Mastodon

Rossi: “Ilyen a futball!”

A tegnapi FTC-verést követően a szokása szerint visszafogottan értékelő Marco Rossival beszélgettünk.

Az Üllői úti székház lépcsőjén lefele sétálva elkövetett villáminterjú hanganyaga sajnos kevéssé élvezhető, így ezúttal maradunk az írásos formulánál.

Elolvasni érdemes, hisz a hivatalos honlap által leközölt nyúlfarknyi szösszenetnél némileg többet mond, s ha már oda nem került ki, legalább itt férjetek hozzá az elhangzottakhoz.

Marco, gratulálunk az első FTC elleni győzelmedhez. Mit érzel, és hogy élted meg a mai meccset a pálya mellett?

Nagyon örülök, hogy az első Ferencváros elleni rangadónkat győzelemre tudtuk hozni. Jelenlegi helyezése dacára az FTC egy nagyon jó csapat, jó játékosokkal, akik ellen a saját közönségük előtt nehéz játszani. Az újságírók kérdésére is említettem, hogy elég csak az Újpest elleni meccsüket megnézni, ott is jól játszottak, győzelmet érdemeltek volna. Ma is jóval több helyzetük volt, mint nekünk, mégis mi nyertünk, ami persze nem bosszant.

Nem tartottál attól, hogy a második félidőben túlságosan magunkra húzzuk a Fradit?

A sajtótájékoztatón is felmerült, hogy túlságosan defenzívek voltunk a második félidőben. Ennek én sem örültem annyira, hiszen a támadójátékot favorizálom, de látni kell, hogy ha az ellenfél birtokolja többet a labdát, akkor nehéz támadásokat szervezni. A labdabirtoklás a játék kulcsa. E téren ma nem lehetek maradéktalanul elégedett. A győzelem a legfontosabb most számunkra, persze nem mindegy, hogy milyen játékkal… A múlt héten nagyon jól játszottunk, 1 pont lett a jutalmunk, ma gyengébben muzsikálva hármat szereztünk. Ilyen a futball…

Múlt héten említetted, hogy bizonytalanságai ellenére kitartasz Czuczi Marci mellett. Jó döntés volt!

A meccs nagy pozitívuma volt Czuczi Marci szereplése, akinek a múlt héten voltak nehéz pillanatai, de éreztük, hogy meg kell adni neki a bizalmat, hiszen fiatal játékosoknál nagyon fontos a pályafutásuknak a felépítése. Mindebben pedig a szakmai stábnak is nagy a felelőssége. Idén felvállaltan igyekszünk a fiataloknak lehetőséget adni és Marci mellett Vernes, Vécsei és Baráth is él az eséllyel. Ez jó dolog. De a mai meccs kapcsán gratulálok az összes játékosomnak a helytállásért.

Jön az MTK, újabb nagy hagyományokkal bíró városi rangadó… Meddig tudjuk tartósítani a mostani hetek remek szereplését?

Jövő héten az MTK ellen hasonlóan nehéz meccs vár ránk, mindenki azt kérdezi, meddig bírjuk tartani a formánkat, erre azt mondhatom, igyekszünk fenntartani a koncentrációt és a fegyelmezettséget, meglátjuk, ez mire lesz elég.

Fotó: Babar – 1909foto.hu.