Mastodon

Nem történt semmi meglepetés, mindössze könnyűnek találtattunk

FTC – Honvéd 3-1

Próbáljuk meglátni a jót a történtekben: legalább gyorsan lerendeztek minket, így lehetőségünk adódott tartalékolni a csütörtöki, Újpest elleni nyerhetőnek tűnő mérkőzésre (Kocsis Dominik, Lukic, Gomis gyorsan le, később Ennin és Zsótér is), játszathattunk fiatalokat (Kerezsi és a debütáló Pukhtieiev), valamint a szurkolótábor is mindenféle izgalom nélkül érezhette jól magát.

Nagyjából ennyi történt, valamint kiderült, hogy Traore és Traoré között ugyanúgy hatalmas különbségek adódhatnak, mint Smith és Smith, Kovács és Kovács, továbbá ésatöbbi ésatöbbi között.

Egyébként nem történt semmi különös, vagy váratlan, ahogy a Fradi kényelmesen átgázolt rajtunk. Tudtuk, hogy

  • nincs rendben a játékunk, mert még nincs,
  • nincs középpályánk, ami fel tudta volna fogni a nyomást (a végén a Plakushchenko, Mitrovic, Bocskay hármas egy kib*szott vicc. szegény Berci szinte egyedül maradt a komplett Fradi ellen),
  • a csapaton belüli távolságok óriásiak, ezért indokolatlanul sokat kell futnunk, és így nem bírjuk végig a kilencven perceket,
  • nincs minőségi cserénk, bár, igazából mindőségi kezdőnk se nagyon,
  • satöbbi.

Van baj, azonban nekünk nem a Fradi a szintmérő, mert baromira a közelükben sem járunk. Nekünk az Újpest, Vasas, Debrecen, ilyesmik idén az ellenfelek, és a cél egyértelműen a bentmaradás (persze nincs ember, aki hivatalosan ki merné mondani), valamint egy csapat gerincének felépítése a következő évekre, akár igazolásokkal, akár saját nevelésekkel.

Utóbbival legalább haladgatunk, hiszen idén öt meccsen 894 percet kaptak az akadémistáink (átlag 173 perc), miközben tavaly egész évben 2022-t (átlag 61 perc).

Elemezni ezen a meccsen nem nagyon van mit, hiszen a mi szempontunkból csak le kellett játszani, túl kellett rajta lennünk. Kellemetlen, de jelenleg ez a helyzet. Számunkra a következő három meccsből sokkal fontosabb a hazai Újpest és Kecskemét, ahol inkább lehet esélyünk megszerezni azokat a pontokat, amik a leszakadás elkerülése miatt fontosak.

(Külön szerencsénk, hogy idén meglepően sok a döntetlen az NB I-ben. A meccsek 44%-a döntetlen, míg a hazai győzelem 41%-ot, vendégsiker 15%-ot tesz ki, vagyis ha belesimulnánk az átlagba, akkor év végére valahol 16*0,41*3 + 16*0,44 + 11*0,15*3 + 17*0,44 = 41,85 pontunk lehetne, ami bőves-bőven elég a bentmaradáshoz.)


Osztályozókönyv //


Szerző: vh

Egy lőrinci kispesti Kőbányáról. Megtalálsz a Twitteren, emailt itt tudsz írni nekem, ha pedig üzennél, akkor a Telegramon keress. ||