő a szarból vár építés tökéletes megvalósítója volt. Gyanítom nem lesz zökkenőmentes a pótlása, mégha meg is van az utódja.

   2. Bármennyire is ki nem állhatom a lilákat, nem örülnék, ha kiesnének. Maradjanak 10.-ek, legyen szar szezonjuk, nevessük ki őket, de ne essenek már ki. Azért az újpest elleni meccsek rangadónak számítanak, nekem hiányozna.

    1. Alapban tokeletesen egyetertek. De valahol meg olyan szep lenne megelni. Legalabb egy szezonocskara. :)

 2. Tegnap volt szerencsém végignézni a mérkőzést. Úgy gondolom, hogy Kamber kiállítása amennyire szerencsétlen szituáció volt, annyira tanulságos volt a hozadéka:
  1. Úgy gondolom Pisont meccs közben átszervezését tökéletesen megoldották,
  2. Olyan pressziót sikerült kivédekezni, és egy kontragóllal kijönni belőle, amire szerdán is számítani lehet.
  3. Szendrei gólja szerintem jót fog tenni a kis fiatal titánnak, úgy gondolom hogy Ő is és Ugrai is nagyon jó pillanatban szerezték meg a lélektanilag sokat jelentő góljukat.
  4. Szerintem Lanzafame bejött volna, ha nincs a kiállítás, így most ő sokkal pihentebben és motiváltabban tud pályára lépni.
  5. Úgy gondolom Leftkovitsnak is jót tett, hogy a sérülésből egy tétmeccsen térhetetet vissza…remélem Tujvelnek nem komoly a sérülése.
  6. Nekem is feltűnt, hogy Tokmac levette a mezét következmény nélkül…legalább megtudtuk, hogy még mindig vannak egyenlőbbek az egyenlők között.

  További észrevételemi a poszttal kapcsolatban:
  1. Valóban az MTK ellen 3 fő 19 évessel szemben nem sikerült gól rúgni, mégis azt mondom, hogy a két 0-0 ellenére a második meccsen már sokkal határozottabban játszottunk, illetve az is látszott, hogy az utolsó 15-20 percben már egyáltalán nem volt cél a góllövés (az idegenbe lőtt gól miatti esetleg egyenlítés miatt). Ha még azt is hozzáveszem, hogy pár héttel (hónappal) korábban egy sereghajtó Haladás ellen sokkal kiábrándítobb focit játszottunk, akkor abszolút indokolt fejlődésről beszélni.
  2. Remélem Leftkovics, Kukoc, Lanzafame, Aliji, Ugrai szerződése hosszabbítva lesz. Illetve a pletyka szinten felmerült Litauszki, Zsótér, Mateos triót sem bánnám, Arról nem beszélve, hogy Varga Roland gólérzékenysége sem lenne rossz nálunk. Pisonték úgy gondolom, hogy Dajkával eddig érdekes párost alkotnak, a Csapat eddig minden meccsen jobb volt, mint az előtte lévő mérkőzésen. Főleg olyan kerettel, amit nem is Pisont válogatott össze. Szóval bizakodó vagyok.

  1. Kukoc??? Ne már. Biztos viccnek szántad. Imádom a palit, de csak egy fél focista. És még itt a bohócligában is legalább 80% -os játékosok kellenek.

    1. Kukoc max motivàciós trènernek maradhat.Mateos szàmomra felejtős..

   1. Kukoc erősen le van nézve, de szerintem fel tudja tüzelni a társakat, és pont az MTK-nak rúgott 11-e mutatja, hogy fejben is ott tud lenni, ha szükséges.

    1. Ezek egész jó dolgok, akkor már csak fociznia kell megtanulni :)

    2. Kukac a 11ese tényleg a legjobb volt, de amit a meccsen produkált az nehezen értékelhető…még lassabb, mint korábban, egyetlen csele, “megindulása” nem jött be: védekezésben nulla és támadásban is kevés. :/
     Kinggel együtt nagyon rossz passzban vannak, csak remélni lehet, hogy kiskirály holnapra összekapja magát.

