Mastodon

Egy meccs alapján ugyanúgy ne álmodozzunk a dobogóról, mint ahogy nemrég egy meccs is elég volt a kieséssel riogatáshoz

Videoton – Honvéd 1-2 // osztályozókönyv

A második félidő közepén volt egy pillanat, amikor tudatosult bennem, hogy négy belsővédővel, három belső középpályással, két szélsővel, és egy balhátvéddel játszunk. Papíron ugyan nem, de amúgy simán 5-5-0, jobbfutóban az isteni, ámbár öregedő Lovriccsal. Annyira 2012-ben éreztem magam hirtelen, hogy kerestem a telefonon a nyomógombokat, amikor át akartam dobni üzenetben Sámannak a fenti megfigyelésem. Sokan Lovricsot már 2012-ben is öregnek tartották.

A másik megfigyelés a cseréink. Azért nem mindegy, hogy egy – nyilván még erősen lepukkant állapotú – Nagy Dominik, vagy Bardea, Klemenz, Zsótér, Traoré van a padodon, és nem azt kell nézni, hogy melyik tizenhétévest engedte el az anyukája ilyen késői órán, hogy a hidegben focizgasson egy kicsit. Nem is tudom, mikor volt utoljára valóságban is létező, mérhető padja a Honvédnak?


Megcsináltuk.

Kellett a három pont, és lett három pont.


Külön tetszett, hogy ismét fel lehetett fedezni az egymásért, csapatként hajtás külső, a közönség számára is nyilvánvaló nyomait. A csapatként játékot még nem annyira (sőt!), viszont a pályán elvárható morált igen. Első lépésnek nem rossz.

Ne feledjük, ez a keret alapvetően nem gyenge (sőt!), ha odateszik magukat a játékosok a pályán, akkor csak az önerő elég sok mindenre elég kell legyen. Ha netán tudatos focival is párosul, akkor, akkor lehet kezdeni álmodozni.


Ami különösen tetszett // [inStat]

  • legalább oda mertünk rúgni, felvállaltuk a faultokat.
  • idegenben sokat volt nálunk a labda, sokat és pontosan passzoltunk (85,35%, az idényben a harmadik legpontosabb).
  • nem csak pontosan, hanem ismét gyorsabban játszottunk. A Pisont-érában egy-két meccset leszámítva látványosan felgyorsult a játékunk, többet van nálunk a labda (Bódognál átlagosan 1351 másodperc, Pisontnál 1555), és többet is járatjuk (3,33 mp/passzból lett 3,1 mp/passz), miközben a pontosságunk nőtt (76,9% -> 82,54%).
  • ezek együtt azt jelenthetik hosszabb távon, hogy az ellenfeleinknek is kevesebb idejük és lehetőségük lesz helyzeteket kialakítani ellenünk.

Tényleg engedjük el az idei piros-fekete mezt //

Komolyan mondom. A piros-feketében 12 meccs, 8 pont, ami 0,67 pont per meccset jelent. Eközben fehérben 6 meccs, 13 pont, vagyis meccsenként 2,17.

Nem akarok elkeseríteni senkit, de 2,17 x 18 (ennyi meccset játszottunk eddig) = 39,06. A Fradinak 43, a Videotonnak 32 pontja van jelenleg.

A Bölcs Urológus örökbecsűjét tudnám idézni: ami nem megy, azt ne erőltessük!


Osztályozókönyv //

címlapkép: fb/honvedfc

Szerző: vh

Egy lőrinci kispesti Kőbányáról. Megtalálsz a Twitteren, emailt itt tudsz írni nekem, ha pedig üzennél, akkor a Telegramon keress. ||