Koronanapló 12. nap

Mára nincs semmi.

Bocsi, ma se poszt, se meccs nem lesz. A nap nagy részében egy kib*szott menő platformot csesztettem, és egyszerűen elment vele az idő. Természetesen egy videókonferenciára szánt alkalmazásról van szó, azonban ezúttal nem feltétlen a cég munkaszervezésében használnánk, mert arra továbbra is remek eszköz a Google Meet, hanem a partnerekkel és ügyfelekkel való kapcsolattartásra, illetve a supporthoz kapcsolódó feladatokra kerestünk megoldást, és úgy néz ki megtaláltuk. Amúgy ha valakit érdekel, akkor ez a jitsi.org, ami nagyon hasonló a Google Meethez vagy a Zoomhoz, ellenben opensource, Apache 2.0 liszensz alá esik, vagyis egészen széles körben fel lehet használni.

? más // ezt a posztot kb. 24 órára megnyitom kommentelésre, ha belétek szorult volna valami az elmúlt hetekben, és nincs más módotok kiereszteni magatokból. Kérek mindenkit, tartsuk normális mederben a beszélgetést.

Szerző: vh

Egy lőrinci kispesti Kőbányáról. Megtalálsz a Twitteren, emailt itt tudsz írni nekem, ha pedig üzennél, akkor a Telegramon keress. ||

“Koronanapló 12. nap” bejegyzéshez 65 hozzászólás

 1. Úgy látom leeresztettünk, mint a kéthetes lufi.

  1. ..tartok tőle, hogy leszünk mi még ennél sokkal jobban is leeresztve attól ami jön…

  1. Itt de elàztunk!De a hangulat ès a vàc kiütèse enyhìtett kicsit.

 2. https://uploads.disquscdn.com/images/ab68e77a1362becba2c6042635a9aa40832c86ef58aafa1c3a0fe847a9e0e365.jpg

  Jó Estét, Sziasztok!

  Embert próbáló idők jönnek…Minden Szurkolótársamnak erőt, egészséget, és kitartást kívánok őszinte vörös-fekete szívvel és lélekkel!!! Nagyon hiányoztok, a fórum is, a Csapat is! Vigyázzatok egymásra, Családotokra, Szeretteitekre!!!

  Csak a Kispest, Hajrá Honvéd, Ultras Forever!

  A Vasutas
  ?‍♂️❤?♠️♦️♣️⚽️??????

 3. Nagy élvezettel nézem a bajnoki év meccseit.Botka, Baráth, Bobál D.Bobál G. Holander,Koszta, Gazdag,Proszer,Vernes játékát.Talán az Akadémia újra előtérbe kerül?

 4. Köszönjük szépen a poszt 24 órás megnyitását! Hiányoznak a régi jó dolgok….
  Persze nem értem most ennek a logikáját sem!

 5. A helyzet nálam is az mint sokunknál, nem igen jut eszembe most a foci.
  Szerintem a tabellát véglegesnek tekinthetjük. MK-t talán az év végén befejezik. Mondjuk az meglep hogy még adnak bért a játékosoknak….
  Amint lehet az új szezont indítják mert a sok lelkileg megviselt embernek kell a cirkusz.
  Aggódom a jövőnk miatt az éves költségvetésünk adatait látva. Nem lepne meg ha majd újra lesznek bajnoki meccsek, akkor mi a harmadosztályban kezdjük….
  Ha megéljük meglátjuk.
  Addig is vigyázzon mindenki magára.
  Maradj otthon (bármennyire is szar a négy fal között…)!!!!!!!!!!!!

  1. Mi a gondod a költségvetéssel?
   Ui. : Visszatért a régi rend?

   1. Pontosabban az éves beszámolónkkal van gondom…
    Mi nem vagyunk a hatalom kegyencei…
    UI.: Úgy érzed???

    1. 1.Nem lehet más, csak minuszos, ha csak az eddigit veszed alapul is, mert áthúzza negativba a törlesztő részlet( Club vétel) , 250k első adag(Lanza), + az akadémia jelentősen megemelkedett működtetési költsége.
     2.A kommentellenőrnek megjött az esze, arra gondoltam.

     1. 1.
      Az oké hogy a törlesztés viszi a pénzt, de sok felesleges személyügyi kiadás is mínuszba viszi. Ráadásul a bevétel is elég negatív. Szerintem ha nem lennének személyügyi kiadásaik a tulajdonosoknak, akkor sem tudnák a hitelt visszafizetni.
      2.
      Szuper ezt jól félreértettem ???

