Mastodon

Hétfőről keddre 1,17 milliárd forinttal drágult az új Bozsik

Egyelőre nem tudjuk, hogy hol a vége.

Az eredetileg 5 milliárd forintra tervezett új Bozsikra végül 11,8 milliárdért kaptak ajánlatot, miközben az elméleti keret határát 17 milliárd környékén húzták meg. A mostani módosításból arra lehet következtetni, hogy a 11,8 milliárd kevés lesz, a 13 milliárd pedig talán elég.

Ha nyitottak vagytok a Dallashoz hasonló szappanoperákra, akkor az új Bozsik közbeszereztetésének történetét ide kattintva tudjátok visszafejteni.

Egyébként a jelenlegi állás szerint az egy székre eső költség a Népstadion után nálunk lesz a legmagasabb az országban épült stadionok körében:

 

A megtérülésről eddig sem volt értelme beszélni, ezután pedig pláne nincs. Ha az egy székre eső költséget elosztjuk az általános 1690 forintos jegyárral, akkor azt kapjuk, hogy ha semmi más költség nem lépne fel, és minden meccs teltházzal menne, akkor 938 mérkőzés kellene ahhoz, hogy minden szék visszahozza az árát.

Hogy értelmezni tudjuk ezt a mennyiséget, ide írom a következőt: a régi Bozsikban kb. 1000 bajnokit játszott a Kispest – 80 év alatt.

Szerző: vh

Egy lőrinci kispesti Kőbányáról. Megtalálsz a Twitteren, emailt itt tudsz írni nekem, ha pedig üzennél, akkor a Telegramon keress. ||