Mastodon

bónusz hardcore cicaharc: freakshow és szánalom

[átugorható, méltatlan rész]

innen üzenném, miközben egyszerűen méltatlan már megszólalnom is, hogy mérhetetlen szánalmasnak tartom a meccsek alatt a kanapéjukról kommentelő szurkolókat, akik nemhogy arra nem képesek, hogy egyáltalán kilátogassanak egy stadionba, hanem akkor éreznek valódi boldogságot, ha arc nélkül fikázhatnak bárkit, akihez éppen kedvük van. mondom, tényleg méltatlan még megszólalnom is egy nem létező ügyben, de annyi visszajelzést kaptam, kaptunk, és annyira nincs gyomrom odamenni, és beírni egy hasonló színvonalú márpedig a te jók*rvaanyádat kommentet a szólásszabadságra hivatkozva, hogy inkább itt. miközben

pont szó van arról, hogy mi legyen a Kispest-Honvéd Facebook-csoport sorsa, maradjon, vagy töröljük a ge*ibe? egészen komoly kérdés jelenleg. nos, pont az ilyen alakok (és itt most nem fogok erősebb szót használni, bár megtehetném, mert egy fikanicket per definitonem képtelenség megsérteni, hiszen pont nem személyként identifikálja magát) miatt, akiknek a tudatos, vagy csak szimplán tudattalan, de felettébb alattomos aknamunkája miatt minden kicsit szarabb lesz körülöttünk. főleg a közösség, amire úgy akarnak hatással lenni, hogy személyesen nem hajlandóak képviselteti magukat. tehát ha szarabb lesz, akkor az másoknak lesz szarabb, és nem nekik.

és itt venném elő egy teljesen más témában írt minapi kommentem egy részletét:

9. Az új oldal tartalmai, mivel nem léteznek, így nem is jutnak el az emberekhez. Az ottani offtopicról csak nagyon elvétve hallani szurkolói körökben, mert egyszerűen nem érdekli a hagyományos közegünket az arctalan, sokszor meccsre sem járó kommentelgetők véleménye. Egy-egy óriási hülyeség, főleg ha buta személyeskedés, átütheti a falat, azonban a következménye legfeljebb annyi, hogy engem baszogatnak vele: te, ki van XY nicknév mögött? Tavalyig mondhattam (és el is hitték nekem!), hogy nem tárolok adatokat a felhasználókról, szóval tényleg nem tudom megmondani, most viszont kényelmesebb a helyzetem, mert nem én üzemeltetem az oldalt, nem az én felelősségem. Amíg hozzám tartozott valamilyen áttételen keresztül, addig több megkeresésem volt, amióta nem, azóta kevesebb. Nekem ez így tökéletes.

köszönöm, hogy legalább megélhetem a saját közegem, és kérek mindenkit, ne küldözgessék nekem egyáltalán se képernyőképként, se hivatkozásként, se kopipésztelve a freakshow aktuális állását, legyen az bármilyen sértő, dehonesztáló ránk nézve, mert tényleg nem érdekel. amikor arctalan figurák vergődnek az interweben, azt hadd ne kelljen elfogadnunk valóságként.

amúgy pedig: lóf*szt se jár nekünk semmiféle védettség vagy elnézés, hiszen a nyilvános szerepléssel a személyünkkel vállaljuk fel, hogy nagyobb nyilvánossághoz szólunk. így kicsit más, ha mi mondanánk egy arctalan valamire, hogy mondjuk egy féreg, mint ha ő teszi ugyanezt ránk. ez benne van a játékban, el kell fogadni, vagy nem kell tovább csinálni.

a nem csinálás azonban ezeknek okozna örömet, tehát nem szabad megadni nekik a boldogságot, hogy büszkén verhessék a mellüket: megint szétvertünk valamit. egyszerűen csak nem kell foglalkozni velük, és erre kérek minden normális embert.

sajnálom, hogy ezt a részt olvastátok, hogy egyáltalán idehánytam. annyira, de annyira méltatlan és szánalmas az egész.

inkább járjatok meccsre, és kommenteljetek élőben, valódi emberekkel.

ja, és nincs bennem sértődöttség. pontosan tudom, hogy így működik az internet.


Szerző: vh

Egy lőrinci kispesti Kőbányáról. Megtalálsz a Twitteren, emailt itt tudsz írni nekem, ha pedig üzennél, akkor a Telegramon keress. ||