Mastodon

Lehet, kéne csinálni egy Visszasírom-Hemit-métert, és rendszeresen publikálni az állását

Gyerünk, csináljuk meg!

megjegyzés: a most következő poszt jelentős részét még július 9-én írtam, de közben úgy alakultak a dolgok, hogy valamiért mégsem került publikálásra.

Az emberiség szeret egyszerű grafikonokban, mutatókban gondolkodni. Van ugye a Végítélet órája, amit a tudósok állítgatnak 23:43 és 23:58 között, hogy mennyire vagyunk közel egy globális katasztrófához. Aztán van a hőmérő, amit az időjárás állítgat, és arról tudjuk, hogy mennyire kell fáznunk, vagy melegünknek lenni, és van egy csomó egyéb más mutató is a világban.

Hemi-o-meter viszont még nincs, de lehetne. Mondjuk egy homokóra, vagy egy higanyszálas hőmérő, aminek az egyik vége még nem tudom mit jelent, de a másikon az lenne, hogy mennyire sírja vissza a kispesti közeg az Öreget.

Például, ha beesne mondjuk Messi, aláírna három évre, de csak a padon jutna neki hely, mert vannak nála jobbak a kezdőben, akiket piaci alapon szereztünk (szponzoráció, jegybevétel, mezeladás, globális piac, etc.), akkor a higanyszál meg sem jelenne a csőben, mert nincs értelme mozdulnia; azonban ha jön még két Kesztyűs Barna, meg három egyéb jellegű nímad a szlovák/horvát bajnokságból olyan posztra, ahol már vagyunk bőven, akkor minden maradna a régiben, mert ugye korábban se volt máshogy.

A megugrásnak, a vészharangok kongatásának, sőt erőből megrántásának, a viharjelző bekapcsolásának és stroboszkóp-fokozatra felcsavarásának, a sipákolásnak, vinnyogásnak – magyarul az Öreg visszasírásának pedig akkor lenne értelme (gondosan jelezné a higanyszál emelkedése!), amikor ugyanaz történik, mint történt az elmúlt években, de közben képtelenek vagyunk feloldani magunkban azt a Nagy Gerin michelinbábuzó XL-es mezt is szétfeszítő ellentmondást, hogy nem ezt ígérték, nem ennek kéne következnie, valami nagyon nem stimmol.


Nagyjából eddig a júliusi posztkezdemény, innentől már ma van.


Tudjátok mit? Legyen mégis Hemi-o-meter (de Supka-o-meter egyelőre nem)! Minden hónap 28-án kiteszünk egy egytől tízig skálát, azzal a roppant egyszerű kérdéssel, hogy Mennyire sírod vissza az Öreget?

Lehet szavazni, vonunk belőle egy átlagot; rögzítjük egy grafikonon, lesznek olyan X-tengelyek, hogy 2019 augusztus, 2019 szeptember, és így tovább, majd megnézzük, mennyire ingadozik a mutató. Vagyis mennyire Hemi a helyzet.

Szerző: vh

Egy lőrinci kispesti Kőbányáról. Megtalálsz a Twitteren, emailt itt tudsz írni nekem, ha pedig üzennél, akkor a Telegramon keress. ||