 3. A Kamber vs. Tokmac kép akár a labdarúgás szabálykönyvében is szerepelhetne, tökéletesen alkalmazta a szabályokat a játékvezető mindkét esetben. Sárga lap az alábbi esetekben jár gólörömért:
  Eltúlzott, elnyújtott, megkoreografált ünneplés.
  Kerítésre mászás, szurkolok megközelítése baleset veszélyes módon.
  Provokatív, vagy obszcén gesztusok.
  Arc vagy fej eltakarása maszkkal, vagy hasonló tárggyal.
  Mez levétele, vagy a mez fejre húzása.
  Játék újraindításának késleltetése.
  Ezek közül Kamber legalább egyet, de szerintem többet is teljesített (eltúlzott + mez fejre húzása). Tokmac egyet se.

  1. Sajnos igazad van. Viszont igazán kivehetnék a mez levételének büntetését. A többit nagyjából megértem, de ezzel kinek árt?

   1. A mez levétele azért büntetendő, mert egy időben elharapództak a mez alatti pólókra írt, néha politikai tartalmú üzenetek.

    1. Jujj, politikai tartalom tényleg félelmetes!! Rettenetes lenne ha meglátják a drukkerek. Köszönjük hogy megvédtek minket ettől.

  2. Politikai üzeneteket sem szabad mutogatni, az is sárgás…Így sajnos Tokmac is sárga…

   1. Valóban nem szabad, de nem jár érte sárga lap, hacsak nem provokatív/sértő a felirat. Az egyéb feliratok esetén a versenysorozat szervezőjének kell büntetni a játékost.

 4. Szerintem a jelen levő bérleteseknek is jár a dicséret….mindenképp jó volt jelen lenni, nem láttam még a fiamat(és utólag megállapítva magamat sem, aki általában ridegen nézi a meccset, miközben belül a teljes ultra tábornak akarja gondolni és érezni magát ) ennyire önfeledtnek meccsen.

  1. Miért nem álltok be szurkolni? Tök jó, és még a csapatnak is segítetek.

 5. Nem szeretnék itt nagy vitát gerjeszteni, csak a véleményetekre lennék kíváncsi. Ha vezetőség úgy dönt, hogy Pisontnak és Dajkának nem szavaz további bizalmat, akkor Vignjevics személye edzőként elfogadható lenne? Milyen szakembernek tartjátok?
  Csak azért merült ez fel bennem, mert ahogy játékosok szintjén az NB1-en belüli – belterjes – mozgásban látja a vezetőség a lehetséges frissítést, így akár egy új tréner is jöhet bajnokságon belül.

  1. Nem illik szerintem Vignjevics hozzánk semmiképpen. Plusz ha jönne, akkor Zsótér tutira nem ír alá hozzánk. Nem szeretik egymást finoman szólva.

 6. Bocs az offért.
  Szóval fasza kis szervezet az MLSZ. Bemondják, hogy mikor indul a jegyértékesítés, aztán sehol semmi 10:00-kor.
  Bravó

  1. Engem is átbaszott, fél órája megnyitottam az oldalt, bementem a szokásos “összes mérkőzés” menübe és ott frissítgettem, várva, mikor jelenik meg a meccs. Erre az előbb megnéztem a főoldalt és ott van kiemelve a meccs, rákattintva egy sorba küld, ahol azt írja, 934-en vannak előttem.

   Szóval a főoldallal, ill. ezzel próbálkozzatok:
   https://valogatottjegy.mlsz.hu/queued/

   1. Pont így jártam én is… Azért leírhatták volna valahol, hogy ne a szokott helyen keresse a szurkoló…

  2. Kattints a főoldal tetején a kupadöntős képre! Én is jóval előrébb lennék, ha korábban észreveszem, mert az összes meccsnél nem találtam semmit!:( A rossz hír, hogy a nagy érdeklődés miatt egy előszobába dob be, mint az Uruguay meccs előtt, én most az 500. vagyok…

   1. Lehet, hogy hagyom a p.cs.ba, aztán nem megyünk. Tuttira nem jut jegy. :( Na mindegy.

  3. A kutyafáját! Te is lesben álltáll mutatóujj az egéren másodperc mutatót figyel visszaszámlál és start?? Tíz nulla egykor nem próbáltad? Hasított nekem.

