Mastodon

Komoly kiárusítás Kispesten

ideges

Czuczi – Botka, Lovric, PolyákDiarra, Csábi, Lőrinczy, ZivanovicDaru, Bonazzoli, Lupoli
csere: Kovács János, Délczeg, Vólent

(dőlt betűvel azok, akik csak próbajátékon vannak valahol; félkövérrel a végleg távozók)

Itt tartunk az átigazolási szezon nagyjából felénél. Összefoglalom a lényeget.

A végleg távozók listája nem rövid, ellenben annyira nem is fájó. Bonazzoli és Lupoli nem sokat mutatott, nélkülük elleszünk majd valahogy. Diarra megosztó személyiség, van aki kedveli (ők vannak a legkevesebben), van aki elfogadja, hogy padra, kiegészítő arcnak nem rossz, és vannak akik egyenesen rühellik. Zsivány kedvenc volt, de mivel sosem játszott a valódi posztján (vajon mi lehetett az?), így igazából nem tudtuk megállapítani két év alatt, hogy valóban szükségünk van-e rá. Kovács mindegy, outsider volt. Polyák alapból kecskeméti, az akadémiai évek után most csak visszament. Balhátvéd mondjuk, ami nálunk évek óta hiányposzt, most is keresünk oda játékost, tehát fura, hogy ment minden izé nélkül. És végül Lovric, az örök szerelem, aki mára kissé belassult, a gólok is egyre ritkábban jönnek, de nem lehet nem kedvelni Ivánkát. Részemről bármikor szívesen látom majd, ha kilátogat a Bozsikba. Köszi az elmúlt éveket.

kikölcsönzöttek és a várhatóan kikölcsönzendők listája azonban már mellbevágóbb. Botka és Csábi teljesen érthetetlen. Láttuk őket játszani, pont azon a határon vannak, akiknek már az NB I. kellene, akár negyed órákra, félidőkre, mert megérkeztek. Nekik az NB II. most, ebben a stádiumban nagyon kevés lesz. Külön érthetetlen, hogy Endi posztja nagyjából üres, vagy csak szükségmegoldásokkal pótolható, ha feltételezzük, hogy Baráth Boti alapvetően belső védő. Csábi sokak egyik nagy kedvence lett a néhány fellépése alatt, neki a telített(???) középpálya tett be, vagy akár nevesíthetem is a kisMáncsót, de nem fogom. Hidi, Nagy Geri és Godoy mellett talán megtaláltuk volna a helyét, de nem, inkább őt is lepasszoltuk.

Ahogy Daru Bencét is, ami viszont nem akkora gond. Az NB III-at kinőtte, az NB I. még messze van, jó lesz neki reméljük Siófokon. Czuczi Marczi is érthető valahol, Szabi mögött, ha formában van, nem nagyon kapna szerepet, viszont a tavalyelőtti Üllői úti teljesítményét bármikor szívesen látnánk újra, tehát játsszon, játsszon, játsszon sokat, mert belőle még lehet majd nálunk kapus. Vólent Roliról bevallom én már lemondtam magamban. 22 éves, sokadik csapathoz kerül(het) kölcsönbe, és igazából sehol sem mutatta azt a többletet, hogy érdemes legyen visszahívni. Kár. Délczegről mi is lassan mondtunk le, a klub még lassabban. Vele ez így alakult, és egy kicsit szintén kár.

És akkor a legújabb fixa ideánk, mániánk, szerelmünk, a kis Lőrinczy aminél elképedek, toporzékolok magamban, hogy Békéscsabára küldenénk. Miért? A srác egy kibaszott zseni, baromira jó nézni a játékát, ráadásul a hozzá legközelebbi poszton (Rossi játékrendszerében) Vécsei játszott, hogy Vierchowodnál mi lesz, azt még nem tudjuk. De akár Vécse cseréjeként, akár valahogy megoldva, hogy sokat együtt a pályán, szóval mindegy hogyan, de nem szabad lepattintani. Képzeljük el, hogy két ilyen középpályás mit tudna együtt? Mindkettő képes agyameldobom labdákra, Bálint balos, fizikailag erős, robosztus játékos, Lőrinczy törékenyebb, kecsesebb, és láthattuk Debrecenben a gólja előtt, kullancsabb, amit aztán kifejezetten utálnak a védők. Mondom, neki a jelenlegi állapot szerint az néz ki, hogy mindenféle isten háta mögötti enbékettes libalegelőkön, falábú védők rugdossák egy éven át. Nem lenne szabad.

Foglaljuk össze: Botka és Csábi elengedése egyelőre nettó baromságnak tűnik. Lőrinczy szintén. Czuczi és Daru jól is kijöhet belőle. A többi távozó miatt pedig nem fogok Pisont feliratú Fradi-mezben attakra indulni az újpesti tábor ellen.

micimackoNem értem, de tényleg nem. Most majd jönnek akkor újabb akadémisták, akik még épphogy csak beleszagoltak az NB III-ba, hogy aztán jövőre ők menjenek kölcsönbe? Miért ne lehetne a már kipróbáltakat marasztalni, és a következő lehetséges eresztést felemelni valami NB II-es csapathoz? Nem értem a logikát.

Illetve félek, értem, csak akkor szar lesz a kedvem. A Cordella-bébik között van azért jó is, de valljuk be, igencsak lutriszagúak. Keita jó futballista, Traoréban is van bőven potenciál, Gyula még tetszik is, de mi a garancia arra, hogy nem tűnnek el szőrén-szálán, mint mondjuk Perea? Nem vagyok légiósellenes, sőt, vallom, ha tudunk hozni az akadémistáinknál jobb futballistákat a posztokra, akkor hozni kell, mert a Honvéd nem nevelőklub (letojom, hogy ezt kommunikáljuk), hanem egy nyamvadt kirakat, aminek amúgy eredményesnek kell lennie. Ellenben Godoy és Ignjatovic kivételével csak amolyan kiegészítő-emberkéket tudnék most csak felsorolni. Szóval mit is akarunk pontosan?

Bónusz összeesküvés-elmélet: Cordelláék azért hozták ide Vierchowodot edzőnek, mert egyrészt neve van, viszont nem beszél csak olaszul, így a vele való kapcsolat kiváltságát is monopolizálták maguknak. Csak tolmács jelenlétében (mondjuk angol-olasszal ott van Cordella) kommunikálni Hemibával, az akadémiai edzőkkel, és úgy bárkivel, tehát egy szűrőn keresztül. És, hogy mi lesz ennek a következménye? Egy, a klubra rátelepedett nemzetközi igazgató kénye-kedve szerint használódik a nagycsapat, háttérbe szorítva a saját neveléseket. (Más: a tavasszal bejelentett olasz szponzorcsoport vajon Kispesten van még?)

No, mire a poszt végére értem, kicsit elszonytolodtam, valamint a plafonig basztam fel az agyam. Most pedig leemelek a polcról egy kis maradék almapálinkát és lenyugszom.

Szerző: vh

Egy lőrinci kispesti Kőbányáról. Megtalálsz a Twitteren, emailt itt tudsz írni nekem, ha pedig üzennél, akkor a Telegramon keress. ||