Mastodon

Feri szerint a közel lehetetlen az új valószínű, vagyis a Horváth takarodjot is úgy kell érteni, hogy: maradj!

Bp. Honvéd – Újpest 1-2

pre: azzal a szomorú hírrel kell indítanunk, hogy vasárnap reggel (9:30) még mindig Horváth az edző és Kun az ügyvezető a klubnál.

Úgy látszik, alig egy hónap alatt harmadszor is bejött a híres egymillióból egy. (l. címlapképünk) Elhiszem, mert maga az edzőnk nyilatkozta, szóval így kellett lennie. Hogyaszongya:

Az elmúlt öt meccsünkből három volt olyan, ami szezononként egyszer forduló elő. (…) Ez egy hihetetlen pechszéria, saját magunkat intézzük el minden meccsen.

Jogos, magunkat. Persze az is igaz, hogy nulla játékunk van, semmi előremutató, egy épkézláb labdakihozatalra is képtelenek vagyunk, még akkor sem, ha egyáltalán nem támadnak le minket — vagyis magunkat verjük meg. Viszont ha nagy ritkán nyerünk, akkor ahhoz ugyanúgy semmi közünk, hiszen ott nyilvánvalóan az ellenfél verte meg saját magát. Mi egyszerűen képtelenek vagyunk bármire, ami a futballra hasonlítana.


Feri kérdezi a meccset követő sajtótájékoztatón, csak úgy magától:

Nem tudom, hogy most miről beszéljek. Taktikáról, erőnlétről úgy, hogy a kilencvenedik percben emberhátrányban kétszer álltunk szemben a kapussal? Ilyenkor mi nem működik? (…) Hogy most ez az én felelősségem vagy a csapaté, döntse el mindenki maga.

Taktikáról? Február, vagyis az érkezése óta, egy formai váltáson kívül nyomát sem láttuk.

Erőnlétről? Felesleges, a meccs vége felé közeledve sorra kapjuk a gólokat. A 60. percig plusz négy a gólkülönbségünk, utána viszont mínusz hat.

Emberhátrányról, fegyelmezettlenségről? Tizennégy forduló alatt Batiké az ötödik kiállítás nálunk — a pályáról. Mert a padról pont Ferinek összejött öt sárga és az eltiltás, valamint a padról állították ki Lázár Zsolt edzőt is.

Kinek a felelőssége? A kihagyott helyzet a játékosé, a meccsek, az elmúlt hónapok viszont a tiéd Feri.


Egyre inkább látszik, mennyire üres szövegeket hazudtatok bele a szemünkbe.

Év elején végre eltakarították Urbányit, akiről többen és egybehangzóan állították, mérgezte az öltözőt, hogy az új modell szerint Feri és Kun feleljen a játékospolitikáért. Nyártól Kamber sincs, és személyében egy újabb hatalmi tényező tűnt el az öltözőből. Letudtuk a tavaszt azzal a kerettel (Ferivel 1,25 pont/meccs), majd igazolhattak, saját képükre formálhatták az egészet, hogy az ősszel még gyengébb teljesítményt (1,14 pont/meccs) nyújtsanak. Kezd beérni Feri munkája?

Tényleg a fogalmatlan Pisont volt a hibás? Tényleg az erőnléttel volt a gond? Tényleg a keret szerkezete volt rossz? Tényleg? (Előre is elnézést, de néhol keveredhetnek a szereplőktől nyilvánosan és a sokszemközt elhangzott válaszok, illetve állítások.)

Akkor mi a fene történt nyár óta? Ki oktatja le a taktikát a kipróbált, pályafutása során egy sor edzővel együtt dolgozó, külföldet is megjárt játékosoknak? Nem hiszem, hogy korábban annyira elrontották volna őket, hogy alkalmatlanok lennének bármit megérteni és visszaadni a pályán.

Ki alapozza meg az erőnlétüket? Volt egy nyári felkészülés, volt két válogatott szünet, volt bőven idő és lehetőség. Ahogy a többnapos szabadságokra is.

Vagy mégis a keret szerkezete lenne a gond? És mégis ki rakta össze? Mégsem Feri és Kun? Akkor kicsoda?

Tényleg az a három játékos volt mindenért, de tényleg mindenért, az elmúlt két évért, az elmúlt hónapokért, Trianonért, a mojitós Arany Ászokért, az összes lehetséges ősbűnért?

Ki kötötte meg a játékosokkal a szerződéseket? Ki határozta meg a feltételeket? Ki pakolta tele egóval az öltözőt?

Ki lesz a kibaszott felelős itt valaha bármiért?


Játssza itt mindenki a Nagy Gerinces Létformát, hogy persze, nem állunk fel, nem takarodunk el, hiszen a mi munkánk is vastagon benne van abban, hogy ide jutottunk, mégis, na, becsületből nekünk kellene megoldanunk a helyzetet. Őskispestiek vagyunk, minden ideköt, van itt egy címer valahol, amit csókolgathatnánk?

Nem kell, köszönjük nem kell.

Üres szavak mind.

(Törölt bekezdés — inkább mellőzném a korábban itt szereplő jelzőket.)

Azért azt csak jó lenne tudni, hogy mégis mi a fenét akarnak? Mit várnak tőlünk és mit várnak maguktól? Nem hiszem el, hogy nincs senki, pár hitelesnek gondolt figura, aki odaszólna, srácok, ez tényleg kurvagyenge. Ez nem futball, ez nem klub, ez szánalmas és nevetséges.

Miért gondolják azt, hogy alkalmasak annak a válságnak a lemenedzselésére, amit egyértelműen ők okoztak? A baromira nagy szakmaiságuk sodort minket ide, és mennyi az esélye, hogy ugyanaz a baromira nagy szakmaiság fog majd kivezetni?

Nem első elkeseredésemben mondom, és félek, nem egyedül, de ott tartunk, hogy bármi, de tényleg bármi változás megváltás lenne.

Gondolom (lóf*sz se lesz), majd kitesznek még egy-két játékost a keretből, jönnek az újabb és újabb fogadkozások, ha pedig nagy ritkán előáll valami kellemetlen helyzet, akkor alkattól függően elsunnyogják, vagy beleállnak — és belehazudnak a szemekbe.

Kösz, de ebből elég volt.

Tizennégy bajnokiból nyolc vereség — sehol, de tényleg sehol a világon nem lenne kérdés: viszlát!


Ennyi idő telt el a debreceni 5-3 óta, és ennyi idő alatt a lehetséges tizenötből hét pontot gyűjtöttünk be. Csak az idióták (tehát mi) nem veszik észre, mekkorát bizonyított a stáb és a csapat! Köszönjük!


A meccsről nincs értelme beszélni. Minek? Hallhattuk, egymillióból egy, magunkat vertük meg, elképesztő pech (esetleg VAR, bíró, csúszós fű satöbbi).

Pakson nem lesz Batik (piros), Lovric (öt sárga), Bardea és Gale (korábban kitették őket a keretből), Eppel, Machach, Mezghrani (most tették ki őket a keretből) — viszont jelen állás szerint lesz Horváth. És csak ez számít.

Tényleg mindegy nekünk. Minden mindegy.


Osztályozókönyv //

Szerző: vh

Egy lőrinci kispesti Kőbányáról. Megtalálsz a Twitteren, emailt itt tudsz írni nekem, ha pedig üzennél, akkor a Telegramon keress. ||