 7. Köszi a segítséget, akkor jól kibaszarintottam magammal:
  Ennyien állnak Ön előtt a sorban: 1288

     1. Na, megvan a 3db jegyem. Természetesen az egyik a 2. szintre szól. Remélem, hogy nem veszik 100% szigorral.

 8. Kinyitották a felső-középső karéj szektorait is, jelen pillanatban még van vagy 6000 jegy, tuti mindenkinek jut. Már akinek igazán kell, mert nem lennék meglepve, ha végül ezek is elfogynának. Semleges nézők is jöhetnek bőven, jó idő lesz, az emberek ki vannak éhezve a focira, az új stadiont se látta még mindenki. De persze elsősorban azért, mert ez a kib.tt Bp. Honvéd, ugye. :)

 9. Én is így jártam a meccsjegyeknél vártam az értékesítés kezdetét…..10.05. kor találtam meg a kupadöntős jegyeket 1100-ik voltam a sorban.
  BMLSZ!!!!
  Mivel a kollégáimmal és családdal megyünk 8 db jegyet kellett vennem…2 különböző regisztrációval….vicc.
  egymás mellé csak a kövesdi oldalra kaptam jegyet.

  1. Mi a haverokkal is 3 különböző szektorban leszünk szétszórva. :)

  2. Na jól van! Akkor nem csak mi leszünk kispestiek a kövesdi szektorban :) CSAK

   1. Most nézem, már nem kell várni. 232-be pl nagyon sok jegy van. És kispesti rész. 1500Ft

 10. Nem tudja valaki, hogy mennyire átjárhatóak a szektorok? Mire észbekaptam, már majdnem kétezren álltak előttem a sorban, és csak az “északi kanyarba” tudtam jegyet venni, de szívem szerint mennék a kapu mögé a táborba szurkolni. Vannak kerítések?

   1. Köszönöm a jószándékot, de fotót találtam én is. Olyasvalakiben reménykedtem, aki járt ott pl. a nyitómeccsen.

    1. A stadionban a kerengőket végig lehet járni minden szinten, csak az a kérdés, hogy onnan az egyes szektorok bejáratánál mennyire veszik komolyan a beengedést. A nyitómeccsen ott inkább csak önkéntesek segítettek megtalálni a zemberek helyét

 11. Arról van valakinek infója, hogy kapunk-e még új szektorokat? Nem hittem, hogy ekkora érdeklődés lesz és este akartam jegyet venni.

 12. Arról van valakinek infója, hogy kapunk-e még új szektorokat? Nem hittem, hogy ekkora érdeklődés lesz és este akartam jegyet venni.

 13. “Az eredmények egyelőre Pisonték mellett szólnak.”

  Azért ez túlzó kijelentés, az MTK-t nem tudtuk legyőzni, tizenegyesekkel jutottunk tovább egy 3 db 19 éves játékossal felálló csapattal szemben.

  Pisont most nagyjából visszaállt arra a taktikára, amit tavaly májusig játszottunk, ez láthatóan máris jobb volt Sanninohoz képest, ahogy az is előrelépés, hogy egy-két új arc és régi arc új posztokon is ki lett próbálva.

  Az egyértelműen látszott már a mai meccsből is, hogy a vezetőség súlyosat hibázott, egy biztos 3. helyet vettek el tőlünk idén Sannino kinevezésével. Ebben a csapatban jóval több volt, mint ami idén kijött, az olasz súlyosat rombolt, Szendreitől lényegében elvett majd egy teljes évet.

  Pisontot nem tartom edzőfejedelemnek továbbra sem, de szerethető pali, bölcsen hallgatott arra, hogy most ne a 4 védős rendszerrel ne kísérletezgessen, ez már mindenképpen pozitívum.

