Mastodon

Koronanapló 17. nap // Beindult a fizetéscsökkentési láz

Letargia, fizetéscsökkentések, Öcsi első szülinapja, unalmas döntetlen az Újpesttel.

A sok itthonlét után hétvégére utolért az általános letargia, és eljutottam odáig, hogy semmihez sincs kedvem. Sajnos, most lesz igazán szükség az önakaratra, hogy sikerüljön átbillenni, mert ha beleragad az ember, akkor nagyon nehéz lesz visszapörögni a munkába, a megszokott napi rutinba. Például visszatalálni a posztoláshoz.

Kicsit mint másnaposan menni meccsre. Egyetlen gondolatod, porcikád se kívánja a sört, ha csak rágondolsz hányhatnékod támad, aztán valaki a kezedbe nyomja az elsőt, nehéz kortyok, leszenveded a felét nagy nehezen, majd a másik felét valamivel könnyebben, és hopp, meg is volna az átbillenés, jöhet a következő.

Vagy a fáradtság. Túlhúzod a napokat, este fusizol kicsit, egyre nehezebben maradsz ébren, mégis kellenél délelőtt, koncentrálni kéne, nem megy, nem megy, aztán valahonnan jön az átbillenés, az álmosság eltűnik, pár órára minden normális újra. (A túlhajszoltság hosszabb távú negatív hatásairól majd máskor.)

Beindultak a fizetéscsökkentések Kelet- és Közép-Európában

pre: ne feledjük, nálunk tavaly 40 százalékkal nőtt a bértömeg!

03.28. // A horvát Dinamo Zagrebnél szeptember 30-ig 30 százalékos fizetéscsökkentést vezettek be. Az ajánlatot a játékosok nevében a vezetőedző, és a csapatkapitány visszautasította, ezért a klub azonnal megvált az edzői stábtól. (via csakfoci)

03.29. // Az NB II-es Győri ETO-nál drasztikus fizetéscsökkentést jelentettek be. (via NSO)

03.29. // Az NB II-es MTK-nál arról tárgyalnak, hogy 20 százalékkal csökkennének a fizetések. (via NSO)

update 03.31. // megtörtént. Június 30-ig 20 százalékos bércsökkentés. (via csakfoci)

03.30. // Az elmúlt húszból hét bajnokságot megnyerő szlovák MSK Zilina március 27-el beszüntette a működését (csődeljárást indított maga ellen) és felmondtak a játékosoknak. (via parameter.sk)

03.30. // A Barcelonánál 70 százalékkal(!!!) csökkentek a fizetések a válsághelyzet idejére. (via NSO)

03.31. // Az NB II-es Siófoknál 50 százalékos bércsökkentésről hallani. (via csakfoci)

03.31. // Diósgyőrben 30 százalékkal csökkentek a fizetések. (via NSO)

03.31. // Gyirmóton (NB II) is csökkentek a bérek. (via Kisalföld)

03.31. // A ZTE-vel felmondta a szponzori szerződését a Volkswagen, valamint egyeztetni fognak a játékosokkal a bérekről. (via ZAOL)

04.01. // A román egyes Hermannstadtnál felfüggesztették a szerződéseket, és a felfüggesztés időszakában csak a román átlagbér 75%-át fizeti ki. (via NSO)

04.01. // Az NSO-n kijött egy összesítés, hogy hol mi történt eddig:

  • Gyirmót (NB II): bércsökkentésről tárgyaltak
  • Győri ETO (NB II): bércsökkentésről tárgyaltak
  • Debrecen (NB I): 20 százalékos bércsökkentésről tárgyalnak határozott időre
  • ZTE (NB I): bércsökkentésről tárgyaltak

04.01. // Nem részletezett mértékű bércsökkentés az NB II-es Nyíregyházánál. (via NSO)

04.02. // 40-60 százalékos bércsökkentés az NB II-es Dorognál. (via NSO)

04.02 // Az NB II-es Budafoknál továbbra is a teljes alapbérüket kapják a játékosok, mert “az be volt tervezve erre az idényre”. (via NSO)

Nagy kérdés, hogy a közel sem piacról élő magyar fociban milyen válaszokat vált ki a meccsnélküli időszak.

Puskás Ferenc első szülinapja
Akkora ember volt, hogy két születésnapja is van!
Bajnokcsapat 12. mérkőzés

Szokásos dögunalmas döntetlen az Újpesttel – gondolom valami ilyesmi lehetett, mert konkrétan ismét semmi emlékem. Az sem maradt meg, hogy szombati munkanap volt, és valahogy az sem, hogy a régi idők emlékére a stadionba bezárva kellett megvárnunk, amíg elvonulnak a vendégszurkolók.

Valami halványan rémlik, hogy az idő hüsire jár, a lefújás után még a korzón beszélgetünk, majd jön a szeku, és terelne le minket, hiába van többünkön is sajtós karszalag (talán akkoriban még nyakbaakasztós izé is volt), se a sajttáj felé nem engednek (a tribün oldalán volt egy bejárat, onnan közelítettük meg általában), se maradni a korzón, talán kicsit hőbörgünk, majd otthagyjuk őket, hadd élvezzék ki a morzsányi hatalmuk minden másodpercét. Persze az is lehet, mindez egy másik meccsen történt, vagy meccseken, mert több emlékem is van arról, ahogy alig tíz-tizenöt perccel a lefújást követően már kiürítik a korzót, rá pár percre a villanyt is leoltják, hiába spórolás van, mind a villanyszámlával, mind a takarítással, nehogy valaki nem meccsidőben összeszotyihéjazza a lelátót.

Mellékesen: csavard be, mint Lanzafame.

A meccs összefoglalója ide kattintva érhető el.

A bajnokság állása a fordulót követően:

  1. Vasas 25 pt
  2. Haladás 21 pt (!!!)
  3. Videoton 20 pt
  4. FTC 19 pt
  5. Honvéd 18 pt
  6. Újpest 16 pt
  7. DVSC 15 pt
  8. Mezőkövesd 13 pt
  9. MTK 13 pt
  10. Gyirmót 13 pt
  11. Paks 12 pt
  12. Diósgyőr 11 pt

címlapkép: lyperzyt/Pixabay

Szerző: vh

Egy lőrinci kispesti Kőbányáról. Megtalálsz a Twitteren, emailt itt tudsz írni nekem, ha pedig üzennél, akkor a Telegramon keress. ||