Mastodon

Kiszámolós kedd

42 pontunk van, ami egyfelől maga az élet értelme, másrészt néggyel több, mint a minket lelkesen üldöző Kecskemétnek. Mivel az egész számok halmazán értelmezett számegyenes folyamatosan és monoton nő, valamint a győzelemért ugyanúgy három pontot adnak a Bozsikban, mint Kecskeméten, vagy netán Pakson, így ha ezeket az egységeket szépen egymás mögé helyezgetjük, akkor a végén valami hatalmas jóság is kisülhet.

Magyarán, ha 2+2=4, és mindig négy, akkor a 42+(15-valamennyi)=végeredmény írja le a hátralévő öt fordulóban megszerezhető pontjaink számát. A valamennyi esetünkben valahol 0 és 15 között lehet. És ez a fontos.

Merthogy a Kecskemétnek, valamit a távolban karistolgató Paksnak ugyanennyi egységet van lehetősége begyűjtenie a továbbiakban, miközben az előbbivel szemben a már említett négy, az utóbbival szemben pedig egész pontosan hét pontos fórt halmoztunk fel ezidáig.

Egyszerű az egyenlet:

Ha honvéd(42+15-valamennyi) > kecskemét(38+15-valamennyi) vagy paks(35+15-valamennyi), akkor miénk a negyedik hely. A matek általános iskolás, a futball viszont enbéegyes szint.

Ami viszont fontos: úgy néz ki, a mi sorsolásunk messze a legnehezebb ebből a hármasból! Megyünk Paksra (hatpontos meccs!), megyünk Diósgyőrbe, jön a Debrecen, és végül lehet Pécsett kell ki-ki meccset játszanunk a Bányásszal Munkással Mecsekkel.

Annyi mázlink azért van, hogy a Kecskemét is belehúzott némileg az utolsó fordulókba. Van még nekik Győr meg Videoton, mennek Újpestre, Siófokra és egy Pápa. A Paks viszont surranópályáról bármire jó lehet. Szimplán verhető ötöse maradt, közte velünk, a Fradival, Zetével, Vasassal, Haladással. Mondjuk a hátrányuk is hét pont.

Optimista becslés

Nézzük meg az őszi utolsó fordulókat, és vegyük azt az esetet, hogy mindhárom csapat ugyanannyi pontot szerez, mint akkor. Ez esetben negyedikek vagyunk. Minden másnál azonban kőkeményen számolni kell, és drukkolni, hogy a többieknek becsússzon egy-egy nem várt pontvesztés.

Pesszimista becslés

A Kaposvár otthon verhető, Diósgyrőben és Pécsett jók lehetünk egy ikszre, miközben Pakson és a Lokitól a Bozsikban kikapunk. Ez összesen öt pont. Szorosnak ígérkezik.

A többieket elnézve, a Kecsó vélhetően nem nyer a Győr és a Vidi ellen, viszont az utcsó három meccsét simán behúzhatja, ami viszont ciki lenne nekünk, mert épp egy győzelemmel lenne így nekik több, és – ha jól emlékszem a versenykiírásra – akkor ez rangsorol. A Paks csak feljönne.

Tehát ami nagyon kéne

Hat, vagy több pont a maradék öt meccsen. Úgy nézem, ennyivel akár meg is lehetne az áhított negyedik hely. Két győzelem, vagy egy győzelem és három döntetlen. Vagy felőlem lehet akár öt győzelem is, csak legyen meg.

Megjegyzés: Ha a Videotonnál tízzel több pontot szerzünk, akkor bronzérmesek vagyunk. Viszont az ezüstről sajnos már most le kell tennünk, mert hiába kapna ki a Győr sorozatban ötször, a hattal több győzelmét nem tudnánk behozni, így pontazonossággal ugyan, de övék lenne a második hely.

Szerző: vh

Egy lőrinci kispesti Kőbányáról. Megtalálsz a Twitteren, emailt itt tudsz írni nekem, ha pedig üzennél, akkor a Telegramon keress. ||