Mastodon

Állítólag ezt a román csatárt teszteljük

Alexandru Ionita a neve, 26 éves, legutóbb Cipruson játszott, előtte pedig a bundesligás Kölnben nem, a török Ordusporban szintén nem, és közte Romániában épp annyit, hogy szerződtesse valaki. Korábban megjárta az U21-es válogatottat is, ha ez jelent egyáltalán bármit. (via NSO)

Ugye nálunk az van most, hogy nyár eleje óta nagyon keresünk egy kilencest, mert Gyula egyrészt nem középcsatár, másrészt egymaga nagyon kevés egy hosszú bajnokságra. A tulajdonos hétről-hétre megerősíti, hogy dolgoznak a problémán, és csak olyan jöhet, aki az elmúlt években játszott, sőt, nem csak játszott, gólokat is lőtt. Ionita bárhogy is nézzük, e két kitételből egyiknek sem felel meg.

Ettől persze még lehet egy elfeledett gyöngyszem, így megkérdeztem a román labdarúgást jobban ismerő kollegákat, hogy akkor mégis mit érdemes tudni róla?

én: Alexandru Ionita
állítőlag őt teszteljük
mit érdemes tudni róla?
nem én: ketto van beloluk, jo lenne tudni a szuletesi evszamot es az utolso klubjat

Erős kezdés.

nem én: ja, csak mind a 2 Rapid-neveles, ez az idosebbik, nagy tehetsegnek indult, de Romaniaban mar elegge leirtak, miutan visszajott Kolnbol nem sok vizetzyavart
én: csodás :(
azt mondta nálunk az öreg, hogy csak játékban lévő, az elmúlt években gólokat lövő csatárt hozunk
nem én: hat elegge nem az, 26 evesen illik ra az osi roman mondas: tehetsegnek szuletett, remenysegkent hal meg :)

Jó, ezt a mondást nem ismertem, de használni fogom, ahogy a beszélgetés egyéb csordogálásában elejtett gyöngyszemet is:

nem én: A román sajtó addig nevez tehetségnek egy fiatal játékost amíg a Steaua-hoz nem kerül, ott aztán vagy megbukik vagy válogatott lesz.

És rá kell jönnöm, Ionita nem fogja nálunk megváltani a világot, talán még Punosevac kaliberét sem éri el, és hogy egy magyar játékos is addig fiatal tehetség, amíg le nem igazol a Fradiba, mert onnantól érett játékos (vö.: beérett a játéka = alkalmas lett a Fradira)

Szerző: vh

Egy lőrinci kispesti Kőbányáról. Megtalálsz a Twitteren, emailt itt tudsz írni nekem, ha pedig üzennél, akkor a Telegramon keress. ||