Mastodon

Átszenvedtük magunkat a Siófokon, de a nagy kérdés, hogy vajon hova tűnt Kabangu?

Bp. Honvéd – Siófok 2-1

Egy órával a meccs előtt így nézett ki az MLSZ adatbankba feltöltött keretünk. Mire beértem a stadionba, a melegítő játékosok között már nem volt ott Kabangu, viszont Májer igen. Később többen is állították, hogy a jó Darkot egy táskával látták kimenni a sporttelepről – bő egy órával a kezdés előtt. Vajon mi történhetett?

update // a sport információi szerint elkésett a meccs előtti megbeszélésről, ezért került ki a meccskeretből.

Amúgy kiszenvedtük, nincs erre jobb szó.

Valahol vicces, hogy talán azok jártak a legjobban, akik az egy darab nyitva tartó pénztár miatt valamikor félidő környékén értek be. Nagyjából akkor, amikor a szpíker bemondja az 1010 fős nézőszámot. Tehát ennyit nem sikerült időben kiszolgálni. (Az most mindegy, hogy a tribün nagyjából 900 férőhelyes, tehát egy jó tíz százalékkal több jegyet adtak így is ki, mint amennyi a mérkőzésre megnyitott szektorok hivatalos befogadóképessége volt.)

Na, de valamit azért a meccsről, mert jót legfeljebb annyit mondhatunk, hogy továbbjutottunk.

Egy. Supka továbbra is kiszámítható a kezdőcsapatát illetően. Konkrétan talán Lovric kihagyása és Kosút kezdetése volt az egyetlen, ami halványan meglepetésnek mondható. A félidőben eszközölt Gazdag-Pölöskeinek mondjuk örültem, mert Gazdival valóban érdemes spórolni, és Pölöskeiben is több van annál, mint amit eddig Kispesten mutatott, szóval játszatni kell, amíg fel nem adjuk a reménykedést benne.

Kettő. A védekezés összerakása. Supka is elismeri, hogy van vele meló bőven, de mit várt azután, hogy nyáron háromról négyvédős rendszerre váltottunk, majd télen három új embert hoztunk ebbe a sorba? Vajon mi lehet a fejekben?

Gazdag Nagy Gerivel nagyon jól megoldotta a védekezést az első félidőben. De összességében nem vagyok elégedett a csapat védekezésével. (…) Sokat dolgozunk a védekezés javításán az edzéseken, de ez koncentráció kérdése, hogy ne kapjunk egyéni hibákból, pontrúgásokból gólokat.

– szó szerint ezt mondta Supka. Vagyis ha más nem, az évek óta együtt játszó belső középpálya rendben volt, azonban az összhang már nem. Hogy őszinte legyek, nem vagyok benne biztos, hogy a Hefflerrel és Kukoccsal formailag szélsővédősre átformált megoldásra alkalmasabb a keret, mint a 3-5-2-re. Igaz, utóbbi esetben Danilo repülne a kezdőből, ami nem feltétlen baj.

Három. Tényleg, Danilo. Vajon mekkora helyzet kell neki éles meccsen, hogy berúgja? Ne szégyelljük kimondani, amit mostanában mutat, az valami irtózatosan kevés. Persze, lehet jönni azzal, hogy nem a posztján játszik, de ez hadd ne legyen már felmentés az állításra: Danilo gyengén játszik. Hogy a saját vagy az edzője hibájából, az más kérdés, nem ezt vizsgáljuk egyelőre.

Nagyjából ennyi, mert ez minden volt, csak előremutató futball nem. Tényleg nem látom, hogy mit kéne látni Kosútban, amitől jobb, mint mondjuk Bobál, azon kívül, hogy van aláírt szerződése a következő idényre. Aztán azt sem értem, hogy hova lett a felkészülési meccseken látott Kukoc, mert mintha egy teljesen másik játékos játszana mostanában helyett. Vajon Danilót mi tartja még a kezdőben, és meddig erőlteti Supka ezt a 4-4-2-t? Rendben, hogy megpróbáljuk elhitetjük magunkkal, a három idei meccsen kapott nyolc gólból csak egy született akcióból, de a nyolc gól akkor is nyolc, és csak azért nem kilenc, mert Horváth tegnap nagyot védett a végén.

Márpedig ennyi sok, nagyon sok, és ennyit képtelenek leszünk tartósan ellensúlyozni lőtt gólokkal, hogy legalább az iksz meglegyen. Talán pár meccs még belefér, de ha közben kiderül, hogy vakvágányon indultunk el a télen, akkor a válogatott miatti szünetben talán érdemes lenne újragondolni a tavaszt, hogy ha más nem, a következő szezonra legyen valami alapunk.

címlapkép: Baráth gólja, fotó: 1909foto

Szerző: vh

Egy lőrinci kispesti Kőbányáról. Megtalálsz a Twitteren, emailt itt tudsz írni nekem, ha pedig üzennél, akkor a Telegramon keress. ||