Mastodon

Innen várjuk a folytatást

16

Soroljuk a tényeket, érdekességeket:

  • Utoljára épp a Haladás tudtuk megverni a bajnokságban, még 2014. szeptember 13-án.
  • 2014. szeptember 13-a 6 hónapja és 22 napja volt!
  • A 6 hónap és 22 nap összesen 204 napot jelent.
  • Fordulót követően, a Hemingway-érában mindössze egyszer álltunk a tökutolsó helyen: a 2009/10-es idény 12. köre után, ami történetesen Sisa tréner utolsó meccse is volt egyben. (2010.10.23-25.) /// A kontinuitást azzal a csapattal Hidi (padon ült) és Tóth Iván (csereként állt be Németh Gabi helyére) jelenti.
  • A Hemingway-éra 4,58%-át töltöttük fordulót követően a kiesést jelentő vonal alatt. Csak összehasonlításképp mondom, 5,73%-ban a tabella élén álltunk. (A két leggyakoribb helyezésünk: 4. – 12,21% és 13. – 11,83%)
  • Grafikonon így néznek ki a fordulókat követő helyezéseink:

hemi-era_helyezesek_201522fordÉs akkor a pozitívumok:

  • Ha győzünk, rögtön négy helyet lépünk előre (év közben a gólkülönbség, év végén a több győzelem rangsorol).
  • Nem lesz ma havaseső.

Amúgy a Halival játszunk Haladásban, ahol az elmúlt évtizedben talán csak akkor győztünk, amikor néhány éve 4-2-re, szakadó esőben, és talán még Horváth Adrián is rúgott gólt. Ha jól emlékszem augusztusi meccs volt Supka alatt, de most nem keresem ki. De ez a történelem, ami alapvetően nem számít.

Cserébe a forma igen: a Halit eddig ikszelt otthon a tavaszra mindig összeomló Diósgyőrrel, kikapott Pécsett, verte otthon a Lokit(!!!), és legutóbb győzött Pakson. Négy meccs, két győzelem, egy döntetlen, hat rúgott és négy kapott gól. A hat rúgottból négyet Martínez vállalt, akit sokan szerettek volna újra Kispesten látni a télen, miután az ETO-nál létszámfelettivé vált, de aztán nem jött, mert szóba sem került a fizetési igénye mellett. Következmény: a Hali már nem csak erősebb csapat, hanem gazdagabb is. Vagy ha utóbbit nem is tudjuk bizonyítani, azt látjuk: jobban akarja az NB I-et (tudatosabban), mint mi.

Innen várjuk tehát a mai délutánt, és reménykedünk, hátha. Mi valószínűleg a Gurigában, a kispesti Fő téren lévő műintézményben nézzük a meccset, így legalább közel leszünk a stadionhoz, ha hőbörgő tömegként kellene viselkednünk egy újabb zakó után. Mind a hárman-négyen megadjuk majd nekik! Én például nagyon csúnya dolgokra fogok gondolni, és szerintem lesz egy-két erősebb mozdulatunk is, mondjuk szemöldök-összevonás.

Picsába, hogy már saját magunkon röhögünk.

Szerző: vh

Egy lőrinci kispesti Kőbányáról. Megtalálsz a Twitteren, emailt itt tudsz írni nekem, ha pedig üzennél, akkor a Telegramon keress. ||