      1. Szerintem a bértömeg 40%-os növekedése elsősorban a játékosok jövedelmének növekedéséből adódik. Ez alapjában véve remek dolog, mert korábban az alacsony fizetések miatt nehéz volt megtartani a játékosokat. Ha viszont nem sikerül pótolni a hiányt, akkor baj lesz. (És még ha pótolják is, akkor sem a piacról, mert a nerfoci idejét éljük. Így meg olyan értelmetlen az egész.)

       1. Ha van 8 meg 12 millát kereső játékosod mégis mit vártál? Plusz még a megnövekedett dolgozói létszámból, főképp az akadémia körül.

        1. Veszteséges gazdálkodást és pénzügy instabilitást semmiképpen. Persze ha ők is betömik valahogy a 400 millás lukat, akkor nincs gáz. (De akkor is vesszen a nerfoci)

        2. Mondjuk én nem azt vártam, hogy a bérek az egekbe, a játék színvonala és eredményessége meg a béka segge alá kerül..!

       2. Az új tulajdonosokkal fordított minden. Több pénz kevesebb foci. Mivel szerintem ner-szerencse lovagok a tulajdonosok ezért bizonyos hogy nagyon nagy szarban leszünk a végén. De majd szólnak a Köpcösnek és minden megoldható…
        Sajnos semmi sem lesz tisztább…

      2. Döntsd el. Kell Gazdag, kell Lanza,kell külföldi tábor télen-nyáron, kell e modern akadémia/edzőközpont vagy sem? Mert pl ez egy “csöppet” költségesebb, mint hogy nyikorgó emeleteságyakon zsúfolod össze a kölyköket, vagy fagyos edzőpályákon bohóckodsz itthon februárban 2 – 3 osztályú szlovák csapatok ellen , mint amit megszoktál . Nem rémeket kell látni, meg hülyeségeket enni nagykanállal, hogy ki mikor és mit”hallott”taxisoktól mondjuk a legnagyobb ászunkról,vagy hogy itt a nyomor mert nem lett 1_2 millió nyereség, esetleg nincs fizetés meg hasonlók. Peace

 6. Szuper ez a Jitsi, köszi!!!
  Mindent tud ami kellhet, vagy amit a Zoom lóvéért árul, igaz én még Mac alatt küzdök azzal, hogy legyen kamerám itt :|

 7. Udv.mindenkinej ,többen írtátok az akadémia pénzügyi terhet jelent a csapatnak .Felre érthettem a dolgot de legutóbb arról volt szó a kiemelt akadémiákat az állam külön pénzeli .Ezt rosszul gondoltam ? Természetesen mindenkinek kívánok jó egészséget és sok szerencsét ebben az egészségügyi és gazdasági válságban .
  Ui.: Jó lenne itt maradni .

 8. Jó ötlet volt az ínséges napokra visszahozni a bajnoki címes szezon meccseit. Sajnos nincs időm a meccseket végignézni, de már az összefoglalókból is sok rácsodálkozás összejött:
  – Balázs az elején meglepően sok lehetőséget kapott
  – Horváth Andrisban a parádés védések mellett megmutatkozott már akkor is a potya – ezeket szeretem elfelejteni.
  – Koszta szabadrúgásgóljára emlékeztem, de a veszélyes fejesei kevésbé maradtak meg
  – Arra nem emlékeztem, hogy ennyire vékony első 11 meccses teljesítmény után húztuk be a bajnoki címet. Az volt a szerencsénk, hogy nagy körbeverések voltak, a Vasas erőn felül tolta az első két harmadot, a Fradi-Vidi páros meg magukhoz képest visszafogott teljesítményt hoztak.

  Nem tudom mi lesz az aktuális szezonnal, de ha vége lesz, akkor egy kicsit vissza kellene nyúlni a gyökerekhez. Én a Bobál ikreket, Zsótért, Prosszert és Kosztát is visszahoznám + középpályára kell egy labdabiztos, védekezni is képes futógép.

