Mastodon

Napikispest 2021.03.21.

  • zenés-táncos videó // a Honvéd-Siófok edzőmeccs góljairól. (via honvedfc.hu)
    • mondjuk én // egyáltalán nem értem, hogy miért szükséges egy gólösszefoglalóban bravúroskodni. A műfajnak nem véletlenül vannak megszokott formai keretei, úgyismint: fix szögből mutatni, nem lassítani, nem gyorsítani, azzal a tempóval, ahogy történt. Értem én, hogy a vágóprogram annyi lehetőséget kínál, amennyitől könnyen elcsábul az ember, de pont a gólvideóknál tényleg tök felesleges.
    • ide vonatkozó megfigyelés // emberek milliárdjai éltek és élnek most is úgy, hogy a 101/105 gombos, szabványos billentyűzetükön soha a büdös életben nem nyomták meg a SysReq (System Request) és a Break/Pause gombokat, ráadásul azt sem tudják, mire valók. Az idősebbek a Scroll Lockot talán, ha a kilencvenes évek elején-közepén találkoztak a PC-vel.
  • meccs @ NB III. // háromtól Erzsébeten, az ESMTK ellen. Beszámoló nem lesz róla, és előzetesen sem bocsátkozunk olyan tippelgetésekbe, hogy például Kerezsi mennyire jó lesz majd a szélen, vagy, hogy szunnyad benne a tehetség, és majd meglátjátok! (Nekem amúgy nagy kedvencem a fakóból!) Teljesen felesleges és üres szavak lennének, mert nincs mögötte semmi, hiszen baromira nem értünk a tehetséggondozáshoz a labdarúgásban, fingunt sincs a lehetséges pályaívekről, és Kerezsit is csak párszor láttuk játszani, mégis, milyen alapon mondanánk tényleg bármit?
    • Erzsébeten // nem túl magas a kerítés, ki lehet menni megnézni, ha valakit annyira érdekel. A kanapéval sajnos nem tudunk mit kezdeni, hiszen nekünk is van életünk.
  • Holcsika // tegnap megsérült, és – minden valószínűség szerint – kihagyja a válogatott selejtezőit.

  • két apróság // a tegnaphoz:

Egy //
Két dadaista művész beszélget egy kávézóban:
– Te, beleszarjak a zongorába?
– Á, hagyd, úgysem értenék.

Kettő //
Bár magamnál kikapcsoltam a g*cibe a kommentek megjelentését az interneteken, tegnap este, miután egy barátom rámcsetelt (csodálatos új szónkszavunk), mégis ránéztem, és egy nagyon egyszerű megfigyelést tettem: a hozzászólás írásának képessége és szándéka egyáltalán nem jelenti az alapszíntű szövegértési készségek meglétét. Munkahipotézis: közelebb áll a fordított arányossághoz.

Szerző: vh

Egy lőrinci kispesti Kőbányáról. Megtalálsz a Twitteren, emailt itt tudsz írni nekem, ha pedig üzennél, akkor a Telegramon keress. ||