Mastodon

Karanténkispest 2020.05.11.

edzőmeccset // játszunk szombat négykor a Diósgyőrrel Budapesten (gondolom az akadémiánkon), ami természetesen zártkapus lesz. (via honvedfc)

nem szeretek innen se linkelni, se átvenni pletykát // de annyian küldtétek be mindenféle csatornákon, hogy valamit kéne foglalkozni vele. Szóval, az nb1.hu bedobta az exdiósgyőri Fernando nevét is, mint lehetséges kispesti edzőjelöltet. Tipikus úgy tudjuk, ami ráadásul le is van írva a posztba.

ide tartozik, mert hova máshova // szoktak volt nekünk is információink lenni, hiszen ismerjük a Titok Fenntarthatóságának Első Posztulátumát: amit már ketten tudnak, az nem titok. Ezeket az infókat aztán vagy megosztunk veletek, vagy nem, vagy csak ott van a rendszerben a már kész poszt, és élesedik, amint elmúlik felőle a moratórium, vagy elvész örökre, mert úgy ítéljük meg, nem érdeke a klubnak, hogy nyilvánosságra kerüljön. (Ez utóbbi a legnehezebb, mert végletekig hiszünk az átláthatóságban, mint értékben.)

A titkokra vonaktozó posztulátum adta premisszámból következik, számunkra érdekes újdonság a mostani pletykában, hogy Kispesten az elmúlt egy évben nagyon átalakult a struktúra, beszűkültek a lehetőségek, sok az új, ismeretlen ember, egyre kevesebb érdemi információ szivárog ki, bónusz az új sportigazgatónk egyelőre még a földrészen sincs, vagyis hozzánk Fernando neve még lábjegyzet szintjén sem jutott el. Mindez persze nem jelenti azt, hogy tutifix nem került szóba, csak annyit, hogy hozzánk nem jutott el az információ. Jelentsen ez bármit. (Egyébként nem jelent semmit, másnak ettől még lehetnek remek kapcsolatai. Azt a lehetőséget viszont erősen kétkedve fogadjuk, hogy pl. Fernando nevét a klub az nb1.hu-n keresztül futattná meg a szurkolókon, előre szondázva a lehetséges reakciókat.)

két rövidet // szerettem volna idekaparni, de aztán elkapott a lendület. Hiányzik nagyon a lendületből gépelés. Téma bőven lenne, igazából kapacitás is, azonban a karanténlustaság valahogy rendre erősebbnek bizonyul, és Plex hirtelen valamelyik sorozat valahányadik évadának valahányadik epizódját kezdi játszani a tévén. Egyébként van némi haladás:

  • belefutottam pár érdekes anyagba az Arcanumon, ami bár nem elsődlegesen kispesti téma, mégis megér pár óra rendezgetést, hogy majd valamikor esetleg poszt legyen belőle. Ehhez persze nagyon keresek egy könyvet, és hatalmas sajnálatomra egyik antiváriumnál se találom: Hogyan futballozzunk (Holits Ödön, Mamusich Mihály dr., Budapest, 1936). Ha véletlen megvan neked digitálisan, dobj egy mailt ide: hanta@taccs.hu.
  • régi adósság: darálom Jonathan Wilson Futballforradalmak c. kötetét. Felkészül: Guttmann Béla (Detlev Claussen), Weisz és a többiek (Andreides Gábor, Dénes Tamás), Az első aranykor (Szegedi Péter), Büntetőterület (Takács Tibor), valamint újraolvasásra A modern férfi születése (Hadas Miklós), Örömök és csalódások (Sebes Gusztáv – forrásként erős fenntartással olvasva). Ahogy nézem, még legalább egy vírusnyi karanténolvasmány vár rám.
  • új, asztali számítógépet még mindig nem vettem (szeptember óta halasztódik), de egyre közelebb vagyok hozzá. Az akarati szint fokozódik – most tartunk az impulzusvásárlásnál, amit egy ilyen tatós használati cikknél inkább elkerülnék.
  • írni, írni, írni volna jó, ha be tudnám hozni magam munkában, ami egyre inkább belenyúlik a hétvégékbe is, vagyis az itthonról dolgozás tényleg a munka rovására ment – viszont nem úgy terveztük, hogy az a szociális és egyéb lét, de leginkább a végtelen lustálkodás kárára fog megtörténni.
  • hamarosan folytatjuk a bajnokcsapat meccseit (koronanapló), amint rábeszélem a Mac-et, hogy értelmesen bánjon az NTFS filerendszerű külső merevlemezekkel. Egyébként ma van két hónapja, hogy a cégünk home officra váltott.
  • blog // serényen (azonban nettó időben nem eleget) dolgozom az oldal további csupaszításán, gyorsításán, a https bevezetésén és a kommentelés egyéb problémáin (szerkesztési lehetőség, stb.).

Szerző: vh

Egy lőrinci kispesti Kőbányáról. Megtalálsz a Twitteren, emailt itt tudsz írni nekem, ha pedig üzennél, akkor a Telegramon keress. ||