  Horváth Feri esetleges visszatérése többeknél kiverte a biztosítékot, én nem értem miért. Több kiesőjelölt csapatnál folytatott heroikus küzdelmet és bár a legtöbb esetben elbukott, kíváncsi lennék, hogy nálunk – egy jobb képességű kerettel – mit alkotna. Ha nem tudunk egy jó pedigréjű külföldi edzőt hozni – Storck szerintem nem jön ide -, akkor ő is jó megoldás lehetne.
  Urbányi sportigazgatói kinevezése is jól sülhetne el, mert jelenleg nincs szakmai koncepció.
  Kell egy másodosztályú testvércsapat, ahol a tehetséges fiatalokat játszatni lehetne, ez a jelenlegi nb3-as második csapat megoldás nem jó semmire, nem szolgálja kellőképpen az akadémiáról kinövő tehetségek fejlődését + Pisontnak sem segít a fejlődésben..

  OFF: Mi melóban a Microsoft Teams-t használjuk, nagyon jó működik a 400+ fős vezetői tájékoztatástól kezdve a 20-30 főt is kiszolgáló videós meetingeken át, asztalmegosztás, fájl tárolás-megosztás, csoportos chat, stb.
  Lányomék a Hip-hop órát Skype-on tartják ~20 lány, tanár előadói nézetben mutatja mit kell és kicsiben kamerán látja a lányok mozgását, visszajelzést ad. Óra alatt a mikrofon mindenkinél kikapcsolva + a végén beszélnek egy kicsit.

  1. Nem lesz külföldi edző. Senki nem fog idejönni az elkövetkező időkben. Marad HFeri.

  2. Szerintem nem a régi sikercsapat tagjait kellene visszahozni. Viszont abban egyetértünk, hogy vissza kellene nyúlni a gyökerekhez, csak én úgy csinálnám, hogy az akadémiáról feljövő ügyesebb gyerekeknek adnék több lehetőséget, ahogy annak idején Rossi csinálta – csak ő kényszerből.

   1. Ha most hirtelen beakarnánk építeni csak 3-4 fiatalt ebbe a csapatba az egyenlő lenne a bukással szerintem. Sajnos eddig beigazolódott hogy az akadémia nem készíti fel a fiatalokat az Nb1-re. Aki felkerül annak kell minimum két év hogy beérjen. Ha most bedobnànk 3-4 ilyen fiatalt az bukás lenne.

    1. Semmiképpen sem egyszerre, de következetesen. Lassan emelgetni a játékperceket azoknál, akik arra érdemesek és olyan meccs szitukban, amikor belefér, adni hosszabb időszakokat is nekik.

 9. Sziasztok! Remélem mindenki jól van és a családtagok is egészségesek! Jó újra ide írni? Vigyázzatok magatokra! CSAK!!!

 10. Volt egy gólösszefoglaló (minden meccs) a teljes bajnoki szezonról, ha jól emlékszem a fórumra ki lett rakva. Tudja valaki hol érhetném el?

 11. Mai meccs : 2013. április : Bp.Honvéd – FTC 1:0. Gól : Tchami.
  Hogy ezt a kibaszott kurva Martinezt mennyira kamáztam ! Simán bárkit megvert 1-1-ben, jól fejelt, hihetetlen bombái voltak.
  Lanza kis fiatal ficsúrként, félkopaszon ollózgatott 20-ról. Lovrics már akkor is aprított mindenkit.Imádtam Tandiát ahogy minden meccsen vérfürdőt rendezett ! Kemenes Szabi megrendelte kínából az egyedi kapuskesztyűjét amire az volt írva hogy KEMENES SZABLOCS :)
  a Mister olyan ideg volt a padon hogy lezavart a játékvezető. És Csámi góljával el lett picsázva az akkori -szintén- nagyképű fradika.

  1. Lanza mennyivel dinamikusabb volt.Tandiàt nagyon bìrtam,iszonyat jó felèpìtèsű vèdő volt.Ha nincs a diósgyőri rossz szerelèse sztem jó pènzèrt tudta volna az öreg eladni.Mondjuk most is visszahoznâm?Martinez pedig nagyot hibàzott,hogy elment győrbe,neki ott siklott ki a karrierje sztem.de ugye akkor sem tudtunk megtartani jàtèkost.

 12. A szomszédoknál már elkezdődött. A Horvátoknál a Dinamo Zagrabnal vannak gondok. A szlovákoknál a 2. helyen álló Zsolna fog megszűnni. Vajon nálunk melyik klub lesz az első aki bejelenti hogy gondok vannak?

