Mastodon

Nem azzal van a baj, hogy a Föld mégsem lapos, hanem azzal, hogy nem merik elismerni: gömb (mert annak hiszik a csonkakúpot)

A Bp. Honvéd – Újpest elé.

Egyszerű a helyzet: az Újpest ellen nyerni kell. Minden más eredmény elfogadhatatlan. Az ún. sportszerencsére, illetve bármi másra hivatkozás időszakának vége, ráuntunk az üres és hamis szövegekre, többé nincs helye semmiféle magyarázkodásnak. A képlet a következő:

  • ha nyerünk — újabb egy meccs haladék (ajándék) a Kun/Horváth párosnak.
  • ha veszítünk — viszlát.

És így tovább, győzelemről győzelemre. Felőlem maradhatnának a világ végéig, hiszen a folyamatos győzelem előbb bajnokságot, majd európai kupagyőzelmet jelentene. Legfeljebb amikor majd visszatekintünk 2021-re, akkor elfog minket az undor, de sebaj, hiszen ott a BEK-trófea az ölünkben. (Ébresztő, Hanta!)

Elképesztő mélységeket él át a klub jelenleg, és elképesztő, hogy ez a mélység mennyire lepattan a benti közegről. Még mindig ugyanazt a maguk kreálta valóságot próbálják eladni nekünk, valamint kapaszkodni bármibe, de tényleg bármibe, amivel legalább pár kommentelőtől pozitív visszajelzés remélhető.

  • Dobj egy ❤️-t te is a srácoknak! Légyszi, légyszi, légyszi!!!!!!44!!!!44!!
  • A csütörtöki edzésen készült, szokásos bemozdulós-futós képeket pedig itt találjátok. Mindenkinek ajánlom a nézegetésüket, annyira izgalmas hétről-hétre, hogy remélem velem együtt ti is remegve várjátok már most a következő eresztést. Talán a meccsről is kapunk egy-két hasonlót! Bárcsak, bárcsak, bárcsak!%%!!!%!!!

Nem kapkodni kell, senki sem azt várja el, hogy mint a patkányok a süllyedő hajón (vajon a Hidi-Vasas pletyka ide sorolható?), azonban a hatalmas nyugalom, a minden rendben levés egyszerűen nem igaz, egyszerűen egy hazug állapot sugallása. A szurkoló nem hülye, könnyedén kiszagolja, ha valami nincs rendben — és ilyenkor, amennyiben információhiányban szenved, maga kezd elméleteket gyártani.

Azt gondolom nem kell külön kiemelni, hogy ezekből az elméletekből mekkora károk származhatnak, ha elterjednek. Ugye, Bill Gates is mikrochipekkel oltat be minket, hogy ennek segítségével egy gombnyomással vezérelhesse az emberiséget, és mindezt csak azért, mert nem akarja, hogy kiderüljön: a Föld mégsem gömbölyű, hanem lapos.

Tényleg, mennyire kell idiótának lenni ahhoz, hogy ezt valaki gömbölyűnek higgye? Az Antarktisz simán csak egy jégfal, és nem valami önálló földrész, ahogy az idióták terjesztik róla. (kép: wikipedia CC BY-SA 4.0)

A tömegével ránk zúdított dezinformáció és valóságtorzítás, ahogy a mindennapokban, úgy a Honvéd esetében is elképesztő károkat okozhat. Az emberek megosztása, és az egyik csoporttól remélt támogatásra alapozni csak ideig-óráig működőképes modell, valameddig talán a hatalomban tarthat minket, akár erősnek is tűnhetünk, azonban amint rögzül az állapot, egy polgárháborús közeget kapunk, ami fölött szintén nekünk kellene uralkodnunk.

Két és fél év alatt elég lett volna egyszer, csak egyszer őszintének lenni, összesen egyetlen pillanatra, hogy megelőzzük a dolgok elfajulását — azonban ennyit sem sikerült megugrani.

Nagy szó, azonban sajnos az a helyzet, hogy néha nagy szavakkal kell élni: történelmi bűn, amit most tesznek egyesek a Honvéddal. Minden, de tényleg minden lehetőség adott: pénz (magán), pénz (félállami), pénz (állami), pénz (egyéb), vadiúj ls fullextrásnak mondott stadion, akadémia, működő és saját utánpótlás, erős keret, elkötelezett szurkolók, futballbarát közeg — kell ennél több?

Igen. A végére elfogytak a kicsit is hozzáértő káderek, és mi a végén kerültünk körön belülre, vagyis nekünk a resztli jutott.

Talán ha egyszer volt a mostanihoz hasonló nagy lehetősége a Kispestnek: amikor Honvéd lett belőle. Azzal a pillanattal sikerült élni, és a hatvanas évekre a vidéki Kispestből egy valódi, országos kiterjedésű nagy klub lett. Rongy volt a rendszer mögötte — tagadhatatlan. Akik viszont a klubnál dolgoztak, azok megcsinálták, és 56 után újra megcsinálták, és a Honvéd mindig ott volt az élmezőnyben. Egyesek talán túl komolyan vették az akkori indulót:

(Mert) Célunk csak egy van, a Honvéd a sportban, 
(Csak) Mindig az élen, az elsők közt legyen! 

