Mastodon

Válogatott, Kispest, 2022

Ha nem is volt olyan erős az idei év, mint a tavalyi, azért nem volt rossz az akadémiánk számára. Az újabb 14 válogatottsággal összesen már 83-nál tartunk, vagyis jövőre akár a 100 is meglehet.

évválogatottsággólnevek
201420Vécsei
2015
201610Botka
2017
201850Baráth, Botka, Holender
2019141Baráth, Gazdag, Holender
2020170Botka, Gazdag, Holender
2021305Botka, Gazdag, Holender, Schön, Vécsei
2022141Botka, Gazdag, Vécsei
Részletes adatok az MFA válogatottjait soroló oldalunkon.

Azt viszont sajnos nem látni, hogy ki lehet az MFA következő válogatottja.

Sokáig talán Vida Kristopher tartotta magát, azonban Hollandia, Szlovákia és Lengyelország után, 27 éves korára Kisvárdán kötött ki, és nem érezni nála, hogy jelenleg odaférhetne a keret közelébe.

Az NB I-ben vagy valamelyik külföldi első osztályban bemutatkozott mintegy 80 akadémista közül most egyébként senkit sem érzek. Szendreiben nagyon reménykedtem, azonban az ő pályaíve valahol a stagnálás és a zuhanás határán ingadozik. Talán valamikor, ha nagy csatárínség lesz, és hasonló ívben fejlődik, akkor a jelenleg az ZTE-ben játszó Németh Dániel, esetleg a nyáron Dániába igazolt Szűcs Tamás, bár az ő posztján még évekig túlkínálat lesz a válogatottban.

A még fiatalabbak között sem látni azt, aki valamikor majd esetleg.

Ellenben ha már itt tartunk, akkor érdemes megfigyelni, hogy a korábbi válogatottjaink jelentős része fiatal korától megkapta a bizalmat, és stabilan játszott a felnőttben. Ennyit számít. Nem hinném, hogy ők egy kivételesen remek generáció voltak, és azóta ne tudtunk volna felépíteni újabb és újabb játékosokat, akik legfeljebb nem nálunk futják ki magukat, mint például Botka vagy Vécsei.

Éveket csesztünk el, és félő, játékosokat is.


Bónusz a végére: Szappanos Peti

Szappanos végre bemutatkozhatott a válogatottban. Ha csak pár percre is, de pont akkor volt fent a pályán, amikor a győztes gólt lőttük.

Korábban, amikor még Mezőkövesden játszott, akkor is tudtuk róla, hogy jó kapus, azonban Kispestre igazolásával került igazán fókuszba, és hozott az elmúlt másfél évben egy olyan formát, hogy Rossinál egyértelműen a két nemzetközi szintű klasszisa (Gulácsi és Dibusz) mögött odafért a harmadik helyre, kényelmesen beelőzve a Fradinál padozó Bogdánt.

Abszolút megérdemelten. Szép volt, Szapi!

Ha egy magyar futballistának lenne valós piaci értéke, akkor ez a pár perc biztos tolt volna Szapin egy hatalmasat, azonban itthon, ha tényleg vinné a Videoton, akkor az ilyesmik nem feltétlen számítanak.


címlapkép: Gyuri lőtte rádiótelefonnal. Amúgy Szappanos.

Szerző: vh

Egy lőrinci kispesti Kőbányáról. Megtalálsz a Twitteren, emailt itt tudsz írni nekem, ha pedig üzennél, akkor a Telegramon keress. ||