Mastodon

Hétindító kibeszélő

Kint van ragadósan a craiovai túra információs posztja, és ott azt kértük, ha lehetséges, a kommentekben csak az utazással kapcsolatos témák jöjjenek elő, így a minden más kibeszélésére dedikálunk egy posztot.

És, hogy téma is legyen, idemásolom Csapó Gyula szurkolónk összefoglalóját a Honvéd-MFA/vegyes – Csákvár meccsről, ahol az első félidőben a nagycsapat azon játékosai léptek pályára, akik a Craiova elleni odavágón nem. (Az eredeti posztot kissé megtördeltem, mert olvashatatlanul egybefolyó volt.)


CSÁKVÁR-HONVÉD MFA 2-1 (0-0)

Becsülettel bevallom, hogy azt gondoltam legalább az első félidőben beverünk 2-3 gólt, hiszen a kezdő csapatunk a következő volt: Tomori-King, Temesvári, Kálnoki, Bence, Lukács-Egerszegi, Heffler, Soltész-Hegedűs, Májer. Nem mondhatom, hogy nem hajtott a csapat, de nem tudtuk feltörni a Csákvári védelmet, sőt ők is szerezhettek volna 2 gólt, ha Tomori nem tisztáz kétszer lábbal. A mieinknél a következő helyzetek alakultak ki:

14’ Egerszegit nagy helyzetben beérték és csak egy kacska mozdulattal tudta kapu fölé lőni a labdát,

32’ Lukács nagy helyzetben a kapus lába között próbálta ellőni a kiugratás után a labdát, de az elakadt a kapusban,

35’ Májer pedig mellé durrantott.

A második félidőre csak Bence maradt a pályán és 13 újabb játékos próbálkozott megleckéztetni a Csákvárt. Ez egyszer sikerült, amikor Tánczos ment el a jobbszélen, középre adott labdáját Nagy Bence gyönyörűen átlépte, majd Bíró Ákos beverte. Ez volt az egyenlítő gólunk, mert korábban betalált a Csákvár. A győzelmet is megszerezhettük volna, de Stojacovici gyönyörű lövését nagyon szép mozdulattal hárította a hazaiak kapusa. Ennél sokkal több nem is nagyon történt a mi részünkről, a Csákvár ránk erőltette akaratát.

Az utolsó percekben Tánczos Pisti nagyon bután szabálytalankodott az ellenfél csatárával (talán épp az egykori kispesti nevelés, most kicsit túlsúlyos Daru Bencével szemben) és mivel ez a büntetőterületen belül történt, a kis Kipu (Kiprich Dávid) már lőhette is a tizit. Sajnos be, a kapuba. Trezi (Pisont Pisti) le is baszarintotta Horváth Ricsit miért nem szólt rá a kissrácra, hogy ne szabálytalankodjon.

Néhány rövid gondolat az első félidőben szerepet kapott játékosokról: Tomori kiválóan védett, lábmunkája is extra volt, King mintha húzná a lábát, messze van még az első csapatba kerüléstől, Kálnoki gyenge volt, ráadásul úgy felrúgott egy szerencsétlen csákváristát, hogy az kishíján vállát törte (nagyon sportszerűtlen mozdulat volt), Temesvári hiba nélkül oldotta meg feladatát, Bence hasznos volt, de nem emelkedett ki társai közül, Lukács jól mozgott, de sokszor hozott rossz döntést, látszik a játékhiánya, Egerszegi nekem nagy csalódás volt, ebből a félidőből megítélve nem értem miért jött hozzánk, Heffler a félidő elején hajtott, aztán ellazázta a sztorit, séróból hozta le a félidőt, Soltész sokat dolgozott, de többször pontatlanul passzolt, viszont egyszer olyan cselsorozatot mutatott be ballal-jobbal sarokkal, lábközött, amit élmény volt nézni, fel is rúgta utána a Chuck Vári, Hegedűs nagyon akart, nekem tetszett a játéka, Májer nagyot szívott, mert az ő oldalán több óriási tócsa volt, ami háromszor akadályozta meg a kapura törésben, mert megállt benne a labda, Milu meg majdnem agyérgörcsöt kapott, egyébként a jobbak közé volt sorolható. Huhh. Ennyi.

Az első csapat szakmai stábjából Alessandro Recenti tekintette meg a fiúkat. Hogy kit ajánlhatott Sanyínó figyelmébe csütörtökre? Mert ugye középpályás és csatár gondjaink vannak. Nem tudom. Talán Hege vagy Hefi kerülhet be, de Milu is kaphatna lehetőséget. Cifinél jelenleg többre lenne képes. Egerszegi és King még nem jó megoldás… És persze attól sem fakadnék sírva, ha Temes és Soltész Doma közelebb kerülne az első csapathoz… De ezt majd a Mester eldönti. Egyébként összességében sajnos nem voltam elégedett a csapattal, a másodosztály középmezőnyéhez tartozó Chuck Norris gárdáját legalább az első félideji Honvédnak el kellett volna intéznie. Mindeközben a Craiova győzelemmel hangolt a bajnokságban csütörtökre és holtversenyben vezeti a tabellát.

HAJRÁ HONVÉD! CSAK A KISPEST!


Szerző: vh

Egy lőrinci kispesti Kőbányáról. Megtalálsz a Twitteren, emailt itt tudsz írni nekem, ha pedig üzennél, akkor a Telegramon keress. ||