Mastodon

Bár idilli a hangulat, de Lanzáért úgyis jönni fog a Fradi – a fotelból úgy látszik legalábbis

Régen sok hazain ott voltam. Aztán már csak elég sokon. Amikor kiestünk a másodosztályba, akkor megint jártam, még vidékre is. Eltelt öt év és már csak a rangadókra mentem, aztán már csak a nemzetközi meccsekre. Na, az sose tetszett. Még pár év és már csak a tévé maradt, ma meg már csak az összefoglaló.

És az ilyen.

A meccs előtt két nappal kiderül, hogy 25 éves a kanyar, és ezt ünneplik, és az is, hogy a Haladással játszunk (azt tudom, hogy az isteni Davide 6 meccs, öt gól, 2 gólpassz, és megközelítőleg 14 sarkazás, mert az fontos). Rögtön eszembe jut, hogy a Király Gabi állandóan megfogja a tizenegyeseket, meg tök részegen milyen melengető a csak a Kispest.

Ez a kezdő. (Kamber volt az új Sorin Botis, most meg valakik már a nevét se.)

Lanzafame kapufája egy klasszikus, szinte már csak a magyar bajnokságban fellelhető szöglet utáni kavarodás után születik, a háttérben jól látszik a kanyar, kéne havonta egy ilyen meccs, ingyenes belépő, sörsátor, csajok.

Az interneten azt írták, hogy jó volt a Honvéd az első félidőben, de ebből az összefoglaló már keveset villantott meg, itt például jön a Haladás-helyzet, ami mutatja, hogy ez a Gróf úr nem az a gróf úr, inkább a részeg Kemenes Szabi, vagy még az se. A helyzetet a Gaál nevű focista hagyja ki, aki majd később a gólt is lövi, ott hasonlóan tehetséges volt a Gróf, azt be se fogom inkább rakni, mert csak felidegesít megint.

És akkor jöhet a félidő vége, amikor ugye kettőt mi, egyet a Haladás, és kiderül az is, hogy nem Király Gabi véd a Haladásban. Ebből és, hogy van egy Lanzafáménk már biztos voltam a sikerben, ráadásul senki sem totyog olyan intenzíven, mint az isteni Davide.

A második gól pedig egy ilyen válogatott szintű Baráth Boti labdaszerzésből indul, aki megint bal oldalon játszott. Ha középen játszik, az szar, ne játszon. A gólt végül Koszta passzából Prosser lövi.

A második félidő szánalmas volt, de számoljon el vele a Halmosi Peti, hogy miért képtelenek semmit se focizni, ne az, aki nyeri a meccset. Viszont ezzel nekünk kell, Kabangu játszott, és sikerült kihagynia egy ilyen helyzetet, most jön egy fél év, amikor keressük a helyét, ha már ennyit vártunk rá, de télen Darth Kabangu hazai pályán is idegenben van. Én kirúgnám most, de nem értek hozzá.

Jövőhéten Diósgyőr, azt tudom, hogy utolsók, meg hogy a Horváth Feri (csakakispest) megrugdosta a Fradiból a Ramírezt, de addig még fogok olvasni, remélem lesz olyan cikk, amiben az Elek Ákos azt magyarázza, hogy miért érdemli meg a kisRulett a válogatott meghívót (mikor a Baráth Botit sose hívják), pot kívánok.