Mastodon

Tényleg nem akarunk belerúgni a földön fekvőbe, de Gera nyilatkozata annyira magyaredzős, hogy feltétlenül tisztelegnünk kell előtte

t.A.R.T.Á.S

 A második 45 percben is mentek a hollandok a labdákért és igyekeztek gólokat szerezni, nekik fontos volt a nagy különbségű győzelem. Készültünk rá, hogy mi lesz, ha hátrányba kerülünk. Jobb és tapasztaltabb volt az ellenfél, ami persze lehet csak egy kifogás, de egy erősebb csapattól kapott ki a mi fiatal együttesünk. Három-négy gól után bizonytalanok voltunk, menjünk-e előre vagy sem, ilyenkor nagyon nehéz helyzetbe kerülnek a labdarúgók. A válogatottunk fejlődött és bizonyította, hogy van tartása. Nem szabad most ezeket a fiúkat lehúzni e miatt az eredmény miatt, rájuk fog épülni a következő U21-es keret.

Gera Zoltán szövetségi edző a Magyarország-Hollandia 1-6 után @ MLSZ.hu

Önkényesen emeljük ki a nyilatkozat lényegét, amit Gera Zoltán mondott a saját szájával:

A válogatottunk fejlődött és bizonyította, hogy van tartása.

Bizonyította, hogy van tartása.

Mutatnánk a TARTÁST:

Feltételezzük, mert jobb ötletünk nincs, hogy Gera valószínűleg a 73. és a 86. percek közötti tényleg nyugodt időszakra gondolhatott, amikor a válogatottja teljes 13 percen át nem kapott gólt, vagyis bizonyította a TARTÁSÁT.

Mondjuk, az is igaz, hogy a 73. percre:

  • a németek már 3-0-ra vezettek, vagyis nem volt mit tartani;
  • a románok ellen 1-1 volt az állás, amit nem sikerült megtartani, és végül kikaptunk;
  • a hollandok 4-1-re vezettek, vagyis itt sem volt mit tartani, és nem is sikerült.

Tényleg, Gera vajon mire gondolhatott? Az első kb. 56 percre, amíg mínusz egyen tartottuk a három ellenfelünket? Vagy lefordítva: az U21-ben van egy csaknem egyórányi bekkelésre alkalmas válogatottunk, és erre büszkének kell lennünk (tízplusz év akadémiai képzéssel a hátunk mögött)?

Gera akkorát ment, hogy élete első önálló edzői megbízatása során rögtön instant klasszikussá vált ezzel az egysorosával.

Egyébként a tartástól hány lépés a szerethetőség?


Gera mérlege az U21 szövetségi edzőjeként (2019 szeptembere, vagyis a kinevezése óta): 11 mérkőzés, 1 győzelem, 3 döntetlen, 7 vereség, 9 lőtt gól, 24 kapott gól, mínusz 15-ös gólkülönbség, 0,55 pont per meccs. A tizenegyből mindössze három volt tétmeccs.


Részemről tényleg őszintén szurkolok azért, hogy Gera mester mihamarabb átvehesse a Fradi irányítását.

Szerző: vh

Egy lőrinci kispesti Kőbányáról. Megtalálsz a Twitteren, emailt itt tudsz írni nekem, ha pedig üzennél, akkor a Telegramon keress. ||