Mastodon

Ma két éve – mint utólag kiderült – maradtunk bent Diósgyőrött

91. perc, Grgic adja be a labdát, Marin a földre rúgja, átpattan Tujvelen, gól – azonban Bogár sporttárs máig érthetetlen okból nem adta meg.

A meccset a Covid idején, zárt kapukkal játszották, és a sajtóban, ahol mi voltunk, mindenki rohant a tévéhez, hogy mégis mi történhetett? Elsőre lest tippeltünk, az nem volt. Talán az ötösön Batik ellen szabálytalankodtak, és úgy ítélte meg a spori, hogy ezzel zavarták a kapust, vagy a fene tudja.

Akkoriban sorra vesztettük a pontokat a kritikus 85. perc után, és sejtettük, hogy ez az egy nagyon sokat fog érni. Így is lett:

Ha megadják a gólt, akkor 36 pontunk van év végén, a Diósgyőrnek pedig 35, ráadásul több győzelmük. Egyetlen plusz pont is elég lett volna onnantól nekik, és volt rá hét fordulójuk:

  • Honvéd: 7 meccs 8 pont
  • Diósgyőr: 7 meccs 10 pont

Konkrétan az utolsó előtti forduló volt a lényeg, ahol ők nyitottak, és játszottak otthon egy 0-0-t az Újpesttel (gyakorlatilag egykapuztak, és az újpesti kapus, Pajovic mentette meg a seggünket). Ha ott nyernek, szarban vagyunk, mert nekünk a Budafok és a Fradi volt hátra, nekik pedig a Videoton. Mindenképp győzni kellett vasárnap Budafokon – és sikerült is Mezghrani egyetlen kispesti góljával.

Az idei év vélhetően hasonlóan számolgatós lesz, vagyis baromira nem mindegy egyetlen pont sem.


Szerző: vh

Egy lőrinci kispesti Kőbányáról. Megtalálsz a Twitteren, emailt itt tudsz írni nekem, ha pedig üzennél, akkor a Telegramon keress. ||