Mastodon

Hurrá, még több pénz jut a fantomstadionunkra

Budapest, 2015. december 30., szerda (MTI) – Átcsoportosításokról döntött a kormány a Nemzeti Stadionfejlesztési Program felülvizsgálata keretében, az erről szóló határozat a Magyar Közlöny szerdai számában jelent meg.

A budapesti Bozsik-stadion fejlesztésére 510 millió forinttal többet szánnak, ezenkívül 690 millió forinttal több jut a kisvárdai sportlétesítmény-fejlesztésre és 325 millióval a békéscsabai beruházásra.
Csaknem 500 millió forinttal kevesebb szerepel ugyanakkor a pécsi és a nyíregyházi stadionberuházás előirányzatában, és egyaránt 239 millióval kevesebbel számolhatnak a győri, a kaposvári, a kecskeméti és a pápai fejlesztéseknél.
A Nemzeti Stadionfejlesztési Program tartalékkerete 427,5 millió forinttal lesz több. (via MTI)


Nem csak mi jártunk jól, hanem a felettébb szükséges kisvárdai létesítmény is, ami így lassan eléri a kétmilliárd forintos keretösszeget, hogy legyen Szabolcs megyében még egy UEFA hármas kategóriájú stadion, hátha két nemzetközi meccset kell rendezni egyszerre.

Ugye még véletlenül sem arról van szó, hogy Kisvárda ezer szállal kötődik Seszták Miklós fejlesztési miniszterhez, miközben a város a magyar futballban egészen a miniszter feltűnéséig a marginálisnál is marginálisabb szerepet töltött be. A jelenleg NB II-es klub is alig tizenkét éves, de ez sem akadályozza meg abban, hogy öles léptekkel haladjon előre. Szerencsére időközben az egyik legkeresettebb TAO-célponttá is váltak, így nem véletlen, hogy tegnap Délczeg is odaigazolt. Nagy célokat dédelgetnek Kisvárdán.

Ha a tényleges ráfordításokat, munkavégzést tekintjük, akkor az átcsoportosítások tényleg csak a Kisvárdát érintik, mert a kedvezményezettek közül sem nálunk, sem Békéscsabán nem dolgoznak a munkagépek, a bukósoknál pedig jelenleg az amúgy sem épülő-szépülő stadion a legnagyobb probléma.

Mindeközben, ha szívünknek valami valóban nagyon fontos, akkor láthatjuk, tud épülni stadion. A Vidiét például máris bontják:

MTI, székesfehérvéri stadion, bontás, 2015.12.21.
fotó: MTI/Bodnár Boglárka

Szerző: vh

Egy lőrinci kispesti Kőbányáról. Megtalálsz a Twitteren, emailt itt tudsz írni nekem, ha pedig üzennél, akkor a Telegramon keress. ||