Mastodon

Napikispest 2018.03.08.


(via mlsz.hu)

  • bíróküldés // Kassai vezeti a szombati Vasas-Honvédot.
  • fegyelmi bizottság // valami egészen nyakatekert és abszurd indoklással a feb 300 ezerre vágná le a klubot a Videoton buszának megdobálása miatt. A Honvéd nem nyugszik bele – írja a honlapunk.
    • magyarul a feb kimondta, hogy ha kimegyek bármelyik stadionhoz, és azt kívülről megdobálom, akkor azért a mérkőzés szervezője a felelős. taps.

Az indoklás teljes szövege //
– A FEB a Budapest Honvéd–Videoton FC elmaradt mérkőzéssel kapcsolatban a Honvédot, mint visszaesőt, a mérkőzésrendezéssel kapcsolatos szabályzati előírások megsértéséért, továbbá mert a vendégcsapat kiléptetése nem volt körültekintően megszervezve, ezáltal nem volt garantálva a vendégcsapat részére a sportrendezvény helyszínének biztonságos elhagyása sem, 300.000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.  

A sportról szóló 2004. évi I. törvény 66. §  (3) bekezdésében foglaltak alapján a  mérkőzést megszervező sportszervezet felelőssége a résztvevőknek a sportlétesítmény helyszínén történő megjelenésétől addig tart, amíg a résztvevők a sportlétesítmény helyszínét elhagyják.

Ezzel összhangban a hazai sportszervezet felelősségéről  az FSZ 7. § (2) bekezdése a következő rendelkezést tartalmazza:

„A hazai sportszervezet felelős a rend és a biztonság fenntartásáért a sportlétesítmény területén a mérkőzések előtti, (a csapatok stadionba érkezése és a játékvezető mérkőzés kezdetét jelző sípszava között eltelt idő), alatti és utáni (a mérkőzés lefújásától a játékvezetők és a csapatok stadionból való távozásáig eltelt idő) időszakában az MLSZ speciális szabályzataiban meghatározottak szerint.”

Az MLSZ Biztonsági Szabályzat (BSZ) 11. § (6) bekezdése szerint:

„A szervező felelőssége a résztvevőknek a sportesemény helyszínén történő megjelenésétől  számítva addig tart, amíg a résztvevők a sportesemény helyszínét elhagyják.”

A BSZ 11. § (7) bekezdés h) pontja szerint:

„A szervező a sportrendezvény előtt köteles:

….h) a sportrendezvény helyszínének biztonságos elhagyását, szükségesség esetén egyes csoportok   visszatartását megszervezni, előkészíteni.”
Egyszerűen vicc az egész //
A Honvédnak küldött indoklás egy részlete

Felmerül kérdésként, hogy a Honvéd biztonsági személyzetének vajon mennyire tartozik a jogkörébe, hogy megállapítsa, a stadion területén kívül milyen viszonyok uralkodnak? Ennyi erővel a helyzetet rosszul felmérő, és a Videoton buszát vezető sofőrt is el lehetne meszelni, hogy minek ment oda? Abszurdum ez az a két bekezdés, hiszen az MLSZ is elismeri, aesemények a stadionon kívül történtek.

Egy másik részlet a Honvédnak küldött indoklásból

Meg szeretném jegyezni, hogy évek óta minden stadionban ez van. Mellényes szekust csak mutatóban látni, névvel ellátottból még kevesebb van, ellenben mindenféle megkülönböztető jelzést nélkülöző emberek intézkednek velünk szemben. Hogy ez elfogadhatatlan, az nem kérdés, hogy egyáltalán nem szurkolóbarát, az sem kérdés, azonban ugye az ellenőrök folyamatosan elsiklanak felette, hiszen nehezen hihető, hogy még nem tűnt fel egynek és egyetlen alkalommal sem.

Szerző: vh

Egy lőrinci kispesti Kőbányáról. Megtalálsz a Twitteren, emailt itt tudsz írni nekem, ha pedig üzennél, akkor a Telegramon keress. ||