Mastodon

Fogyasztóvédő Hanta fellép a köz érdekében

To: MLSZ
Subject: Elvi állásfoglalás kérése a vendégjegyárakkal kapcsolatban

Tisztelt MLSZ!

A Debreceni VSC honlapján jelenleg nem tüntetik fel a vendégszektorba érvényes jegyárakat, azonban az Újpest oldaláról kiderül, hogy a legutóbbi hazai rendezésű mérkőzésükre az MLSZ és a Szurkolói Iroda közösen elfogadott egyezségnek megfelelően, a maximális 1400 forintos jegyárat állapítottak meg.

Kérdésem az volna, hogy ez a jegyár nem ellentétes-e az MLSZ 2013-14-es idényre vonatkozó NB I. férfi felnőtt nagypályás labdarúgó bajnokság versenykiírásának 19/S. pontjával, amely egyértelműen kimondja:

S) Jegyértékesítési rend:
A sportszervezetek valamennyi hazai bajnoki mérkőzéseikre előre meg kell, hogy határozzák a belépőjegyeik árát – figyelemmel az ellenfelekre. Az MLSZ Biztonsági Szabályzatában is meghatározattak szerint a vendég szurkolók jegyeinek ára nem haladhatja meg azon jegyárakat, melyet a hazai csapat szurkolói fizetnek hasonló kategóriájukért.

A honlapon szereplő stadion sematikus képén ábrázolt hazai szektorokba szóló jegyárakból kiindulva, a vendégszektorral átellenes, hasonló kategóriájú (hazai) helyekre 1000 forint a belépő, vagyis nem érvényesül a versenykiírásban foglalt szabályozás.

Ennek a formalevélnek a DVSC-re szabott verzióját küldtem el a Loki központi címére tegnapelőtt. A levelet megkapták, válasz azóta sem érkezett. Ma kicsit átfogalmaztam (az itt láthatóra) és repült tovább a szövetségnek.

Kíváncsi vagyok.

nagyardei_jegyarak
Erről az ábráról van szó (forrás: dvsc.hu)

Szerző: vh

Egy lőrinci kispesti Kőbányáról. Megtalálsz a Twitteren, emailt itt tudsz írni nekem, ha pedig üzennél, akkor a Telegramon keress. ||