Mastodon

Első

10380000_10204126458220349_3002932044736568351_oTegnap délután megvolt az első edzőmeccs. Túl sok okosat most ne várjatok – olyan tipikus első nyári edzőmeccs volt. Játék nem sok, elképzelés nem sok, igaz, most új játékos se sok, ellentétben a megszokottakkal. Nyeretlen kétéves próbázók legalábbis semmiképpen sem, volt viszont a 3 új veterán afróból kettő a kezdőben, meg bejött később Ihrig-Farkas és Pantovics is, szóval akár infókban is dúskálhatnátok a beszámolónk által – de mivel a meccsen sem történt semmi izgalmas, ez most valamelyest elmarad.

Az idő kellemes volt, a társaság kellemes volt, kb. ennyi pozitívumot tudok kiszülni magamból, bár Gyuritól majd kapok a fejemre, hogy miért vagyok ilyen pesszimista már a bajnokság elején, és akár igaza is lehet, de hát RW az RW. Ráadásul az egyetlen értékelhető momentumról, Youla góljáról a meló miatti kései kiérés miatt le is maradtam, így csak az esti bográcsozás végén tudtam meg a többiektől, hogy nem 0:0 lett a vége, ahogy én hittem, hanem nyertünk. Yeah.

Amúgy Hantásan a lényegi infók, amik érdekelhetik a szurkolókat:

  • az új afrikaiak »jól mozogtak«, hogy ezt a semmire se jó terminológiát használjam. Tudom, hogy tele van már a padlásunk a jól mozgó, ám később kiderülő, hogy focizni nem tudó arcokkal, de most valahogy egy Porcarira, Brightra, Fieberre, Kostolanira visszaemlékezve ezek a mostani arcok tényleg úgy tűnnek, mintha barátságban lennének a labdával, fedezik azt, jól meg is játsszák.
  • Traoré, a középcsatár czukk elég sűrű gyerek, amolyan Sadjo baba és Seedorf szerelemgyereke, csak kissé darabos néha, meg lassúnak tetszik, de nem dadog nála a labda. Én ennek azért örülök.
  • Youla dettó, csak gyorsabb, atletikusabb, soványabb. Ő lehet a legnagyobb nyereség, lelkendeznék szívem szerint, de egy edzőmeccs után, harmatos ellenfél elen, hát inkább még kivárok.
  • A visszahozott-kipróbálandó fiatalok közül Pantovicsban nagyon bíztam, de nem igazán találta a ritmust, sok hibával játszott, talán izgult (?). Ihrig-Farkas elsőre nekem rémisztőren darabosnak tűnt, Hanta viszont óriási tehetséget vizionált a láttán, látszik, hogy más-más oldalról néztük a meccset.
  • Ignja, Alci, Hidi, NagyGeri, Vécsei a szokásosat hozták, picit fékezettebb habzással, bár Báló a végén azért tett egy warzychai/szabótibis zsugát, jó volt nézni. Holender új poszton, a csatársor és a középpálya közt lebegett, nem találta a helyét és meg is sérült.
  • Baráth Boti egy félidőt kapott, azt is középső védőként – úgy látszik ez olasz őrület, hogy ő már ne legyen jobbhátvéd. Godoy kisöccse, a panamai liberó, Navarro meg úgy elvolt az első félidőben. Ez a poszt nagyon sovány így.
  • Az albán Kristi és a román Sundas is bemutatkozott a közönségnek a védelemben (Sundas nem először játszik edzőmeccsen), előbbi halovány, utóbbi biztató elemeket mutatva fel.
  • Pletykák: Csábi után állítólag Vernes és Délczeg is kölcsönbe kerül, utóbbi tán ‘egerszegre, előbbi célállomását nem tudjuk, a mi társaságunk Pécsre adná Véberhez. Botka civilben nézte a meccset. Megjött Godoy valóban, szintén civilben alakított karibi férfimodellt a korlátnál. Állítólag a neje is itt van (Hanta szerint) és a főtribünön ülve nézte végig a hátsó füvesen zajló edzőmeccset. Hogy miért onnan, és ez miért fontos infó? Nem tudom. Megsütött a nap.
  • Vierchowod nem a padról, hanem a magas kameraállványról nézte végig a meccset, lábát lógázva, mint egy teniszbíró. Ez a csóka egy ARC. Mellette csak Cordella rontott az összképen, aki szintén feloktrojálta magát az edző mellé az állványra szotyolázni.

A lefújáskor a tömeg szétszéledt a még mindig középerősen büntető napfényben, mi pedig egy rituális idénykezdőre nyomultunk tovább, miután az edzőmeccset igazoltan kihagyó Fater otthon egy bográcsban elkészített wekerlei terrorlecsóval vendégelte meg a blogszerkesztőséget és kapcsolódó elemeinket. Csodás kép volt a lassan hűlő ódon munkástelepi éjszakában, ahogy az eleinte bátran a lecsóra magukat rávető kollegák “bírjuk a csípőset” szólamai 1-2 perc után elhaltak, és szublimáló ajkakkal könyörögtek Faternak, hogy vallja be: mit tett ebbe, milyen kapszaicin tartalmú paprikamutációt? “Ebbe? Semmi nincs ebben, kb 12 paprika, abból csak 3 kis bogyiszlói” -közölte büszkén Fater, majd a bajusza alatt hozzátette: “Meg úgy 7 darab félerős“. Hanta azt hiszem itt nyelt fére.

Halovány edzőmeccs és emlékezetes afterparty indiítása volt ez a szerda az idénynek, remélem, legalább így folytatódik.

up: ez a csapat játszott a meccsen: Czuczi (Horváth A.) – Ikenne-King (Sundas), Ignjatovic (Kristi), Alcibiade (Baráth), Navarro (Kabouré) – Nagy G. (Kapacina), Hidi (Vécsei) – Daud (Prosser), Holender (Pantovic), Youla (Ihrig-Farkas) – Traore

Fotó: Lovi | babar – 1909foto.hu.