Honvéd SE induló

(A mai indulót inkább hagyjuk. Egy jól énekelhető szurkolói dal feleslegesen stadionrockosított verziója, amire a klub is annyira büszke, hogy egy ingyenes(!) videószerkesztővel, vízjelesen* sikerült összeraknia egy erősen torz és pixeles képet a hanggal, majd feltolnia a Youtubera. Kellemetlen.) (* 18 dolcsi lenne egy hónapra. Összedobjuk, kifizessük?)


Most komolyan, tényleg nem az eredménytelenségről van szó, hanem a kilátástalanságról. Itt voltunk a kilencvenes évek végén, itt voltunk a feljutás utáni években, nyakig ért a gaz a stadionban, és nem csak a pályán, hanem a lelátón, és igen, átvitt értelemben a klubházban is. Rossz volt a csapat, gyenge volt a keret, Holló, Müller Krisztián, Bozori, Disztl Dávid, Kiss Péter (szerintem minden idők legrosszabb kispesti játékosa a tízplusz meccsesek közül), Bozovic (kétszer!), Balogh Pál, és a mindenféle filléres légiósok voltak azok, akikért hétvégente kijártunk a meccsekre, miközben Kovács Attilák és Gál Lászlók csinálták a klubot. Egy Drobjnaknak akkoriban úgy lehetett örülni, mint manapság az isteni Lukicnak.

Az eredményesség közel mindegy, az adja magát a közegből, a lehetőségekből. Ha nincs, ha nem futja rá, ha egyszerűen képtelenség versenyezni a többiekkel, akkor annyit kell kihozni belőle, amennyire lehetőség van. Viszont azt kötelező.

Ezzel szemben most mit látunk? Minden lehetőség adott, és önhibánkból nem akarunk élni vele. Ezzel a klubszervezettel, ezzel a vezetőséggel, és igen, ezzel az edzővel már maga a küldetés lehetetlen.

Továbbra is merem állítani: történelmi bűn a klubbal szemben minden újabb nap, amit Kispesten töltenek.

Ennyi idő telt el a debreceni 5-3 óta, és ennyi idő alatt a lehetséges tizenötből hét pontot gyűjtöttünk be. Csak az idióták (tehát mi) nem veszik észre, mekkorát bizonyított a stáb és a csapat! Köszönjük!


Nem is idegesítem magam tovább.


Lesz egy meccs az Újpest ellen. Nyerni kell, mindegy hogyan.

Azért mert most elég sok mindent szarnak látok esetleg, egy dolog nem lehet kérdés: a Honvédnak győznie kell, mert bármennyire is vágyunk a megtisztulásra, semmi nem mehet az eredményesség rovására. A következők konkrétan elfogadhatatlanok:

  • inkább essünk ki, mert az NB II-ben nincsenek légiósok, és az akadémiánkra támaszkodva újra lehetne értelmezni a klubot. — Elfogadhatatlan! A Honvéd per definitonem nem értelmezhető az NB I-en kívül más osztályban.
  • több beleszólást a külügyminiszter úrnak. — szerencsére mindenhez is ért, miért a foci lenne a kivétel?
  • inkább kapjunk ki, hogy végre eltakarodjanak Horváthék. — Elfogadhatatlan! (l. következő bekezdés)

Egy Honvéd minden lejátszott meccsével történelmet ír, és miközben a percembereket idővel próbáljuk elfelejteni, a tabellák, a jegyzőkönyvek örökre velünk maradnak.


Bp. Honvéd – Újpest
Bozsik stadion, 2021/11/27 19:30

Jegyek korlátozott számban még kaphatók — a vendégbe, mert a hazaiba közel végtelen.


A beharangozó és/vagy hangulatkeltő, esetleg elgondolkodtató poszt azért ment ki már péntek reggel, mert hamarosan indulunk egy Cegléd-Kecskemét kocsmatúrára, hogy az Újpest elleni meccsre éppen csak beesek.


címlapkép: saját készítésű bizonyíték a csonkakúp alakú Földre. Azt gondolom mindenki tudja, hogy a Hold valójában nem létezik, a Nap pedig egy hatalmas elemlámpa fénye, amivel egy űrteknős rendőr inti le az ittas űrhajóvezetőket a Naprendszernek csúfolt alsóbbrendű űrútvonal mellett.

? a hozzászólás // előmoderált
? az offtopicot // az offtopicba.

Szerző: vh

Egy lőrinci kispesti Kőbányáról. Megtalálsz a Twitteren, emailt itt tudsz írni nekem, ha pedig üzennél, akkor a Telegramon keress. ||