Mastodon

Átigazolási politikánkrúl

A tegnapi oberdorfi Mattersburg-Honvéd derbivel hivatalosan is megkezdtük nyári bemelegítő-turnénkat, és sikerült is egy biztató 1-1-es eredményt hozni az alapozó lötyögtetésben jóval előttünk járó zöld-fehérek ellen. A nagymartoniak a 24. percben szereztek vezetést, részünkről Botis egyenlített bő hét perccel később. Az ikszes kezdésnek tehát örülhetünk, azonban nem hajthatjuk le maradéktalan elégedettséggel fejünket a következő éjszakákon sem, hiszen a héten hosszú, szövevényes transzfersztorik végére kerülhet pont. Nem várt esemény, hogy megjelentek a próbázók is, részletek a hajtás után.

Úgy tűnik, az első kontraktus-akadályokat vettük: hétfőn Botisból, kedden Gegéből tudtuk kicsikarni a már olyannyira várt igent, így abban már biztosak lehetünk, hogy tavaszi alapgárdánkat sikerül egyben tartani, vagyis nem gyengülünk.

A gondok itt kezdődnek. Honnan, kikkel, milyen feltételek mellett erősítsünk? Hiszen gyerekbetegségeink azért voltak tavasszal is, gondoljunk csak a lyukas jobb bekk pozíciójára (ezt a rést Lovric remekül betömte, de az ő igazi helye középen van), a lassú szélsőinkre (More, de jó, hogy nem vagy itt) és az ügyetlen befejező emberekre, akik közül Dani kivételével mindenki dobbantott.

Úgy tűnt, idén megváltoztattuk a transzferpolitikát, hiszen nagy lendülettel kezdtük feszegetni május végén az átigazolási ablakot, Supka mester már fordulókkal a szezon vége előtt arról beszélt, vizslatjuk az itthon melózó használható játékosokat. Aztán a siófoki idényzáró után egy nappal be is jelentették Délczeg Geri szerződtetését, azóta meg mintha megállt volna a tudomány. Pletykálnak Honmáról, Németh Norbiról, mégis Sánta András cserekapus szerződtetésén és Novák Alexisz, valamint a fenti két spíler hosszú távú magunkhoz láncolásán kívül nincs érdemleges (és hivatalos) hír.

Ilyen előjelekkel érkeztünk el a tegnapi naphoz, amikor is a következőképp festett csapatunk (vastaggal kiemelve próbázóink):

Sánta (Kemenes 46′) – Kostolani, Lovric (Debreceni, 46′), Botis, Novák (Hajdú, 46′) – Pötzl, Ndagno (Akassou, 46′), Ivancsics (Hidi, 61′), Tschami – Délczeg, Danilo (Brnovics, 46′).

Tchamit és Brnovicsot ismerjük, utóbbit a Debrecenben nyújtott teljesítménye miatt el is ismerjük.

Viszont ismét ugyanabba a kutyaszarba folyóba léptünk, mint korábban. Bekövetkezett az, ami az elmúlt néhány évben annyira jellemzett minket: ismét az outsider próbajátékosok titkos, földalatti, végeláthatatlan bunkerrendszeréből kecmergett ki hozzánk három fiatalember. Hogy kik ők, azt az Internet segítségével is igen nehéz megállapítani. A „Ndagno” szót bepötyögve csupán egy kameruni filmrendezőnőről szóló cikket köp ki a legnépszerűbb keresőprogram, az 1909.hu egyik hozzászólója (ayala) szerint viszont elírásról van szó, az illető Dieumerci Ndongala, a Standard Liege húszéves, háromszoros U18-as válogatott belga középpályása. Így már nem hangzik annyira fertelmesen.

A szlovák Marek Kostolani legutóbb a cseh másodosztályú MFK Karvina profija volt, 2010 nyarán ugyanakkor „unknown” helyre igazolt. A legérdekesebb Pötzl esete, belőle ugyanis kettő van. Fabian a német ötödosztályú SC Waldgirmes gárdáját erősíti, Stefan pedig az osztrák harmadosztályú SC Ostbahn XI mezét koptatja.

Vajon tudnak ők segíteni a magyar élvonal egy középcsapatán?

Edit: Az NSO friss cikkéből kiderül, hogy a belga fiút  (egy bizonyos Didier Ndagno-t, aki tényleg nem található a neten) elküldtük, a Pötzl-fiúk közül pedig Stefannal van dolgunk.

Edit 2: Kostolani és Tchami aláírt. A szlovák játékost megkövetem: 2010 nyarán a Karvinától az FK Bodva Moldavához igazolt, vagyis nem volt klub nélküli (így néz ki karrierje: Nitra, Wacker Burghausen, Nove Zamky, Senec, Karvina, Bodva).

Szerző: vh

Egy lőrinci kispesti Kőbányáról. Megtalálsz a Twitteren, emailt itt tudsz írni nekem, ha pedig üzennél, akkor a Telegramon keress. ||