  KUPÁT!!!

  u.i.: Levkovicsot mindenképpen meg kellene tartani, nagyon jó kapus és fiatalabb Tujvelnél

 14. A Kamber vs. Tokmac kép akár a labdarúgás szabálykönyvében is szerepelhetne, tökéletesen alkalmazta a szabályokat a játékvezető mindkét esetben. Sárga lap az alábbi esetekben jár gólörömért:
  Eltúlzott, elnyújtott, megkoreografált ünneplés.
  Kerítésre mászás, szurkolok megközelítése baleset veszélyes módon.
  Provokatív, vagy obszcén gesztusok.
  Arc vagy fej eltakarása maszkkal, vagy hasonló tárggyal.
  Mez levétele, vagy a mez fejre húzása.
  Játék újraindításának késleltetése.
  Ezek közül Kamber legalább egyet, de szerintem többet is teljesített (eltúlzott + mez fejre húzása). Tokmac egyet se.

  1. Sajnos igazad van. Viszont igazán kivehetnék a mez levételének büntetését. A többit nagyjából megértem, de ezzel kinek árt?

   1. A mez levétele azért büntetendő, mert egy időben elharapództak a mez alatti pólókra írt, néha politikai tartalmú üzenetek.

    1. Jujj, politikai tartalom tényleg félelmetes!! Rettenetes lenne ha meglátják a drukkerek. Köszönjük hogy megvédtek minket ettől.

  2. Politikai üzeneteket sem szabad mutogatni, az is sárgás…Így sajnos Tokmac is sárga…

   1. Valóban nem szabad, de nem jár érte sárga lap, hacsak nem provokatív/sértő a felirat. Az egyéb feliratok esetén a versenysorozat szervezőjének kell büntetni a játékost.

 15. Szerintem a jelen levő bérleteseknek is jár a dicséret….mindenképp jó volt jelen lenni, nem láttam még a fiamat(és utólag megállapítva magamat sem, aki általában ridegen nézi a meccset, miközben belül a teljes ultra tábornak akarja gondolni és érezni magát ) ennyire önfeledtnek meccsen.

  1. Miért nem álltok be szurkolni? Tök jó, és még a csapatnak is segítetek.

 16. Bocs az offért.
  Szóval fasza kis szervezet az MLSZ. Bemondják, hogy mikor indul a jegyértékesítés, aztán sehol semmi 10:00-kor.
  Bravó

  1. Engem is átbaszott, fél órája megnyitottam az oldalt, bementem a szokásos “összes mérkőzés” menübe és ott frissítgettem, várva, mikor jelenik meg a meccs. Erre az előbb megnéztem a főoldalt és ott van kiemelve a meccs, rákattintva egy sorba küld, ahol azt írja, 934-en vannak előttem.

   Szóval a főoldallal, ill. ezzel próbálkozzatok:
   https://valogatottjegy.mlsz.hu/queued/

   1. Pont így jártam én is… Azért leírhatták volna valahol, hogy ne a szokott helyen keresse a szurkoló…

  2. A kutyafáját! Te is lesben álltáll mutatóujj az egéren másodperc mutatót figyel visszaszámlál és start?? Tíz nulla egykor nem próbáltad? Hasított nekem.

  3. Kattints a főoldal tetején a kupadöntős képre! Én is jóval előrébb lennék, ha korábban észreveszem, mert az összes meccsnél nem találtam semmit!:( A rossz hír, hogy a nagy érdeklődés miatt egy előszobába dob be, mint az Uruguay meccs előtt, én most az 500. vagyok…

   1. Lehet, hogy hagyom a p.cs.ba, aztán nem megyünk. Tuttira nem jut jegy. :( Na mindegy.

 17. Nem szeretnék itt nagy vitát gerjeszteni, csak a véleményetekre lennék kíváncsi. Ha vezetőség úgy dönt, hogy Pisontnak és Dajkának nem szavaz további bizalmat, akkor Vignjevics személye edzőként elfogadható lenne? Milyen szakembernek tartjátok?
  Csak azért merült ez fel bennem, mert ahogy játékosok szintjén az NB1-en belüli – belterjes – mozgásban látja a vezetőség a lehetséges frissítést, így akár egy új tréner is jöhet bajnokságon belül.

