Mastodon

Karanténkispest 2020.04.22.

  • szerencsére az életképtelenek lehetnek a járvány egyik nagy nyertesei // a kormány kiadott egy rendeletet, mégpedig a “Gazdaságvédelmi Akcióterv keretében a látvány-csapatsportok támogatásának eltérő szabályait” (116/2020. (IV. 15.) Korm. rendelet). A lényege, hogy egyes helyeken, ahol a TAO-t eddig csak korlátozottan lehetett igénybe venni, ott ezt a korlátozást feloldották. (via mfor, Magyar Közlöny)
eddigmostantól
utánpótlás-fejlesztésre az igazolt költségek90%100%
a versenyeztetéssel összefüggő kiadások90%100%
személyi jellegű ráfordítások50%100%
képzési feladatokkal összefüggő kiadások50%100%
sportcélú ingatlan-üzemeltetés költségei80%100%
sportcélú ingatlanberuházás, -fejlesztés30-70%100%
TAO maximális mértéke az egyes költséghelyeken eddig és ezentúl

Bónusz, ne feledjük, hogy a járványhelyzet miatt a védekezés és a gazdaság újraindítása ürügyével kivetett banki különadó akár 50 százalékkal is csökkenthető, ha azt sportszervezetnek ajánlják fel, feltételezve, hogy ez lenne a társasági adóból az első csökkentési lehetőség kihasználása.

  • vesd össze az előbbieket az újraválasztott Csányi nyilatkozatával //

Ami a magyar futballnak jó, és ez a kormány eddigi segítségének is köszönhető, hogy nálunk a sportág stabilabb lábakon áll, mint a környező országokban.

Csányi az NSO-nak

Tényleg ki kéne mondani végre hivatalosan is, hogy Magyarországon nincs futball a maga klasszikus versenyző értelmében, helyette szinte mindent az állam tart el, hogy a szereplők eljátszhassák a profizmust, a szakmaiságot, sőt, néhol találnak pofát aki egyenesen tisztán piaci viszonyokról beszél.

Egy pártházból, a hatalmadhoz rendelt cheat kódokkal közpénzen focimenedzsereset játszani – álmodhat ennél többről egy focibolond kollégista a nyolcvanas években?

  • és az őrület nem áll meg //

“Én annak lennék a híve, ha lesöpörnénk mindent és újraindítanánk a magyar foci felépítését annak érdekében, hogy nemzetközi szinten versenyképesek tudjunk lenni, mert szerintem most csak toldozzuk a meglévő lehetőségeket“ – jelentette ki, majd megjegyezte, hogy a koronavírus-járvány elmúltával a magyar labdarúgás előnyt is kovácsolhat a főként állami támogatásra épülő modellből.

Azt mondják, hogy nagyjából számíthatunk ugyanazokra a központi bevételekre, ami eddig volt. Ebben az esetben gazdaságilag piacvezetők lehetünk a régióban, ez pedig teljesen új távlatokat nyithat meg a kupacsapataink előtt.“

idézi Sallóit a csakfoci
  • hanem a gondolkodási struktúrák alapját képezi //

(…) Kubatov, hozzátéve, hogy a járványnak lehetnek akár pozitív hatásai is az átigazolásokat illetően.

“Azon vagyunk, hogy a visszaesésben is mi nyerjük a legnagyobbat (…) Látjuk például Norvégiában, hogy sorra küldik fizetési nélküli szabadságra a játékosokat, akik így szabadon igazolhatóvá válnak. Ezeket a játékosokat nyilván mi is ellenőrizzük, hogy mit lehet csinálni. Emiatt lejjebb mehetnek majd a játékosfizetések is, nem fognak annyit érni a futballisták a válság után. Mi azon vagyunk, hogy a gazdasági visszaesésben is mi nyerjük a legnagyobbat. Ezért nagyon sokat dolgozunk is.“

Kubatov (via csakfoci)

Szerző: vh

Egy lőrinci kispesti Kőbányáról. Megtalálsz a Twitteren, emailt itt tudsz írni nekem, ha pedig üzennél, akkor a Telegramon keress. ||