Mastodon

Csak nekünk van jogunk hátrafelé nézelődni

Kapcsolódva délelőtti posztunkhoz, legeneráltunk egy olyan tabellát, ami a tavaszi meccsekből van számítva. Mármint azokból a tavasziakból, amiket valóban tavasszal, a téli szünetre jellemző játékoskeringő utáni bajnoki szakaszban rendeztek.

A helyzet cseppet sem rózsás, de azért találtunk kapaszkodót. Naptárilag vizsgálva, a tizenkettedik helyünk – bár illeszkedik az elmúlt évek trendjébe – csalódás. Szerencsénkre azonban a Pécs csontutolsó, még a két lúzerbagázst, a Zetét és a Vasast is képes volt alulmúlni. Vagyis a negyedik helyre hajtók közül mi játszunk egyedül egy papíron nálunk (is) gyengébb csapattal.

A Vasas és a Diósgyőr között nincs nagy távolság – helyben, merthogy pontszámban azért egy majdnem duplát találunk. A Fradi Paksra megy, mindkettő középcsapat tavasszal, ahogy a Kecskemét is, aki viszont a surranópályán tavaszi ötödikké nemesedett Siófokhoz látogat. Vagyis nyer a Dió, iksz lehet a Paks, és talán kikap a Kecsó, azaz nekünk elég az egy pont. Vagy nem.

Ha hozzuk a kötelezőt, akkor megvan a negyedik hely.

Szerző: vh

Egy lőrinci kispesti Kőbányáról. Megtalálsz a Twitteren, emailt itt tudsz írni nekem, ha pedig üzennél, akkor a Telegramon keress. ||