  1. Nem illik szerintem Vignjevics hozzánk semmiképpen. Plusz ha jönne, akkor Zsótér tutira nem ír alá hozzánk. Nem szeretik egymást finoman szólva.

 18. Köszi a segítséget, akkor jól kibaszarintottam magammal:
  Ennyien állnak Ön előtt a sorban: 1288

     1. Na, megvan a 3db jegyem. Természetesen az egyik a 2. szintre szól. Remélem, hogy nem veszik 100% szigorral.

 19. Kinyitották a felső-középső karéj szektorait is, jelen pillanatban még van vagy 6000 jegy, tuti mindenkinek jut. Már akinek igazán kell, mert nem lennék meglepve, ha végül ezek is elfogynának. Semleges nézők is jöhetnek bőven, jó idő lesz, az emberek ki vannak éhezve a focira, az új stadiont se látta még mindenki. De persze elsősorban azért, mert ez a kib.tt Bp. Honvéd, ugye. :)

 20. Én is így jártam a meccsjegyeknél vártam az értékesítés kezdetét…..10.05. kor találtam meg a kupadöntős jegyeket 1100-ik voltam a sorban.
  BMLSZ!!!!
  Mivel a kollégáimmal és családdal megyünk 8 db jegyet kellett vennem…2 különböző regisztrációval….vicc.
  egymás mellé csak a kövesdi oldalra kaptam jegyet.

  1. Mi a haverokkal is 3 különböző szektorban leszünk szétszórva. :)

  2. Na jól van! Akkor nem csak mi leszünk kispestiek a kövesdi szektorban :) CSAK

   1. Most nézem, már nem kell várni. 232-be pl nagyon sok jegy van. És kispesti rész. 1500Ft

 21. Tegnap volt szerencsém végignézni a mérkőzést. Úgy gondolom, hogy Kamber kiállítása amennyire szerencsétlen szituáció volt, annyira tanulságos volt a hozadéka:
  1. Úgy gondolom Pisont meccs közben átszervezését tökéletesen megoldották,
  2. Olyan pressziót sikerült kivédekezni, és egy kontragóllal kijönni belőle, amire szerdán is számítani lehet.
  3. Szendrei gólja szerintem jót fog tenni a kis fiatal titánnak, úgy gondolom hogy Ő is és Ugrai is nagyon jó pillanatban szerezték meg a lélektanilag sokat jelentő góljukat.
  4. Szerintem Lanzafame bejött volna, ha nincs a kiállítás, így most ő sokkal pihentebben és motiváltabban tud pályára lépni.
  5. Úgy gondolom Leftkovitsnak is jót tett, hogy a sérülésből egy tétmeccsen térhetetet vissza…remélem Tujvelnek nem komoly a sérülése.
  6. Nekem is feltűnt, hogy Tokmac levette a mezét következmény nélkül…legalább megtudtuk, hogy még mindig vannak egyenlőbbek az egyenlők között.

  További észrevételemi a poszttal kapcsolatban:
  1. Valóban az MTK ellen 3 fő 19 évessel szemben nem sikerült gól rúgni, mégis azt mondom, hogy a két 0-0 ellenére a második meccsen már sokkal határozottabban játszottunk, illetve az is látszott, hogy az utolsó 15-20 percben már egyáltalán nem volt cél a góllövés (az idegenbe lőtt gól miatti esetleg egyenlítés miatt). Ha még azt is hozzáveszem, hogy pár héttel (hónappal) korábban egy sereghajtó Haladás ellen sokkal kiábrándítobb focit játszottunk, akkor abszolút indokolt fejlődésről beszélni.
  2. Remélem Leftkovics, Kukoc, Lanzafame, Aliji, Ugrai szerződése hosszabbítva lesz. Illetve a pletyka szinten felmerült Litauszki, Zsótér, Mateos triót sem bánnám, Arról nem beszélve, hogy Varga Roland gólérzékenysége sem lenne rossz nálunk. Pisonték úgy gondolom, hogy Dajkával eddig érdekes párost alkotnak, a Csapat eddig minden meccsen jobb volt, mint az előtte lévő mérkőzésen. Főleg olyan kerettel, amit nem is Pisont válogatott össze. Szóval bizakodó vagyok.

