Mastodon

Az MLSZ a klubok hatáskörébe utalta a kártya használatát, vagyis a maga részéről eltörölte, mint kötelezőt

klubkartyaHirtelen jött döntés a visszakozás, hiszen alig néhány napja még a kártya mindent elsöprő sikerességéről hallhattunk, a csaknem kétszázezer kiváltó megérkezéséről a Futball Walhallába. Ehhez képest most minden csinnadratta nélkül, csöndben módosítják a dolgot, úgy, hogy nem lesz kötelező válogatottra, nem lesz kötelező a kluboknak sem, viszont dönthetnek úgy, hogy mégis.

Magyarán újra lehet majd azonosítás után, névre szóló jegyet venni, mert a dolog lényegi baromsága megmarad, csak a kártya tűnik, tűnhet el.

Az elég nyilvánvaló, hogy a Fradinál Kubatov nem fog engedni, és kíváncsi vagyok nálunk mit lép az Öreg. Jelenleg ugyebár ott tartunk, egy szimpla felkészülési meccsre is klubkártya (valamint 1000 forintos zsuga) kell, tehát nem tudom mennyiben lehetnek nagy reményeink.

Ellenben még egyszer mondom, nekem nem a kártya a fő problémám, hanem a feleslegesen nevesített jegyek rendszere. Utóbbit egyáltalán nem vagyok hajlandó elfogadni.

A lényeg azonban, hogy a mostani döntés következtében a kártyát elutasítók, de a nevesítést elfogadók is járhatnak majd meccsekre, bár vélhetően nem mindegyikre. Valamivel talán jobb lesz, mert miközben tolja az állam a pénzt a fociba és a stadionokba, az emberek lábukkal szavazva maradtak távol a rendezvényektől, és így azért elég ciki megmagyarázni a másik kilenc és félmilliónak, hogy mégis mi a frászra megy el ennyi lóvé a közösből, miközben az mehetne mondjuk olimpiára is.

Szóval kezdett véresen gáz lenni a dolog, amit az elmúlt években a Magyar Futball Nagy Megmentésének neveztek. De mondom, ettől a döntéstől jobb nem lesz, csak talán egy kicsit könnyebb.


update: A poszt írása közben jött ki, hogy Kispesten máris eltörölték a kártya kötelező használatát!

Szerző: vh

Egy lőrinci kispesti Kőbányáról. Megtalálsz a Twitteren, emailt itt tudsz írni nekem, ha pedig üzennél, akkor a Telegramon keress. ||