Mastodon

Nem sok minden szól mellettünk, vagyis akár nyerhetünk is, azonban ennél egy fokkal bonyolultabb a helyzet

Újpest – Honvéd @ Megyeri út, 18:30

Az Újpest a tizedik fordulóban(!) nyert először meccset, viszont mostanában, a sorozatban behúzott négy győzelmével talán a legjobb formában lévő csapat. A négy győzelem nem különben tizenkét pont, ami ebben a bajnokságban akár arról is dönthet, hogy negyedik leszel, vagy NB II-es.

A négyes győzelmi sorozat ráadásul egészen ritka az idényben. A Fradinak kétszer jött össze, a Felcsútnak van egy ötöse, és ennyi. A mi rekordunk például: kettő, és akkor szinte azonnal elkezdtünk a dobogóról álmodozni.


Vezeti: Berke

A jelenleg aktív, és nekünk viszonylag sok meccset vezető bírók közül messze Berkével a legjobb az átlagunk.

bírómppm
Bogár Gergő71,86
Antal Péter41,75
Berke Balázs181,59
Iványi Zoltán401,43
Erdős József271,41
Solymosi Péter421,40
Vad II. István381,39
Honvéd Berke idején3001,35
Honvéd 2003/04 óta5521,34
m: mérkőzés; ppm: pont per mérkőzés

Berke idején, vagyis 2012. április 27. óta a Honvéd 300 bajnokit játszott más sporival, és ezeken 1,35 pontos átlagot hozott, míg Berkével 1,59-et. A meccsenkénti 0,24 pont nem kis különbség, egy bajnokságra vetítve 7,92, vagyis 8 pontot jelent.

Mondjuk az is igaz, hogy 2018 szeptembere (Felcsút-Honvéd 1-0) óta kissé mintha megromlott volna a kapcsolatunk:

  • előtte: 8 meccs, 2,25 ppm
  • utána: 9 meccs, 1,00 ppm

Tavaly is ő vitte a Megyerin az Újpest-Honvédot, akkor 1-1 lett.

mellékes apró érdekesség, hogy Berke általában a Paks elleni meccseinket szokta fújni: a 17-ből 5 valamilyen Paks-Honvéd. A mérlegünk ezeken: három győzelem és két döntetlen.

utóbbi mindössze azért érdekeseke, mert amióta a Paks NB I-es (2006/07) 38 meccset játszottunk egymással, és mindössze hatszor kaptunk ki, ebből kétszer Berkével.


Kilenc év

A Megyeri úton kilenc éve, 2013. május 11-én, egy emlékezetes meccsen (Martínez három gól) nyertünk utoljára. (Azon gondolkodom, hogy lehet, Mártínez óta csak Koszta lőtt mesterhármast a Honvédban, még 2017-ben a Debrecen ellen?)

Azóta kétszer is nyertünk az Újpest vendégeként, de mindkét meccset a Fáyban játszották. A Megyerin 11 meccs, 7 döntetlen, 4 vereség (0,64 ppm) a mérlegünk.

Érdekes apróság, hogy 2013 augusztusa óta háromból két meccsünk döntetlen lesz, előtte viszont tizenhárom éven át egyetlen döntetlen sem született ebben a párosításban.


Minden egyéb

Az Újpestnek több hiányzója is lesz, úgyismint szinte az összes értelmezhető belsővédője, és ebbe beletartozik az edzőjével összekapó, friss igazolás Kádár is. Mondjuk ő olyan a történetünk szempontjából, mint a diszkalkulitiszes Pistike: nem oszt, nem szoroz.

Ezzel szemben nálunk nem lesz Petkovic és Nagy Dominik, vagyis a teljes jobbszélünk. De sebaj, szerencsére télen pont ide igazoltunk hatalmas tömegeket, vagyis a Jónsson, Doka, Drazic hármasból vélhetően kettő itt, egy pedig a túloldalt, Tamás helyén fog jeleskedni. Kivéve, ha Tamás felépült, vagy Vignjevic egészen más okból más játékost, például Baráthot, vagy Lovricot képzeli el mondjuk jobbhátvédben.

A mostani helyzetünkben sajnos nem fér bele, hogy kiessen egy teljes, és működő szélünk, valamint a túloldalt félidőket játszassuk Machacht. Ez bárhogy számolom, három ember fór alapból az ellenfélnek, és ennyi a Bohócligában bőven elégséges lehet.

Értitek, nekik középhátvédjük nem van, ahol mi egyelőre nem tudunk mit kezdeni az isteni Lukettóval, szegény hetek óta csak vergődik, hogy a végén átadja helyét Traorénak, és onnantól mi vergődjünk. Nincs igazából megoldásunk a centerjátékra, vagyis a Lukic-típusú centerek kihasználására, és az sem könnyíti meg a helyzetünket, hogy az Újpestben sem lesz senki, aki képes lenne levédekezni. A tavaszi nyitómeccs Gyirmót óta tudjuk, hogy az ilyesmi reménykedés semmit sem jelent, hiszen akkor a tavaly még a mi fakónkban játszó, az élvonalban akkor debütáló 20 éves Csörgő, és a korábban nálunk is balhátvédkedő Hajdu Ádám állt középen, és hozta le nullára a meccsünket.

Szép dolog a reménykedés, azonban a Bohócliga kiszámíthatatlanságára (káoszára) alkalmazva végletesen kiürítenénk a fogalmat.

Tartsuk meg inkább a reményt a magyar nyelvnek, annyira szép szavunk. Az NB I-ben úgy lehet hatoldalú dobókockával dobni, hogy mínusz három, és tizennégy között bármilyen eredményt kaphatsz, és meg sem lepődsz az eredményen.


🗣️ a hozzászólás // előmoderált

Szerző: vh

Egy lőrinci kispesti Kőbányáról. Megtalálsz a Twitteren, emailt itt tudsz írni nekem, ha pedig üzennél, akkor a Telegramon keress. ||