  1. Kukoc??? Ne már. Biztos viccnek szántad. Imádom a palit, de csak egy fél focista. És még itt a bohócligában is legalább 80% -os játékosok kellenek.

    1. Kukoc max motivàciós trènernek maradhat.Mateos szàmomra felejtős..

   1. Kukoc erősen le van nézve, de szerintem fel tudja tüzelni a társakat, és pont az MTK-nak rúgott 11-e mutatja, hogy fejben is ott tud lenni, ha szükséges.

    1. Ezek egész jó dolgok, akkor már csak fociznia kell megtanulni :)

    2. Kukac a 11ese tényleg a legjobb volt, de amit a meccsen produkált az nehezen értékelhető…még lassabb, mint korábban, egyetlen csele, “megindulása” nem jött be: védekezésben nulla és támadásban is kevés. :/
     Kinggel együtt nagyon rossz passzban vannak, csak remélni lehet, hogy kiskirály holnapra összekapja magát.

 22. Nem tudja valaki, hogy mennyire átjárhatóak a szektorok? Mire észbekaptam, már majdnem kétezren álltak előttem a sorban, és csak az “északi kanyarba” tudtam jegyet venni, de szívem szerint mennék a kapu mögé a táborba szurkolni. Vannak kerítések?

   1. Köszönöm a jószándékot, de fotót találtam én is. Olyasvalakiben reménykedtem, aki járt ott pl. a nyitómeccsen.

    1. A stadionban a kerengőket végig lehet járni minden szinten, csak az a kérdés, hogy onnan az egyes szektorok bejáratánál mennyire veszik komolyan a beengedést. A nyitómeccsen ott inkább csak önkéntesek segítettek megtalálni a zemberek helyét

  1. Ez mondjuk nem jó hìr,mert edzővàltàs utàn àltalàban egy csapat kucsi megtâltosodik,meg sztem a lilàk edző buktatàsra is jâtszottak.Szóval jó lett volna,ha a szerb ül a padon 7vègèn.Na mindegy lökni kell a lilàkok egyet az nb2 felè!

   1. Bármennyire is ki nem állhatom a lilákat, nem örülnék, ha kiesnének. Maradjanak 10.-ek, legyen szar szezonjuk, nevessük ki őket, de ne essenek már ki. Azért az újpest elleni meccsek rangadónak számítanak, nekem hiányozna.

    1. Alapban tokeletesen egyetertek. De valahol meg olyan szep lenne megelni. Legalabb egy szezonocskara. :)

   2. A fene tudja. Itt van az nb1 eddigi összes edzőváltása, és a következő öt meccsen szerzett pontok száma:
    – Debrecen 8pt
    – Diósgyőr 7pt
    – (Honvéd 3pt 1 meccsen)
    – Kisvárda 7pt, 7pt
    – Paks 7pt
    – Videoton 10pt
    – ZTE 10pt
    Ami inkább félelmetes, hogy a nyolc edzőváltás után hét(!!!) csapat is megnyerte az első meccsét, és csak a Paks ikszelt.

    1. Ettől fèlek èn is,hogy új edző ès első meccsen nyernek.Ugye mi egy kupadöntővel a làbunkban megyünk hozzàjuk.Lehet nen làtom jól,de a szerb nem olyan rossz edző,csak nincs anyag amuvel dolgozzon ès sztem a jàtèkosok is ellene voltak.7 èv egy klubnâl sok esetben nem ideâlis:)meglàtjuk,remèlem ràm càfolnak a sràcok,mert ha vernènk a lilàkat,akkor sztem màr nem kellene a kiesèstől fèlni.

     1. Auxerre, Manchester United, Arsenal. Ezeknél a csapatoknál egész jól sült el a hosszan tartó edzősködés. Bár kétségtelen, hogy az utána jövő edzők már nem tudtak ilyen stabilitást elérni a csapatuknál. Vignjevics esetében úgy gondolom, hogy ő a szarból vár építés tökéletes megvalósítója volt. Gyanítom nem lesz zökkenőmentes a pótlása, mégha meg is van az utódja.

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.