Mastodon

Egyelőre a számok Csábit igazolják

star_wars_vs_macskaEmlékeztek mit mondott Jocó a távozásakor? Hogy ő két játékosért vállal felelősséget: Punosevac és Morgan, mert őket a beleegyezésével hozták. Megnéztük, hogy a kilencek eddig mit nyújtottak. Elég legyen annyi szpojlernek, hogy a címet nem véletlenül úgy adtam meg, ahogy.

Kezdjük a játékpercekkel:

Perc/mérkőzés*
név NB I m NB III m Ligak. m összesen
Elez 383 5 383
Punosevac 306 5 306
Morgan 270 4 90 1 360
Meza 143 5 81 1 224
Izazola 82 5 58 1 140
Projic 33 1 135 2 168
Kone 24 3 89 1 67 1 180
Palacios 143 3 9 1 152
Ontivero 0 1 0

* a táblázatban mérkőzésnek vettük azt is, ha végig a kispadon ült, tehát a keretben volt. /// a táblázat a fejléc megfelelő cellájára kattintva szabadon átrendezhető.

Egyelőre azt látjuk, hogy Bobál Dávid lepattintása után Kosnic vált az Ignja mellett legesélyesebb belsővédővé, de aztán mégsem. Láthattuk, hogy miért. Kristi Rossinál a keret közelében sincs, szóval maradt Elez, aki nem is annyira vészes, igaz, ehhez kell a ha ló nincs, jó a szamár is elvének elfogadása. Veteti is a pályán töltött percek listáját mind összetettben, mind az NB I-re nézve.

Mögötte következik percben Punosevac és Morgan, vagyis Csábi azonnal bevethető erősítései. Punó hamar kiszorította Gyulát (aki mostanság a padra sem fér oda, vajon miért?), ráadásul még gólt is rúgott, szám szerint kettőt. Az elsővel pontot hoztunk Felcsútról, a másodikkal pedig bebiztosította a Haliverést. Csatár kellett, csatár lett. Morgannel játszattunk már klasszikus szélsőhátvédet és 3-5-2-ben szélsőt, mindkét helyen hozta a semmire sem emlékszünk tőle c. megoldást, ami Vidovic után maga a felüdülés. Ugye értük vállalt kezességet Csábi.

Bár nem mérvadó, mert egyelőre két teljes meccsüket tudtátok csak leosztályozni, viszont azt látni kell, Punó rendre a legjobbak között szerepel, és Morganre se lehet igazán panasz.

Mezára Jocó is azt mondta, akár jól is elsülhet, még talán vele volt a legkevesebb baja a további hetekből, ha jól értettük a szavait. Nála ugyebár a játékba lendülés időpontja volt a legnagyobb kérdés, reméljük ezen nagyjából már túl vagyunk, szóval talán segítségünkre lesz a későbbiekben. Nem ügyetlen srác, azt látjuk, kérdés, egy kiesés elől menekülő csapatban mit tud hozni a maga kreativitásával – és apró, könnyen elnyomható termetével.

A többiekre kár karaktert pazarolni. Izazolát minden tavaszi meccsünkre neveztük, egyszer kezdett, egyszer becseréltük, 82 perc alatt pedig nem váltotta meg a világot. Projic biztató nyíregyi kezdés után alig 33 percet követően lesérült, azóta NB III. Kone egy vicc. Három nevezés az NB I-ben, kétszer időhúzó csere, egy nevetséges fellépés a Ligakupában, és egy gól az NB III-ban. Utóbbin sajnos pont nem voltam ott, így nyugodtan mondhatom: hiszem, ha látom. Palacios, a perui kettőből három évre elhappolt kolumbiai fenoménó egyelőre az NB III-ban nevetteti a jobb sorsra érdemes vidéki lakosságot, ha éppen befér egy-egy félidőre. Mondjuk egy gólja már van. Ontivero egyelőre egy kispados szerepléssel és egy barátságoson bemutatott köpés miatti kiállítással (három perc után!) tette hozzá a magáét az ügyünkhöz.

és akkor nézzük a tavaszi osztályzatokat

Egyszer Godoyt és kétszer Prossert láttátok a legjobbnak. Mellettük rendre az élbolyban végez Ignja, King, Punosevac és Meza. Vagyis Meza kivételével Csábi alapemberei.

Vegyünk egy alapcsapatot, ahogy talán kinézett volna a kezdőnk, ha nincs az edzőváltás: Kemenes – King, Ignja, Kosnic/Bobál, Morgan – Godoy, Hidi, Vécsei – Gyula, Punó, Proszi. Tehát öten a vállalható teljesítményűek közül Csábinál is játszottak volna, sőt, merem állítani, a Kemenes – Ignja – Godoy – Punosevac, Prosser alkotta tengely köré egy elég jó csapatocskát is fel lehet húzni a magyar élvonal szintjén. És kiket is látunk rendre a legjobbjainknak? Hopp, pont őket.

A többi újfiú közül egyedül Elez volt képes beférni ebbe a rendszerbe, ő is a kényszer miatt, valamint mostanság Meza. Kellettek? Nem, de finomítva a dolgokat: ha azonnal formában vannak, padhosszabbításra jól jöhetnek. Ahogy ezt Meza bizonyítja is. Cserébe odadobtuk az első két-három fordulót, amíg Rossi ismerkedett a csapattal. (Itt merül fel a kérdés: vajon tényleg ő állította össze ezekben a napokban a kezdőt?)

osztályzatok a Haladás után

Ja, a Hali elleni győzelem alkalmával Proszit láttátok a legjobbnak (3,9!!!), és Vécseitleggyengébbnek (2,69) egy olyan osztályzattal, amivel a korábbi fordulók között három alkalommal is a meccs embere lehetett volna. Nála jobb osztályzattal csak a nyitófordulós, az Újvárost 3-0-ra verő Sundasa végzett csak az utcsó helyen (2,77), minden más esetben fele ennyi sem kellett hozzá.

A teljes eredménysort megnézhetitek szokásos táblázatunkban.

Szerző: vh

Egy lőrinci kispesti Kőbányáról. Megtalálsz a Twitteren, emailt itt tudsz írni nekem, ha pedig üzennél, akkor a Telegramon keress. ||