Mastodon

NB I/30. fordulókibeszélő

  • ZTE – Budafok 5-0, kedd 17:30
  • FTC – Újpest 3-0, kedd 20:00
  • MTK – Kisvárda 0-1, szerda 15:15
  • Diósgyőr – Felcsút 2-1, szerda 17:30
  • Mezőkövesd – Videoton 1-3, szerda 20:00
  • Paks – Honvéd 2-0, szerda 20:15

mint minden // fordulókibeszélő, úgy ez a poszt is szabadon kommentelhető (általában az első meccs előtt két órával nyitnak és az utolsó meccset követő reggelig vannak nyitva), viszont kéretik figyelembe venni a moderálási szabályzatban foglaltakat, továbbá nem átvezetni ide a héten felhalmozott sérelmeket.


Lapok, eltiltás //
  • piros // Zsótér
  • 4 sárga // Gazdag, Lovric, Szendrei Tujvel és Horváth Feri
  • Zsótér // három meccs

Tényleg, miért nem vágjuk végre tűzre az idei piros-fekete mezünket???
  • piros-fekete mez // 19 meccs, 13 pont –> 0,68 ppm
  • fehér mez // 10 meccs, 20 pont –> 2 ppm

Tisztán fehér mezben játszva, most 58 pontunk lenne, amivel hárommal állnánk a második Felcsút előtt.

Ha jobban belegondolok, talán nem is akkora baj, hogy 2021 áprilisában, a bajnokság rajtját követő kilencedik hónapban (ennyi idő alatt egy gyerek is megszületik!), a harmadik vezetőedzőnk idején, miután a nyárihoz képest félig lecserélődött a keret, szóval nem akkora baj, hogy még mindig nincs idei csapatkép, hiszen azon vélhetően ebben az átkozott piros-fekete sz*rban lennénk. Alsó polc, remek választás, és külön öröm, hogy ennyire ragaszkodunk hozzá.

(A csapatképet némileg pótolná, ha legalább a kezdéshez felálló kezdőcsapatokról lenne csapatkép, azonban az eddig lejátszott 29 fordulóból talán ha háromban sikerült ilyet összehozni. Már nekem ciki.)


Speciálba ,C.S.A.K Netkek! //
klikkre natyobb lesz

Klublicenc //

A Diósgyőr már bejelentette, hogy mind a nemzetközi, mind az NB I-es licencet megkapta. (Valamint megdobták 300 állami millióval is, azonban ez nem a focicsapatnak érkezett!)

Amúgy a mi licencünk miatt kicsit azért izgulok. Az érvényes UEFA, NB I és NB II-es Klublicenc Szabályzat egyik pontja ugyanis a következőket írja:

19.§ A klublicenc megtagadásának esetei
(1) Klublicenc megtagadásának és visszavonásának esetei 
Az F.01 Éves beszámoló, pénzügyi kritérium mentén a licencadó megtagadhatja a klublicenc kiadását, vagy a már kiadott klublicencet visszavonhatja amennyiben
(…)
a) a licences/licenckérelmező 3. számú mellékletnek megfelelően elkészített könyvvizsgált éves beszámolójában a saját tőke két egymást követő üzleti évben nem éri el az adott társasági formára a 2013. évi V. törvény 3:161. §- avagy 3:212 §-a által kötelezően előírt törzstőkét vagy alaptőkét, kivéve, ha a licences/licenckérelmező tulajdonosai a második év beszámolójának elfogadásától számított 3 hónapon belül, de legkésőbb a Klublicenc Alapeljárásban az Elsőfokú Licencadó Bizottság első ülésén meghatározott hiánypótlási határidőig a szükséges saját tőke biztosításáról gondoskodnak és a tőkepótlást alátámasztó bizonylatokat bemutatják. A tőkerendezési kötelezettségnek történő gondoskodásnak minősül, amennyiben a tulajdonosok ténylegesen a licenckérelmező rendelkezésére bocsátották a termékeket /szolgáltatásokat és/vagy pénzeszközöket. A pénzeszközök rendelkezésre bocsájtásának pénzforgalmilag is teljesülnie kell. Ez alól kivételt képeznek a pénzmozgást nem igénylő tételek, pl. a tulajdonos által korábban nyújtott tagi kölcsön elengedése, apportja. Egyéb szándéknyilatkozat vagy cégbírósági bejegyzés nem minősül a tőkerendezési kötelezettség teljesítésének.

Namármost, nálunk a következő a helyzet a 2019-es és 2020-as beszámolók alapján:

20192020
jegyzett tőke63 000163 000
saját tőke-108 991-453 573
forrás: Honvéd FC Kft. egyszerűsített éves beszámolók

vs Paks //

Ismét egy olyan ellenfél, ahol Feri korábban edzősködött.

Az örökmérlegünk a Pakssal szemben elég jónak mondható: 35 meccs, 14 győzelem, 16 döntetlen, 5 vereség, vagyis 1,66-os ppm. Ennyivel most is kiegyeznénk.

Ha csak a paksi Paksokat nézzük, akkor: 17 meccs, 5 győzelem, 8 döntetlen, 4 vereség, 1,35-ös ppm.

A várható eredmény minden józan számítás szerint egy gólszegény döntetlen, hiszen hiába esik pont a Paks meccsein a legtöbb gól az idei bajnokságban, az egyáltalán nem lenne futballlogikus, ha az átmeneti törvényszerűségek felülírnának olyan meghatározottságokat, hogy a Paks-Honvéd 0-0, esetleg 1-1, de arra már közönségszórakoztató meccsként emlékezünk vissza.

Aztán majd kapunk egy sporit, és meglátjuk.


Kiesőmatek //

Bár eredetileg ugyanígy számoltunk, azért hadd mondjam már ki, hogy Iványi rendesen megbonyolította a helyzetet.

HonvédZTEBudafokDiósgyőr
2933 pt30 pt27 pt26 pt
30Paks (i)BudafokZTE (i)Felcsút (i)
31MezőkövesdFelcsút (i)PaksKisvárda (i)
32Budafok (i)KisvárdaHonvédUTE
33FTCUTEFelcsút (i)Videoton

Nincs mit szépíteni, a Zetének kell ma szurkolnunk, hogy a Budafokot hat pontra tartsa mögöttünk az utolsó három fordulóra.

Megalázó, na.


04.21., szerda


Játékvezető //

Berke Balázs.

Berke 2012 óta vezet nekünk: 13 mérkőzés, 7 győzelem, 2 döntetlen, 4 vereség, 1,77 ppm. A Honvéd összesített mérlege Berke első meccse óta: 1,39 ppm.

Érdekes, hogy a 13 honvédos meccséből hármat is a Pakssal játszottunk:

  • 2012.04.27. Paks-Honvéd 2-1
  • 2017.04.15. Honvéd-Paks 2-0
  • 2017.12.09. Honvéd-Paks 1-0

Iványi ebben a fordulóban még egy nyamvadt alapvonali kettőt sem kapott.

Szerző: vh

Egy lőrinci kispesti Kőbányáról. Megtalálsz a Twitteren, emailt itt tudsz írni nekem, ha pedig üzennél, akkor a Telegramon keress. ||