Mastodon

Az amúgy is szűk keretünk eleve kihívásokkal küzdött, nem véletlenül féltünk a kisárgázásoktól és a sérülésektől

Évek óta van egy mantránk, mégpedig a következő:

Kispesten hagyományosan egyszerre van játékosbőség és -szűkösség.

Bőség, mert izlandi válogatott ül a padon, kölcsönbe hoztunk pár hetente húsz percre beálló kanadai csatárt a Baltikumból, szintén inkább a padra ukrán-izraeli irányítószerűséget, ésatöbbi. Aztán ott vannak a fiatalok, akiknek hol meg merjük adni a lehetőséget, hol nem, viszont vannak, és szerencsére nem kevesen, és ráadásul nem is rosszak, vagy rosszabbak, mint a posztjukra hozott légiósok teljesítménye.

Miközben ha össze kell rakni egy kezdőt, vagy cserélni, akkor szegény Klagenfurt (és stábja) bambul ki a fejéből: mégis kit és hogy, és legfőképpen miért? Lovric nem véletlenül lett újra kezdő, az elmúlt öt évben legalább ötödször visszatérve a leírásból, és nem véletlenül kezdő folyamatosan például Tamás, mert – feltételezésünk szerint- három-öt fiatal már a fiatalpárti/nevelőedzőnek tartott/nevezett mesternek is sok. Ezt a jelenséget nyugodtan nevezhetjük szűkösségnek, hiszen teljes mértékben kimeríti a szó szótári alakját.

Többen egész évben padoznak, miközben nem odavaló játékosok játszanak egyes posztokon, és még egy Mitrovicnak(!) sincs cseréje, nemhogy alternatívája.


Kapu

  • Dúzs – a Fradi ellen megsérült, aztán lebetegedett, majd edz valamikor. Ma szerda van, a meccs pénteken, szóval kérdéses a szereplése.
  • Tujvel – az elmúlt egy évben védett pár meccsen tavaly ősszel, amikor Szappanos megsérült, majd most beugrott a Fradi ellen, azonban a lelátóról nem lehetett érezni azt a magabiztosságot, amivel ő be szokott szállni a meccsekbe. Viszont a kirúgásai a pályára mentek!
  • Szappanosállítólag újra a kerettel edz. Az elmúlt hónapban a fakóban védett, legalább van meccse.

szerk: nem állítólag, hanem tényleg visszatért Szappanos és Zsótér. Hivatalosan, ugye, a klub sosem állította, hogy kereten kívül kerültek, így az sem elvárható, hogy a visszahelyezésükről bármit mondjanak. Persze a lakosság hamar kitalálta miről szólhatott a Semmitmondó Közlemény.

Védelem

  • Szabó Alex – öt sárga miatt kiesett.
  • Lovric – visszatérhet.
  • Klemenz – beállt Szabó Alex helyett az Üllőin. A gondolat amúgy nem rossz, hiszen Klemenzet két éve fizetjük, és másfél éve nem játszik. Szabó sárgája után kapott fél órát, megnézni mit tud, hátha szükség lesz rá a közeljövőben. Külön érdekes, hogy nem a szintén a padon ülő Cirkovic állt be.

Középpálya

  • Zsótér – ahogy Szappanos, úgy állítólag ő is újra számításba vehető. Legutóbb szintén a fakóban játszott.
  • Samperio – tartósan sérült, vele ha minden igaz, idén már nem számoljunk. Mondjuk az alapján, amit mutatott az elmúlt hónapokban, egyáltalán nem fog feltűnni a hiánya.

Támadók

  • Domingues – megsérült a Fradi ellen, nem tudni mikor tér vissza. Vagy tudni, de nem mondják.
  • Kerezsi – továbbra is Siófokon.

Darabra amúgy megvagyunk, viszont

akkor olyan nevekkel tessenek megbarátkozni, mint Ennin, Jonsson, Plakushchenko, esetleg habitustól függően Eördögh (aki nem is a saját posztján játszik, mégis megoldja becsülettel), és amit nagyon sajnálunk, hogy Benczenleitner háttérbe szorult a hetek óta alulteljesítő Tamás mögött.

Lovric viszont legalább visszatérhet, és az nem feltétlen baj egy ilyen meccsen. Játékban és sebességben talán már nem az igazi, azonban csapatkapitányként a jelenléte nagyon sokat számíthat. Kérdés, mennyire veszik őt komolyan a többiek, hiszen ha valaki, akkor Lovric őskispesti, és neki tényleg számít, mi történik a klubbal. Talán az utolsó éve, az utolsó szerződése, neki már nem a pénz és a továbblépési lehetőség mindennek a mozgatója.


Szerző: vh

Egy lőrinci kispesti Kőbányáról. Megtalálsz a Twitteren, emailt itt tudsz írni nekem, ha pedig üzennél, akkor a Telegramon keress. ||