  1. Hát azt majd meglátjuk. Hallani, h drasztikusan csökkenteni fogják az állami pénzt a fociban és az összes látványsportágban. Ha ez bekövetkezik, akkor jó pár klub kerül komoly bajba, osztályokat zuhanhat, vagy akár meg is szűnhet. Persze majd kiderül, melyik forgatókönyv lesz a koronavírus után fellépő gazdasági válság miatt.

   1. Meglátjuk. Sok barátság ment már tönkre, ha gazdasági probléma lépett fel.
    Azt is mérlegelniük kell, mivel veszítenek többet a 2 év múlva sorra kerülő választások fényében.
    Nem fekete-fehér a szitu.

    1. Nem kell lemondania, elég ha kikerül a pixisből.
     A foci legfelsőbb köreiből azt hallani, h komoly változások lesznek anyagi téren is, ami az összes látványsportágat érinti, de ahogy mondtam, majd meglátjuk.

    2. semmi sem mehet úgy, mint eddig.
     még a foci sem lehet kivétel.
     ui.
     persze van az a klasszikus mondás, hogy “sok mindennek meg kell változni, hogy minden maradjon a régiben”… de én most tényleg nem látom esélyét a milliárdok további becsatornázásának, amikor 50%(??) körül fog döcögni a gazdaság

    3. Még a mienkről se fog lemondani, nemhogy a sajátjáról.

   2. Balmazon is spanok voltak, az mtk-nál meg a csúcs spanci van

  2. . Nincs a belgának pénze, az UTE jövője bizonytalan

   1. Szerinted. Belgium 7.leggazdagabb embere a fater, már 10 éve több mint 500millio € csilingelt náluk a fiókban, tuti, hogy a híd alatt végzik, az évi 6 milliós úttest kiadás miatt. Ennyi hülyeséget kijelentőmódban összehordani…

 13. Valaki megtudná mondani hogy miért nincs még fizetés csökkenés az összes foci klubnál (és más csapatsportoknál?
  A Barcelona csapata simán elfogadta a 70%-os fizetés csökkentést a járvány idejére!!

  1. Igaz a Tao-s + egyéb költségvetési pénzek továbbra is szabadon áramlanak a klubokhoz…
   A 20-30%-os csökkenés minimális, sokan ellazáznánk otthon a megmaradt összegért.

   1. Nem vitatom hogy játszani szeretnének.
    Sőt akik megszokták a rendszeres mozgást csapatban a hozzátartozó hülyéskedésekkel, azoknak különösen szar lehet, mint ahogy másoknak is. A szórakoztató ipar is padlón van.
    Ki tudja mit hoz a jövő…

    1. Azért remélem nem lesz ugyanolyan minden. Bízom abban hogy az emberek többsége nyitottabbá válik, és empatikusabbá mások iránt a Kárpát medencében is. ?

 14. Hát a jelenlegi helyzet alapján, ha bármelyik magyar csapat további pénzeket kap, abból hatalmas balhé lesz…vagyis a tisztán állami csőcsön élő Klubok elég rendesen megszívták. Furcsa, de jelenleg az alacsonyabb pénzekért játszó játékosokat futtató Kluboknak áll a zászló, mert a jól kereső játékosokat foglalkoztató klubok (Kisvárda, Felcsút, Mezőkövesd, Ferencváros, Videoton) a várható drasztikus fizetéscsökkenés miatt vagy elengedni kénytelen lesznek a sztárocskáikat, vagy egyszerűen motiválatlanok lesznek a játékosok. Illetve a Fradi-Vidi páros az EL-be összeszedett pénzéből még tudja tartani a frontot, de kérdés, hogy mennyire tudják beosztani a pénzeket.
  Ami minket illet, gyanítom nálunk is visszaesés várható a teljesítményben, de úgy gondolom hogy ha mi még mindig vissza tudunk rendelni egy rakat fiatal játékost, így talán a fizucsökkentés mi kevésbé fogjuk megérezni.
  Hatalmas kérdés, hogy a tulajdonosoknak mi a szándéka a klubbal, illetve mennyire felülről mozgatható figurák. Illetve az is meghatározó tényező lesz, hogy a bajnokság befejezését hogyan képzeli az MLSZ. Ha pillanatnyi állás alapján hirdetnek végeredményt, akkor még a MK-ba jók lehetünk, minden egyéb verzió esetén az edző és a tulajdonosi szándék fogja a jővőnket meghatározni.
  Érdeklődve figyelem az eseményeket.

 15. Most egy, a mar korabban belengetett, legszebb gol szavazas, sokaknal enyhitene az elvonasi tüneteket :)

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.