Mastodon

Kocsis Dominik talán menni Diósgyőrbe, mi pedig elmagyarázzuk, hogy (valószínűleg) miért

  • Kocsis Dominik @ Diósgyőr // hetek óta tartja magát a pletyka, hogy Kocka az NB II-es Diósgyőrhöz kerülhet kölcsönbe, és ma már a Csakfoci is megírta, bár, a cikk kínosan kerüli a konstrukció részleteit.

mivel // sokan nincsenek képben pár aprósággal, és mindössze annyit látnak, hogy egy tehetségesnek gondolt fiatalt, miután játszadozott a felnőtt csapatban kölcsönadunk, inkább előzzük meg némi magyarázattal a hőbörgéseket:

  • az NB I-be 25 fős kereteket lehet nevezni, és ennek a keretnek az összetétele idény közben csak erős megkötésekkel változtatható. (l. versenykiírás 7. oldal)
  • 25 fő az nagyjából minden posztra két játékos, plusz három kapus – és tele is van.
  • a 25 fős keretet a 2021/22-es bajnokságban szabadon bővíteni csak olyan játékossal lehet, aki 2003. január 1. után született.
  • Kocsis Dominik születési dátuma: 2002. augusztus 1., vagyis
  • ha idén játszatni szeretnénk, akkor Kocka egy helyet foglalna a keretből.

Felmerül tehát az egyszeri edzőben kérdésként, hogy egy tehetségesnek gondolt, mindössze 19 éves(!) fiatalt nevezzen a keretbe, vagy egy olyan játékost, aki hasonló poszton játszik, azonban korábban már bizonyított? Ugye.

Az MLSZ 25 fős keretre vonatkozó szabályozásának lett tehát egy olyan következménye, hogy a játékosok 19 éves korukig szabadon kaphatnak perceket az NB I-ben, majd ha ezalatt nem gyógyulnak be a csapatba, akkor a következő idényüket egészen biztos, hogy kölcsönben fogják tölteni valahol, ugyanis a játékidőnél semmi sem fontosabb ebben a korosztályban. Mivel az NB I-ben nem sokan vállalnának be 19-20 éveseket, így marad az NB II.

tehát // az, hogy Kocka lekerülhet az NB II egyik feljutójának gondolt Diósgyőrbe egy kifejezetten jó döntésnek tűnik, amennyiben megfelelő mennyiségű játékperchez jut. Fontos, hogy az NB II-ben kötelező legalább egy, 2002. január 1. után született játékost a pályán tartani (l. versenykiírás 7. oldal), és Kocsis ennek megfelel. Innen pedig csak rajta múlik, hogy átigazolása esetén Kondás mennyire számol vele.

konstrukció // azért reméljük, nem végleg, vagy nem kölcsön plusz opcióval, hanem sima kölcsönbe, nagyon esetleg valami baromi magas vételárat tartalmazó opcióval kerülhet átadásra. (A kooperáció nem játszik, mert kooperációs versenyengedélye idén csak olyan, 2001. január 1. után született játékosnak lehet, aki egyben tagja a 25 fős keretednek is.)


? a hozzászólás // előmoderált
? az offtopicot // az offtopicba.

Szerző: vh

Egy lőrinci kispesti Kőbányáról. Megtalálsz a Twitteren, emailt itt tudsz írni nekem, ha pedig üzennél, akkor a Telegramon keress. ||