Mastodon

holnap lesz az első olyan nap/meccs hosszú idő óta, amire

gmsfuönszántamból nem vagyok hajlandó kimenni, és még rendszert is csinálok belőle. (2013 őszén kihagytam a fradit a népstadionban, mert nem voltam hajlandó buszozni, tavaly pedig az mtk elleni hazait, mert bence barátom esküvőjére voltam hivatalos. ez azonban más lesz.)

nem leszek tovább súlyos pénzekért biodíszlet, akinek annyi a feladata, hogy tapsikoljon, látszódjék tömegnek (és ne széknek), hogy az mlsz, a kormányzat és a klubok büszkén állíthassák, sikerült, megfékezték, visszatértek a szurkolók. mert ez nem igaz.

persze, lehetnék arctalan tömeg is, beülve a hazaiba, csináltam már elégszer, de azt minek? attól jobb lesz? valószínűleg ugyanúgy nem, mint a vendég hanyagolásától, de ez van. meg kell érteni, hogy nekünk ez idő, pénz, lemondás minden másról (most épp a húsvéti ünnepkör egy részéről, még szerencse, hogy a semjénharrachhoffman nem tiltotta be a meccseket vasárnapra), és cserébe kapjuk a sokszor tahó szekusokat, a rendőrség zargatását, a kényelmetlen, koszos, büfét nélkülöző vendégszektorokat, ázunk, fázunk, alapvetően rossz nekünk, hogy mondhassák: ez mi választottuk. nem.

mi a klubunkat, a haverjainkat és szilsárkányt választottuk, hogy teli hassal, iszonyatosan bezabálva-bepálinkázva érkezhessünk meg valahova, esetleg útközben valami kultúrprogram, netán fürdő. aztán ha ott vagyunk, majd mondjuk a csakakispestet, vagy szidjuk a négereket, esetleg a bírót, proszit, hidit, hemingwayt, úgy bárkit, aki miatt azt érezzük, hogy érte szar az egész. vagy vele, netán általa. ha örülünk, akkor meg örülünk, esetleg ugyanazoknak, akiket két perccel korábban még szidtunk. mert ilyen a szurkoló.

és én ilyen szeretnék maradni, nem pedig biodíszlet.

fáj a szívem, kurvára fáj, hogy így döntöttem. nem fogok senkit sem rábeszélni, tegyen ugyanígy, mert semmi közöm hozzá. magam sem hiszem, hogy majd ettől megoldódik, de szurkolóként, nem tehetek többet, mint szimbolikus gesztusokon keresztül kommunikálni: elég volt.

most pedig körbeszagolok, hol van duna world, mi van nyitva vasárnap, mert – és ez de fura lesz – tévében fogom nézni a kispestet.

Szerző: vh

Egy lőrinci kispesti Kőbányáról. Megtalálsz a Twitteren, emailt itt tudsz írni nekem, ha pedig üzennél, akkor a Telegramon keress. ||