Mastodon

Blogunk  – a formális szabályok betartásával – posztot írt egy Felcsúton történt kiállítással kapcsolatosan született cikkről

Mármint idézem, hogy pontosan miről:

A Budapest Honvéd FC – a formális jogi szabályok betartásával – tárgyalást kezdeményezett a Magyar Labdarúgó Szövetségnél a 2021.10.31-én lejátszott PAFC–Budapest Honvéd mérkőzésen történt kiállítással kapcsolatban. Klubunk jogi képviselője elküldte a jogi eljáráshoz szükséges dokumentumokat az MLSZ részére.

a honvedfc.hu oldalon megjelent közlemény.

Lehet, én vagyok a funkcionális analfabéta, vagy csak kijöttem a rutinból, de ebben a szövegben sehol sem találom, hogy miért fordult – a formális jogi szabályok betartásával – a Bp. Honvéd FC az MLSZ-hez. Egyáltalán a keresetünk egy fellebbezés, tárgyalás kérése (miről?), vagy mi a fene?

Mármint az ott van, hogy a Felcsúton történt “kiállítással kapcsolatban”, viszont ebbe aztán mindenki azt olvas bele, amit akar:

  • a Honvéd stornóztatni szeretné Nagy Dominik kiállítását, mert megítélése szerint nem volt az?
  • a Honvéd szeretné, ha kiállítanák utólag Nagy Zsoltot is, mert ha Nagy Dominikot kiállították, akkor az igazságérzet valami hasonlót követel?
  • a Honvéd azt szeretné elérni, hogy Bogár sporttárs kihagyjon pár meccset, amíg át nem futja az egyenlő megítélés, illetve a semlegesség fogalmakat a különféle szótárakban?[1]
  • a Honvéd valamiféle jogegységi döntést szeretne kiprovokálni a videóbíró használatával kapcsolatban? Például ha egy visszanézett jelenetben olyan piros lapot érő szabálytalanságot találnak, ami nem a vizsgálat eredeti tárgya volt (viszont alig egy perccel előtte hasonlóért videóbíró nélkül is pirosat ítélt a spori), akkor a talált szabálytalanságot is büntessék (esetleg a korábbit vonják vissza). Vagy valami hasonló.
  • a Honvéd szeretné elérni, hogy a videóbírós ítéletekről ne csak annyi szivárogjon ki, hogy egy mátrixtáblán megjelenik: vizsgálnak valamit, majd később: lezárult, hanem valamiféle hangos indoklás is legyen a szurkolók felé, mert az esetek egy jelentős részében a helyszíni nézőknek fogalmuk sincs, hogy mi és miért történik.

[1] “A játékvezetőnek döntéseit saját véleményére alapozva, a legjobb
tudása szerint, a labdarúgás játékszabályoknak megfelelően és a „játék szellemiségében” kell meghoznia. A játékvezetőnek saját belátása szerint kell a megfelelő lépéseket a labdarúgás játékszabályai által biztosított kereteken belül meghoznia.”
– mellékesen a szabálykönyv (65. oldal) nem tér ki a pártatlanságra, mindössze a játék szellemiségére hivatkozik, amit egyes esetekben akár gumiszabályként is lehet értelmezni (l. pl. a Felcsút-szerű helyeken), viszont nagyon nem az, mert ha valaki nem érti a játék szellemiségét, akkor teljesen alkalmatlan mind játékvezetőnek, mind klubtulajdonosnak.

A honvedfc.hu-n megjelent anyag címe, leadje és címlapképe sem segít eldönteni, hogy pontosan miről is szól a keresetünk

Az MLSZ fegyelmi bizottságának határozatait itt találjátok. Jelenleg (2021/11/03 8:15) a legutolsó frissítés október 28-i.


Szerintetek mit szeretne a Honvéd? (többet is megjelölhetsz)

Eredmények megtekintése

Betöltés ... Betöltés ...

? a hozzászólás // előmoderált
? az offtopicot // az offtopicba.

Szerző: vh

Egy lőrinci kispesti Kőbányáról. Megtalálsz a Twitteren, emailt itt tudsz írni nekem, ha pedig üzennél, akkor a Telegramon keress. ||