Mastodon

Napikispest 2022/07/06

lehetséges távozó és lehetséges érkezők // (via NSO)

  • a télen érkezett Petkovicra nincs szüksége Corutsnek. Jelenleg a fakóval edz, és ha ajánlat jön érte, akkor mehet. 200 plusz meccs a szerb első osztályban, alig féléve szerződtettük, igazi sikertörténet.
  • a Kisvárdával nem hosszabbító albán belsővédő, Herdi Prenga érkezhet. Nem lenne rossz fogás, az előző bajnokságban elég nagyot ment.
  • “Értesülésünk szerint egy kanadai csatár is a klub látókörébe került.” – végre valami érdekes, amit lehet kicsit nyomozgatni.

A kanadai csatárra

csak tippünk van, pláne, hogy a Honvéddal mostanában jó viszonyban lévő ProStar manageriroda kínálatában épp találtunk egyet. (A ProStar kiemelten erős az ukrán és a keleti piacokon, nekik köszönhetjük például Eppelt és Petrusenkót is.)

A neve Richlord vagy Richie Ennin. 23 éves és jelenleg a lett Spartaks Jurmala játékosa. 2019-ben került az olasz negyedosztályból(!) a Spartakshoz, ahonann egy év múlva kölcsönadták a litván Zalgiris Vilniusnak, a következő évben az orosz másodosztályú Tom Tomsknak, majd tavaly a már élvonalbeli és szintén orosz Nizhny Novgorodnak. A négy idény alatt összesen 71 meccset játszott (22, 11, 19, 19) és 14 gólt lőtt (5, 4, 4, 1).

Szerencsénkre a legutóbbi évét egy statisztikailag mért bajnokságban töltötte, így megtudhattuk róla, hogy

  • 1,38 // ennyiszer lőtt 90 percenként.
  • 0,62 // ennyiszer talált kaput 90 percenként.
  • 0,05 // vagyis minden 20. lövése lett gól.
  • 0,1 // vagyis minden 10. kaput eltaláló lövése lett gól .
  • 19 meccsen összesen 22-szer próbálkozott lövéssel, és ebből 10 talált kaput, 1 gólt lőtt.
Ilyet se nagyon láttunk még: a házaló videóját a klubja vágta össze, és tette ki a saját csatornájára

Ennin nyilvánvalóan nem az a kategória, amire a Honvédnak szüksége van, hiszen ügyetlen csatárból itt van Traoré, a többit pedig bőven tudnia és überelnie kéne bármelyik akadémistának, akinek adunk egy kis időt bizonyítani. Ez a srác is játszott már 100 körüli felnőtt meccset, hogy legyen pár gólja, ennél több fórja viszont nem nagyon van a saját neveléseinkhez képest.

Ha ennyi sem megy az akadémiáról, akkor vagy a managerek nagyon erősek Kispesten, vagy fogalmunk sincs hogyan kell elkölteni pármilliárdot futballisták nevelésére, ráadásul még szerencsénk sincs, hogy véletlenül, akaratunk ellenére egy bejöjjön. (Jobb helyeken az ilyesmi működés belecsúszna valamiféle hűtlen kezelés kategóriájába, mert jobb helyeken az állam vigyáz a közpénzekre.)

Persze az egész csak játék, fogalmunk sincs kiről lehet szó. Ennin egy tipp, aztán lehet, hogy teljesen más, hiszen annyi kanadai csatár van a világon.


Szerző: vh

Egy lőrinci kispesti Kőbányáról. Megtalálsz a Twitteren, emailt itt tudsz írni nekem, ha pedig üzennél, akkor a Telegramon keress. ||