Mastodon

Legalább sima volt, és a csapat mellett mi is élvezhettük kicsit a labdarúgást

Mondjuk Baráth gólja akkora méteres les, hogy alig hiszem el, volt partjelző, aki képes volt benézni, viszont a meccs képe alapján masszívan lilaködös lelkületű nyíregyi drukker legyen a talpán az, aki szerint a nyilvánvalóan szabálytalan második gólunkon ment el a meccsük.

Egykapuztunk, illetve eleinte kapufáztunk, miközben egészen szép dolgokat csináltunk. Nem szimplán az osztálykülönbség jött ki a két csapat között, mert azt pontosan tudjuk, hogy ha valaki, akkor mi pont képesek vagyunk egy pillanat alatt bármilyen osztálykülönbséget eltüntetni, hanem valami egészen furcsa felszabadultság látszott rajtunk – ahogy az szokott Balmazújvárosban.

[? Meccsvideó a meccslapon.]

2017 őszén EvdM például beteg volt, lázas beteg, és a balmazi meccsre papíron Mark de Vries segédedző rakta össze a csapatot, a gyakorlatban azonban – a legenda szerint – a csapat öregjeinek esti, szállodai kupaktanácsa. Az EvdM-féle 4-4-2 helyett rögtön lett 3-5-2, és felszabadult örömfocival 3-0, ami akkoriban Balmazújvárosban jó eredménynek számított. Plusz Gazdi bebaszta az elsőt.

Az akkori szenvedő fél, Horváth Feri most nálunk edzősködik, és megtapasztalhatta, milyen az, amikor a Kispestről lekerül valamiféle képzelt teher, és szabadon, ötletesen játszik. Mert valami ilyesmi történt.

Ismét a tűzoltóság udvarán volt a vendégparkoló. A képen látható roncs ugyanott volt megtekinthető. Valamivel mindig készülnek a balmazújvárosiak.

Bármit csináltunk, szinte minden bejött. Rendben, Nagy Dominik kétszer is kapufát talált, az benne van, viszont nem csak kecsegtető lövőhelyzetekig, hanem lövésig is eljutottunk, és ami a legfontosabb, mertünk lőni, kapura, ahogy azt egy labdarúgótól elvárás.

Sima volt, na. Egyáltalán nem Boti lesgólján múlott.


Az ország egyik legkisebb új stadionjában sem jött össze a félház. Hivatalosan ezret mond a rendező klub, a valóság azonban valahol 5-600 körül lehetett.

Mellékes kérdés, hogy mindenben találjunk valami apróságot: vajon Feri miért csak 0-5-nél, az utolsó hét-nyolc percre rakta be a csapatba Keresztest, és főleg Kerezsit? Nyugodtan jöhettek volna korábban is.

Oké, Bőlét és Machacht megértem, próbálgatni kell a csapatot, ahogy Kovács Nikót is, hiszen Lovricban alig hat-tíz év van ezen a szinten, és kicsit jobb játékosként még további nyolc-tizenkettő, szóval lassan gondolkodni kell a pótlásán.

A 70. percben néggyel mentünk, húsz percet játszhattak volna a srácok. Bőle és Machach igazából negyed órát kapott, hiszen utána egy 17 és egy 18 éves sráccal jelentették a középpályát, amit azért az ő részükről nehéz gyakorlásnak, összeszoktatásnak nevezni. Szóval jöhettek volna korábban a fiatalok, na.


Sorminta

Visszatérve egy szóra az osztálykülönbségre:

  • 1. forduló // Honvéd – Debrecen 1-4, a Debrecen nyáron jött fel az NB II-ből.
  • felkészülési meccs // Honvéd – Budafok 0-1, a Budafok nyáron esett ki az NB I-ből.
  • Magyar kupa // Nyíregyháza – Honvéd 1-5, a Nyíregyháza nyolc forduló után úgy negyedik az NB II-ben, hogy egy pontra van lemaradva az első Haladástól.
  • 7. forduló // Gyirmót – Honvéd, a Gyirmót nyáron jött fel az NB II-ből.

Vagyis a Nyíregyháza elleni ötös szombaton, Gyirmóton nyerhet értelmet. Nem állítom, hogy a Gyirmót egy NB II-es csapat, viszont azt igen, hogy egyelőre még nem érkezett meg az NB I-be, vagyis valahol elvárható ellenük a három pont.


Sorsolás

Amekkora szopás, a szintén NB I-es Zetét kaptuk. Meccs valamikor október végén, 27-e környékén, – és idegenben.


Pulcsi

Ja, és Ferinek jár a szívecske a mindenféle jelzés nélküli szürke pulcsiért, ami számomra a legkedvencebb ruhadarab alfaját képviseli évtizedek óta. A lényeg, hogy kellően vékonyka legyen, bármi alá felvehető, nulla márkajelzés, semmi felirat, csak a szürkeség.

Valaki nem tudja, hol vehette? Vagy bárhol hasonlót? Nem bonyolult, a lényeg a szürkesége, vékonysága és a semmilyensége.

Szürke pulcsi!

? a hozzászólás // előmoderált
? az offtopicot // az offtopicba.

Szerző: vh

Egy lőrinci kispesti Kőbányáról. Megtalálsz a Twitteren, emailt itt tudsz írni nekem, ha pedig üzennél, akkor a Telegramon keress. ||