Információk a Craiovába utazóknak

Folyamatosan frissülő posztunkban gyűjtjük össze a legfontosabb tudnivalókat.

Kérek mindenkit, a poszt alatt csak az utazással kapcsolatos témákról beszélgessünk! Minden másra kitettem egy kibeszélőt ide.

A posztban a következőkre kaphatsz választ:

 • hol és mikor tudok jelentkezni a buszos túrára?
 • mennyibe kerül?
 • mikor indulnak és érkeznek a buszok?
 • ha autóval jönnék, mit csináljak?
 • hol tudok meccsjegyet venni és mennyibe kerül?
 • egyéb.
Busz

Buszból annyi indul, amennyire szükség lesz, ennek azonban feltétele, hogy minél előbb jelentkezzetek!

A buszra több helyen is regisztrálhatsz:

 • személyesen a Corleonéban 8 és 23 óra között, vagy
 • személyesen hétfőn és kedden 17 és 20 óra között a Futball Házban, vagy
 • banki átutalással a KLTE számlájára: MAGNET Magyar Közösségi Bank 16200113-00270179. A közleménybe mindenképp írd be, hogy Craiova és az utazók nevét! (Ha utaltál, dobj egy emailt a klte1909@gmail.com címre, vagy írj egy üzenetet a Facebookon, mert az átutalás kicsit csúszhat, így viszont azonnal értesülnek a foglalásodról.)

A buszos utazás ára 13.500 forint.

Személygépjármű

Ha mindenképp kocsival jönnél, legyél kicsit türelmes, amint tudunk pontos részleteket a buszok útvonaláról, a megállók helyéről, értesítünk, és akkor becsatlakozhatsz a konvojba.

Ha valahogy mégis meg tudnád oldani, hogy busszal gyere, akkor inkább válaszd azt, az egyszerűség kedvéért.

Utazási információ, okmányok

Románia ugyan tagja az Európai Uniónak, de nem tagja a schengeni övezetnek, így a magyar-román határon még van határellenőrzés. Az országba érvényes útlevéllel vagy személyi igazolvánnyal lehet belépni.

Meccsjegyek

A craiovai meccsre csak elővételben, és csak Budapesten lehet jegyet vásárolni mégpedig a következő időpontokban és helyszíneken:

 • hétfőn és kedden 17 és 20 óra között a Futball Házban
 • szerdán 14 és 17 óra között az Akadémián (1194 Budapest, Temesvár utca 25/a)

A jegyek ára 1100 forint.

Ha egy ismerősöd nem tud személyesen jegyet vásárolni, akkor kérd el az adatait, és vedd meg neki a jegyet, jegyeket! Mindenki jegyhez fog jutni, aki kér, csak legyenek ismertek az adatai!

A buszok menetrendje és a craiovai tartózkodás

A buszok szerda éjszaka indulnak a Corleone elől (Budapest, Reviczky Gyula u. 76, 1181). Találkozó 23:00-kor, indulás éjfél körül.

Érkezés Craiova közelébe csütörtök délelőtt. A helyi program, szurkolói zóna, vagy egyéb étterem, italbolt, satöbbi szervezés alatt, amint lesznek részletek, frissítjük a posztot.

❗️ Fontos, hogy Craiovában, ha lehetséges, ne mászkálj egyedül, vagy a kis csoportoddal az utcákon kispestes öltözékben, zászlókkal. A helyi rendvédelmi szervek nem lehetnek mindenhol ott. Ne vállaljatok felesleges kockázatot!

A buszok a mérkőzést követően azonnal visszaindulnak Budapestre.

Ha további kérdésed lenne

címlapkép: Ikarus 31/311, fotó: Fortepan/Lipovits Károly

“Információk a Craiovába utazóknak” bejegyzéshez 21 hozzászólás

 1. Kérlek jelezd a posztban, hogy kispest mezben, salban, SENKI ne setalgasson egyedül a városban.
  Zászlóval főleg!!

 2. Igen, ez a beszámoló engem is elszomorított. Nem értem, hogy amíg egy Mezőkövesd le tud akasztani egy Bereczet, grúz gólkirályt, amíg a Kisvárda román válogatott játékosokat igazol, addig mi miért a belterjes NB1-ből kukázunk, annak is az aljából (Egerszegi, Kesztyűs). King sajna nem fogja megváltani a világot :( sztem félti a lábát, sérülékeny, tartok attól, hogy ő is megsérül. Ez is mutatja, hogy mennyire szegényes az igazolásokért felellős kolléga tudása, vagy épp igényszintje. Kérdezem, hogy az a középpályás srác, akit megvett a Mezőkövesd tőlünk, az nekünk miért nem lett volna ok, vagy csak kipróbálni?? Nem hiszem el, hogy mi nem tudnánk normális embert igazolni??? Max a vezetőség zsarolja meg a főnököt, ha nem ad sok-sok nyertes tendert közbeszerzésen, akkor elfelejtik jól üzemeltetni a határkerítést. :) :)

 3. Tegnap befizettem a buszt, megvettem a jegyeket. Este kiderült, hogy az oldalbordák is tudnának jönni, ellenben esélyem sincs kijutni már a meccsig a házba. Facebookon jól olvasom, hogy a jegyet is tudom már intézni utalással?

   1. Köszönöm! Írtam hantának, de ha Tibi a megoldás, akkor megyünk hozzá.

 4. Sziasztok, az érdekelne, hogy kb mennyi autó indul és az, hogy craiova közelében merre lesz a “szieszta”? Mi 3an azzal megyünk. Üdv!

 5. Köszönöm a segítséget! Tibivel meg tudtuk oldani, így négyen tudunk menni.

  1. Tegnapelőtt fizettem be, bőven zárás előtt. Akkor volt cirka 100 jegyeladásunk, de ebből nem mindenki buszos. Valahogy nem érzem azt a marha nagy lelkesedés, pedig Romániába megyünk és a távolság sem nagy.

   1. Hát igen, sajnos nem leszünk sokan. Tegnap estig 150 belépő fogyott csak. A buszra pedig 80-an jelentkeztek.

    1. Ennél egy picivel jobb számot hallottam belépőre, de az is siralmasan kevés. Hazai nézőszámunkhoz képest az újpestiek és mi vagyunk a legjobban utazó tábor (abszolút versenyben is előkelő helyen vagyunk), de valamiért ez a román túra nem mozgatta meg az embereket. :( 500-an sem lettünk volna elegek 30.000 román ellen, de így végképp soványak leszünk.

 6. Mèg egy kis info. Aki kocsival megy ne felejtse a matricàt. 9 fős kisbuszra van 1 napos is ès azt erdemesebb 2 napra megvenni mint a 7 napost. Egyik 4 eur a masik 20.

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.