Mastodon

Egy rém egyszerű grafikonban mutatjuk meg, hogy mennyire alkalmatlan a jelenlegi klubvezetés

A grafikonon az az érték látható millió forintban, ami a Honvéd FC Kft. egyszerűsített éves beszámolóiban található források összesen cellát osztja el az adott bajnokságban elért pontszámmal.

A források összesen nagyjából azt jelenti köznapi nyelvre lefordítva, hogy ennyi pénzből gazdálkodott a cég. Fizetések, rezsi, adósságok törlesztése, minden benne van. Nem a legjobb mutató, de azért elég látványos.

Nos, mindenféle komolyabb grafikonolvasási képesség nélkül könnyen leolvasható a helyzet: az elmúlt évek szenvedése legalább háromszor annyiba került fajlagosan, mint az előtte lévő évek folyamatos európai kupaindulása.

Szövődmény: amikor valaki azt próbálja meg elmagyarázni neked, hogy a Hemingway-i csórósággal most fixen kiesnénk, és nem bírnánk a tempót az NB I-ben, akkor jusson eszedbe, hogy az elmúlt két-három évben nem lett annyival erősebb a verseny, hogy a Honvéd költségvetését a háromszorosára emelve (5,311 mrd Ft / ebből bérjellegű kiadás: 2,866 mrd FT) is éppen csak futja arra, hogy pont ne essünk ki. Zagyvaság. Keress rá, mennyiből gazdálkodik egy

Vagyis a Kövesd kivételével azok, akik előttünk végeztek.

Inkább nem merünk mélyebbre menni, és a klubok által elért pontokat összevetni a bérjellegű kiadásokkal, mert vélhetően még a fentinél is durvább grafikont kapnánk. (Persze, lehet, később megcsináljuk, mert már minket is érdekelni kezdett. A poszt egyébként egy kétperces helykitöltőnek indult, erre sikerült programot csinálni magunknak délutánra.)


adatok forrása: a Honvéd FC Kft. (01-09-717539) nyilvánosan elérhető egyszerűsített beszámolói. a kigyűjtött adatokat itt találod táblázatos formában.


Szerző: vh

Egy lőrinci kispesti Kőbányáról. Megtalálsz a Twitteren, emailt itt tudsz írni nekem, ha pedig üzennél, akkor a Telegramon keress. ||