Mastodon

Egyszerűen nem szabad elmenni szó nélkül a világítás (hiánya) mellett

Többezer ember remekül érezte magát tegnap a stadionavatón, hiszen volt hozzá minden: programok, látvány, hangulat, ahogy az egy meccsnapon normális lenne, feltéve ha többezren járnánk a meccsekre. Ez a pipa része. Remélem senki sem ment haza bánatosan, és jövő héten újra jön, amikor a Debrecent fogadjuk, vagy augusztus végén, amikor a Paksot.

Viszont az, hogy egy tizensokmillárdból épített stadion avatómeccsén nem sikerül felkapcsolni a világítás egynegyedét, az valami egészen elképesztően kellemetlen. Az még oké, hogy szögek lógnak ki a plafonból, hogy a mosdóban továbbra sem működik rendesen a villany, hogy a lépcsőfokok össze-vissza méretűek, hogy balesetveszélyesen alacsony a korlát, hogy a falakból elfogynak a csövek és vezetékek, mire egy kifolyóhoz vagy egy dugaljhoz érnének, hogy esnek le a betűk a stadion felirataiból, hogy a C oldalon alig működött a hangosítás, hogy (…), és sorolhatnám a hibákat, az összecsapott és szarokbele megoldásokat, de

a pálya világítására egyszerűen nem lehet magyarázat. Oda kell a lux, különben a tévé nem tud közvetíteni, és ha a tévé nem tud közvetíteni, akkor nem használatod a stadionodat. Ennyire egyszerű a képlet.

Ahogy sötétedett, úgy lett egyre kellemetlenebb, hogy a pálya egyik fele erősen félhomályba került. Elég megnézni a tévés összefoglalót, és látszik, hogy valami nem látszik rendesen. Utólag meg lehet próbálni kerülni a témát, hiszen sem az M4 Sport, sem a 8200 férőhelyes, végül nagyjából háromnegyedházas stadionba 8400 nézőt álmodó NSO[1], sem a Honvéd klubhonlapja még csak említést sem tesz a történekről, miközben a helyszínen tisztán láthatták az egybegyűltek, ahogy a tévé előtt is érezni lehetett, hogy valami komoly probléma van a világítással.

[1] szerk // elnézést, az NSO megemlíti: 44. perc: A fényviszonyok nem a legjobbak, ugyanis a stadion egyik oldalán nincs most világítás.

A mindenféle betétprogramokkal együtt két-három órás műsor végére sem sikerült megoldani a problémát. Hogy villanyáramból volt kevés a hálózatban, vagy csak nem tudják kezelni a kapcsolókat, jelen esetben édesmindegy, egy tizensokmilliárdba kerülő, az átadásával csaknem egy évet csúszó stadionnál mindkettő megengedhetetlen. Ilyenkor már nem lehet azzal jönni, hogy idővel majd javítjuk a felmerülő apróságokat, mert akkor mire mentek el az elmúlt hónapok, és mi lehet annál nagyobb apróság, mint a nem működő világítás?

Sajnálom. Elbúcsúztattuk Kambert, még egyszer elbúcsúztattuk Piroska Janit, pötyörésztünk kilencven percet a pályán, hazaköltöztünk, újra egy meccsen érezhettük jól magunkat, egyedül a világításra lesz nehéz értelmes magyarázatot találni (és elfogadni), hiszen az egyszerűen védhetetlen.

Ne haragudjatok, de hadd ne legyen már elvárás, hogy egy jó esetben is félkész stadiontól, pusztán mert kívülről szépen néz ki, vörösre tapsoljam a kezem.

Világ cikisége, ami történt, már bocsánat.


frissítés // a tribün fölötti reflektorok már pénteken sem égtek. (Képek hamarosan.)


? a hozzászólás // előmoderált
? az offtopicot // az offtopicba.

Szerző: vh

Egy lőrinci kispesti Kőbányáról. Megtalálsz a Twitteren, emailt itt tudsz írni nekem, ha pedig üzennél, akkor a Telegramon keress. ||