Mastodon

Az imádkozás valószínűleg elég lehet a járvány leküzdéséhez, de a teli lelátókhoz előfordulhat, hogy kevés lesz

– Nyilván senki sem lát a jövőbe, de mire számít, az élet mikor áll vissza a megszokott kerékvágásba?
– Az utóbbi idők történései mindenkinek megmutatták, be kell tartani a szabályokat, jobban oda kell figyelnünk az egészségünkre és egymásra, mint ezelőtt. A magam részéről azért imádkozom, hogy ősszel már nézőkkel teli lelátók előtt futballozhassunk, hiszen ez azt jelentené, hogy az egészségünk rendben van, legyőztük a járványt. 

részlet Hornyák Zsolt, a Felcsút edzőjének az NSO-n megjelent nyilatkozatából

Egyszerűen harmincplusz év után is képtelen vagyok megérteni, miért van szükség az emberek kötelező hülyítésére a magyar futballban? Volt olyan selejtezősorozat, aminek nem úgy futottunk neki, hogy előre kiszámoltuk, hogyan bukhatjuk el a már pótselejtezőre jogosító második helyet? Mert az esély most épp megvan!

Nagyon sok Nemzeti Sportot, Népsportot, Sportlapot és egyéb régi sportújságot olvasok az Arcanumon, és bár nyilván találni korábban is túlzó, a valóságot tagadó, netán fonákján kezelő cikkeket, azonban ami az utóbbi pár évtizedben megy hülyítés szintjén, azt valahol a penetráns szóval tudnám legjobban jellemezni.

Az még hagyján, hogy a Felcsút edzője a nézők hiányáról beszél, azonban az egészen hihetetlen, hogy egy magára valamit is adó újság képest ezt kritika nélkül lehozni. Nyilván, a valósághoz hozzátartozik, hogy a Felcsút hivatalos hazai nézőátlaga 1521 fő, ahonnan nézve különsöen érdekes, ha a televíziós közvetítésekben és gólösszefoglalókban ennek a tömegnek mindössze a töredékét számolhatjuk össze akármilyen erős ráhagyással is dolgozunk.

Nem állítom, hogy Hornyák edző tényleg ezt mondta szó szerint, azt sem állítom, hogy a sportlap adta a szájába a gondolatot, azonban az fix, hogy sportlap internetes hasábjain már így jelent meg.

És ne feledjük, az elképzelt nézőkkel teli lelátók tömegének fantazmagóriája pontosan ugyanaz, mint a piaci magyar futball, a versenysemleges magyar futball, netán a professzionális magar futball kényszerképzetének rendszeres megjelenítése és hangoztatása mind a sajtóban, mind a sportszervezetek, -szövetségek és az állami szereplők részéről.

Soha nem látott távlatok előtt áll a magyar futball.


Itt abba is hagyom a pusztába kiáltott szóval egyenértékű alacsony szintű hőbörgésemet, egyben anank eljátszását, hogy még képes vagyok meglepődni futballunk, társadalmunk és úgy a teljes világunk viselt dolgain. Ráadásul mindjárt kezdődik a tévében a Fradi-ZTE edzőmeccs.

megjegyzés: címlapképünk alapján nem lehet eldönteni, hogy az meccsen, vagy egy szimpla hétköznap készült.

Szerző: vh

Egy lőrinci kispesti Kőbányáról. Megtalálsz a Twitteren, emailt itt tudsz írni nekem, ha pedig üzennél, akkor a Telegramon keress. ||